Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 11:13:28
|
|
|
|
Vešča
|
in njen mož IZVIRNO SPOROČILO: muška . In kje se/so se vaši dvoletniki sploh lahko igrali, če je vse tako nevarno? Ste jih imele v vati in pod perutmi? To se tudi jaz strinjam. 2-letnik je povsem sposoben iti na tobogan in skoraj na vsa igrala. Samo malo bolj počasi, pač. In seveda pod budnim očesom staršev - pa še to predvsem zaradih drugih otrok, ki bi tamale kar pometali dol z igral . Ko so tako lepo vzgojeni, da mislijo, da je porivanje na igralih normalno in sprejemljivo (kot je zgoraj ena napisala).
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 11:14:51
|
|
|
|
ursi
|
Tudi jaz se strinjam, da prerivanje in take reči niso ok, ampak kaj, ko je to tako zelo popularno, sploh ko kakšno tako kozlarijo prinesejo iz vrtca (ali kjerkoli izven doma). Ampak ni tako hitro pozabljeno kot naučeno. Vsi smo se in se tudi drugi bodo prerivali. Sploh pa mislim, da fant ni kriv, da je bila luknja na toboganu in on ni nameraval pomoje poškodovati nikogar. Kazen pa takoj ali pa nič. Otroci hitro razumejo, kaj je prav in kaj ne, ni pa potrebno, da se mu ena stvar cel teden meče pod nos - sploh, kar ni namerno storjeno.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 11:23:08
|
|
|
|
kalbo
|
Če bi se tamala lahko ubila, kot je bilo predstavljeno 4 letniku nima dveletni otrok kaj iskat tako visoko. Ja, tud dveletniki gredo lahko na tobogan, samo le tako, da so stalno na dosegu rok, pa če se cel svet okol obrne.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 11:23:22
|
|
|
|
madela
|
Mislim,da je dovolj da otroku dovolj jasno poveš,da je bilo to narobe. Njegova kazen pa je bila že dovolj,ko se je "najverjetneje" prestrašil,ko je videl sestrico padat. Tukaj ni primerne kazni,ampak samo učit in vzgajat otroka,da se bo sam zavedal,kaj se sme in kaj ne. Pa še po tem bo prihajalo do sporov. Vprašaj se kakšna kazen bi bila dovolj,če bi punčka padla preden bi vama jo uspelo ulovit?? Najverjetneje bi imela hude poškodbe,ampak kazen ne bi spremenila nič. Kot sem že napisala,treba je večkrat in zmeraj pri igri opozarjat na to. Naj ti opišem našo zgodbo. Tavečja otroka sta tekala po stanovanju,medtem,ko sem previjala dojenčka. Ravno,ko sem ju šla opozarjat,da naj nehata,je starejša hčera potisnila oziroma se prerinila in tamali je padel na rob omare. Zgodba se je končala s šivanjem globoke rane na glavici tamalega. Bila je kaznovana,ko je videla kaj je storila.Sama pa se še bolj trudim otrokom vcepit vrednote,da se moramo imet radi in biti nežni drug z drugim.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 12:40:31
|
|
|
|
CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: muška Spet ste zablodile in spet ste supermame in seveda ve svojih otrok nikamor ne puščate, ker so vsa igrala po vaših komentarjih nevarana za vse dvoletnike. Pretiravaš. Jaz tega nisem nikjer zasledila Ali pa ne znam brat, kdo ve....
