Vešča -> RE: šok - kaj bi ve naredile? (16.10.2008 8:47:53)
|
No, moja hči še ni stara 4 leta, pa že kako leto prav dobro ve, da ne sme nikogar porivati - ne na tleh, še manj pa na toboganu in drugih igralih. In se tega še kako drži, saj ve, da bo ob prvem poskusu takoj morala domov (in pri tem š eposlušala moje ogorčenje). Če je kdo na toboganu zelo počasen, ga pač verbalno prepričuje, naj se že spusti. Če je pa kak, ki nalašč nagaja, pa še jaz stopim zraven. Videvam pa vse preveč otrok, ki veselo porivajo počasnejše in mlajše otroke po toboganu ali jim ovirajo dostop do njega, njihovi starši pa ne mrdnejo. Ampak jaz nisem tiho in čisto vsakemu otroku ostro rečem, da nima kaj za porivati. Enkrat sem celo sama splezala na tobogan, da sem mulcu (ta je bil že šolar) "dovolj od blizu" dopovedala, da naj se pobere dol in pusti drugim otrokom, da pridejo gor in se spuščajo. J.e.b.e.m.t.i. to je vendar RESNO NEVARNO!!! Otrok, ki ga drugi ne spusti z "lestve" na tobogan ali ga celo poriva, lahko hudo pade, si zlomi tilmik, umre, postane invalid! Naučite vaših "sončkov" varnega obnašanja, lepo prosim!!!
|
|
|
|