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 12:52:21
|
|
|
|
Freycha
|
muška, eno je, da zaupaš svojemu otroku, pa spleza na tobogan in se po njemu spusti. Ok, če gre kaj narobe, jeb.at ga, se zgodi........ če pa vidiš, da je tobogan v okvari - take vrste, da ogroža tvojega otroka potem pa thja, sem supermama, ker ne bi svoji hčerki pustila, da se igra na takih igralih, ali pa bi bila prisotna pri njej.......... Da pa sama ni ukrepala, ko je videla, da so igrala pokvarjena in je pustila dvoletnico na tobogan, potem pa bi ne vem kako kaznovala starejšega sina, ker jo je porinil (kar seveda nisprejemljivo) in prelagati odgovornost nanj - sorry, to se mi pa pač ne dopade.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 13:54:51
|
|
|
|
Lianna
|
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5 Bom kratka. Spet me zanima vaše mnenje. Danes smo šli s tamalima na tobogan. Je precej visok, tak velik je, da se dolgo spuščaš. Najprej je šel Alex (4 leta) za njim pa Nina (2 leti). Ko sta stala na vrhu smo opazili, da ima ograja luknjo ker manjka letvica, se pravi naokrog je bila, ob strani pa luknja ki je prej nismo videli. In smo jima rekli naj se počasi dol spustita. Nina je ravno hotela iti, tamal jo je pa odrinil ker je hotel iti prvi in je padla skozi luknjo in jo je moj mož ujel v zraku, drugače bi se mi tam na betonu raztreščila. Sem mislila, da se mi bo kar strgalo. Zdaj pa me zanima kakšno kazen bi ve naložile fantku. Ful sem ga kregala in ga bom tudi kaznovala. Sem mu razložila, da bi lahko Nina umrla ampak se ni kaj dosti sekiral, verjetno ne razume točno o čem govorim. Kako bi pa ve reagirale, če bi se to zgodilo, menite, da je kriv in mora biti kaznovan ker jo je porinil, ali menite, da je premajhen in je bilo pač to del igre, prerivanja.... hvala za vaša mnenja! Moje mnenje je, da 4l star otrok točno ve, da se na igralih ne poriva in da lahko kdo dol pade. In tudi razume, da se lahko drugemu kaj zgodi. Jaz bi mu prepovedala risanke, pravljice, ter mogoče kakšen dan brez igranja na igralih. Sorry, ampak takšni otroci me hudo jezijo, ker je naša punčka zaradi prepotentnega otroka padla s tobogana direkt na glavo in dobila pretres možganov. Staši so pa samo zmignili z rameni, da ni vedel kaj počne. Tako, da kaznuj ga, da mu bo to šola za v naprej. Ker punčka bi se res lahko hudo poškodovala.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 19:07:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala vsem vam za vaše odgovore na mojo temo.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 19:36:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Najprej sem pomislila na isto kot Kalbo. Če je tobogan tako visok, pač nima dveletnik kaj na njem počet. Saj so na vsakem igrišču ločena igrala za majhne in za malo večje otroke, vsaj pri nas. Drugo pa, če imaš namen otroka kaznovat, je to treba storiti takoj, ko je še pod vtisom dogodka. Premlevanje ob enajstih zvečer in kazen naslednji dan - ne, to ni vredu. Enako sem nameravala napisati, se popolnoma strinjam. Za to da je punčka padla sta kriva vidva s partnerjem, če pa sta sina že nameravala kaznovati bi to morala narediti takoj. In to da sta sinu rekla da bi sestrica lahko umrla po njegovi krivdi se mi tudi zdi kruto in povsem neumestno. Moje mnenje.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 20:09:16
|
|
|
|
amaya
|
Kaznovati drugi dan po dogotku NE! Ker bo samo zmeden in nima nobenega smisla. Lahko se pa pogovorite o temu. Enako bi lahko tudi kakega prijatelja v vrtcu tako porinil in bi bila nesreča!!!!! Tako da definitivno se pogovori z njim o prerivanju. Pa srečno
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 20:31:22
|
|
|
|
malecka_mateja
|
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5 Bom kratka. Spet me zanima vaše mnenje. Danes smo šli s tamalima na tobogan. Je precej visok, tak velik je, da se dolgo spuščaš. Najprej je šel Alex (4 leta) za njim pa Nina (2 leti). Ko sta stala na vrhu smo opazili, da ima ograja luknjo ker manjka letvica, se pravi naokrog je bila, ob strani pa luknja ki je prej nismo videli. In smo jima rekli naj se počasi dol spustita. Nina je ravno hotela iti, tamal jo je pa odrinil ker je hotel iti prvi in je padla skozi luknjo in jo je moj mož ujel v zraku, drugače bi se mi tam na betonu raztreščila. Sem mislila, da se mi bo kar strgalo. Zdaj pa me zanima kakšno kazen bi ve naložile fantku. Ful sem ga kregala in ga bom tudi kaznovala. Sem mu razložila, da bi lahko Nina umrla ampak se ni kaj dosti sekiral, verjetno ne razume točno o čem govorim. Kako bi pa ve reagirale, če bi se to zgodilo, menite, da je kriv in mora biti kaznovan ker jo je porinil, ali menite, da je premajhen in je bilo pač to del igre, prerivanja.... hvala za vaša mnenja! kdo ne zna brat ve ali jaz!sej preden nista bila tik pred tem da se spustita niso videli luknje halooo!če bi joprej verjetn nebi pustili dvoletnico gor! mislim da si zasluži kazen ker 4-letn otrok pa že ve kaj lahko in kaj ne!
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 16.10.2008 23:24:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala Malecka, ker si pozorno prebrala kar sem napisala. Ker sem navajena, da me napadajo, se mi ni zdelo vredno popravljati in omenjati, da sem napisala, da luknje prej NISMO videli, ker je bila samo na eni strani. Tebi pa hvala, ker si to opazila. Kar se pa tiče kazni je bil Alex okregan in tudi sam je videl kako se je Nina prestrašila ker je potem še celo noč jokala in se zbujala, drugače se namreč nikoli ne. No in v tem smislu sem mislila kazen kot kaj bi mu prepovedala, ker prav dobro ve kaj je storil, ker je danes ves čas ponavljal da je sestrico porinil iz tobogana ampak zato, ker je hotel biti prvi. Nina je pa še zjutraj jokala in kazala, da jo je bratec porinil - takole bum bum me je - je ponavljala in sem jo kar doma obdržala, da se je malo pomirila in ni šla v vrtec. Ja, vsi smo se zelo prestrašili, padla bi pa direkt na hrbtenico....
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 7:39:45
|
|
|
|
puncica
|
Diana jaz mislim da se fant zaveda da ga je polomil in ne vem zakaj bi zdej morala še kakšno kazen naložit brez veze, sej ti skoz ponavlja da jo je porinil in se po moje zaveda da to ni bilo prav . Jaz bi stvari pustila tako kot je kot sem že rekla, nasledič bi ga pa na kateremkoli toboganu opomnila kaj in kako je bilo in naj pazi.
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 9:01:14
|
|
|
|
kalbo
|
Sam kakorkoli obrneš dol al pa gor, al pa na levo al pa na desno, dveletni otrok nima kaj iskat tako visoko, če pa že, mora bit pa na dosegu rok oziroma ga je treba ves čas držat. Mala bi lahko padla tudi če nebi blo bratca. Za nesrečo sta kriva vidva z možem in ne mali in to je dejstvo. O prerivanju se pa le pogovori z njim, odgovornosti za nesrečo za katero si kriva v bistvu ti pa nikar prelagat nanj. Sam to je tipično, človek pove svoje mnenje, pol je pa takoj obtožen da napada, pa da je supermama (no v mojem primeru superoče) pa ostali bla bla. Jest mojih ne zavijam v vatko. Sam ima pa na kolesu gor čelado in pri dveh letih sem bil zmeraj ob njem ko je šel na tobogan in v bistvu še zdaj nisem čisto sproščen ko je na dveh metrih, v avtu je vedno pripet v svojem sedežu, tud za en kilometer daleč. In tako bo tud s tamalo in z vsemi, ki morebiti še pridejo v naše gnezdo. Če sem pa zato superoče pa tudi prav.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 10:09:38
|
|
|
|
smrka
|
Jest pa mislim da bi ti morala o tem obvestit tiste ki so odgovorni za ta igrala, ker je tobogan v takem stanju ki ni varen za otroke!! Naslednjic lahko pade ker drug otrok, ki se bo tesko poskodoval.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 10:30:32
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5 ker prav dobro ve kaj je storil, ker je danes ves čas ponavljal da je sestrico porinil iz tobogana ampak zato, ker je hotel biti prvi. No, evo, prav s tem ti otrok govori, da ne ve, kaj je storil narobe. Ker res ni storil ničesar narobe. On se je pal igral, kot se otoci igrajo. In prav skozi tako igro se učijo tako zmagovati kot sprejemati poraze. Tudi skozi prerivanje. To je edino pravilno. Tako se učijo za življenje. Fantek ni naredil nič narobe.
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 11:55:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Kalbo, midva sva bila VES ČAS zraven, zato pa jo je mož tudi ujel, ker je bila pod nadzorom ves čas. To je tak tobogan pred našo hišo in tamala se na njemu spušča že od takrat, ko je bila stara leto in pol, smo pa vedno zraven in ta tobogan ima rada in ga pozna. Ni pa gor nikoli sama, ne ona ne tamal, vedno smo ob njej, ker je tobogan tak zavit, da ji moj že na sredini da roko, da jo kam ne zanese, tako da smo vedno ob njej. Na temu toboganu pa plezajo starejši fantje in skačejo po njemu, mečejo kamne gor in so oni odlomili to ograjo pa tudi danes sem šla gledat manjka že na dnu ena letvica pa tudi tobogan je počen, ker se spuščajo po njemu. Saj ga popravijo pa ga potem fantje spet pokvarijo. Vesela sem vseh odgovorov, prvi dan sem bila tako jezna in žalostna, da nisem vedela kaj naj mu še rečem, prepovem, kar v nekem šoku sem bila, no zdaj ste mi pa lepo razložili, da ga ne smem preveč kregati. Menim pa, da nisva niti midva kriva, na tem toboganu smo vsak dan in slučajno je bila ograja polomljena kar pa smo videli ko sta že stala gor. Saj smo jima rekli naj se takoj spustita dol ker gremo, no medtem jo je pa Alex že porinil skozi luknjo, da je padla nazaj, no moj jo je ujel ko je padala, no ostalo pa že veste....
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 13:37:10
|
|
|
|
malenaa
|
samo DIANA5 kaj jo je zdaj odrinil (1 post) ali porinil (zadnji post). Razlika je očitna. Jaz mislim da jo je samo po nesreči odrinil, ker je želel biti prvi.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 13:45:32
|
|
|
|
malecka_mateja
|
kalbo najprej dobr presberi post od diane in kot ti je ona napisala saj sta pa bila skoz zraven in je nista pustila same tako da nsita ona nič kriva. niti fantek vendar morata otroku pojas+nit da se to ne dela! sicer pa diana poznam tvojostisko ker tudi nam je en nenznani fantek potisnil našo tamalo iz nizkega toboga jaz sem od zadaj stala in ko se je že skoraj vsedla da se pelje in je doli čakal jo moj mož da j oujame jo je ta fantek potisnil in je nardila preval in dva na glavo tako da vem kako si se počutila!bila sma čisto zraven jaz sem jo tik pred tem spustila da bi se lahko spustila in evo!tako da tudi če si res čisto zraven da jih za rokico držiš nesreča ne počiva!amapk se je vsaj dobro končalo! za vse ki vas zanima kako je fantek tja prišel v vrsti je bil ker so to igrala z podestom in jaz sem jo za roko držala in glih ko se je že skoraj vsedla sem jo spustila fantek ki je pa za njo stal(jaz sem stala ob strani)jo je potisnil.
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 13:50:49
|
|
|
|
kalbo
|
kalbo najprej dobr presberi post od diane in kot ti je ona napisala saj sta pa bila skoz zraven in je nista pustila same tako da nsita ona nič kriva. niti fantek vendar morata otroku pojas+nit da se to ne dela! Sem prebral njen post in če res dobro pogledaš...ampak čisto zares dobro je ta post priletel gor po vseh mojih. Forume ne smeš brat od zadaj naprej kot cajtenge.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 17.10.2008 13:51:22 >
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 13:57:27
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo kalbo najprej dobr presberi post od diane in kot ti je ona napisala saj sta pa bila skoz zraven in je nista pustila same tako da nsita ona nič kriva. niti fantek vendar morata otroku pojas+nit da se to ne dela! Sem prebral njen post in če res dobro pogledaš...ampak čisto zares dobro je ta post priletel gor po vseh mojih. Forume ne smeš brat od zadaj naprej kot cajtenge.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 13:58:49
|
|
|
|
madela
|
Mene pa nekaj moti pri tej zadevi. Razglabljate kdo je kriv in obtožujeta starše. Kolikor sem prebrala sta bila oba zraven. Tud moj 2-letnik gre na tobogan,ampak sem zraven. Mislim,da ni kriv nihče. Ta 2-letnica bi lahko bila stara tudi več let,pa bi vseeno padla,če bi jo kdo potisnil. Ej,tudi jaz bi padla,če bi se kdo prerinil oziroma me odrinil čez rob. Torej brezveze iskat krivca,ampak je treba fanta v bodoče podučit in opominjat,da to ni v redu in si bo tudi zapolnil. 4-letniki,pa po mojih iskušnjah še tudi ne poznajo hudobije,da bi to nalašč naredil,ampak iz tekmovalnosti...in to se skriva poanta vsega. Torej niti kazen,niti neko obtoževanje ni pravilen pristop k temu,da se to ne bi več zgodilo.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 14:34:35
|
|
|
|
kalbo
|
Pa kdo obtožuje? Pravimo ji le, da mali ni toliko kriv, kot se je njej zdelo in da je za 4 letno glavo zelo velika in prevelika kazen, da mu rečeš, da bi lahko sestrico ubil. Z otrokom se je treba pogovorit glede prerivanja, kazen dva dni ali pa dan po dogodku pa ni učinkovita. Kazen mora biti takoj.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 14:35:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Malenaa, ja odrinil jo je ker je želel biti prvi, ampak a veš ko je padala po zraku in če bi mož kje drugje stal bi padla na hrbtenico in verjetno da ne bi preživela. Vem, da ni kriv Alex, sem mu že večkrat rekla naj se ne preriva ampak vsepovsod hoče biti prvi in tudi doma jo večkrat porine, sicer ne zanalašč ampak se to kar ponavlja. No Nina je bila pa junija stara dve leti, tako da ima še par mesecev več, ni tako majhna in ful je gibčna in obvlada tobogane, se spušča po vseh raznoraznih. In res sva bila ves čas zraven, ampak tisti filing ko vidiš otroka kako pada prosto po zraku, grozno, jaz sem bila na drugi strani tobogana z dojenčkom, če bi bila sama jo ne bi nikoli ujela, no mož je pa takoj ko sta bila gor luknjo opazil in se zavestno pod njo postavil, tako da je hvalabogu vse v redu. Kriva pa nisva midva, mi smo šli pač na tobogan po vrtcu tako kot vsak dan.
|
|
|
|
RE: šok - kaj bi ve naredile? 17.10.2008 14:40:24
|
|
|
|
rija
|
diana, zdaj pogrevat je brez veze, je pa šola za naslednjič....zate in za otroka.
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.