kdaj uhančke v uho (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


babuka -> kdaj uhančke v uho (13.10.2008 15:20:23)

Lep pozdrav. Imam eno vprašanje in sicer,kdaj ste svojim otročkom prvič dale uhančke v ušeska.Hvala za odgovore in lep dan še naprej.  




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.10.2008 15:50:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




blazka -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 16:05:24)

Eno vprašanje, ali res na temi novorojenček, dojenček sprašuješ, kdaj dati otroku UHANČKE v ušesa?????






Dashenka -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 16:28:28)

Ko mu podelijo volilno pravico.




kaya2007 -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 16:48:56)

Takoj, ko dobite en ritem v dojenju. Takrat je v bistvu najboljše.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] si mi z jezika vzela hihi




špelin@ -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 16:54:00)

Imam deklici, stari 9 in 3 leta. Nobena še nima v ušesih luknjic za uhane, s starejšo sva pa domenjeni, da mi bo povedala, če bo to želela. Dvomim, da zna kakšen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  povedat, če bi rad uhane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Torej odgovor na tvoje vprašanje "kdaj": še ne.

Pa še mimogrede en komentar vzgojiteljice iz vrtca, kjer ima ena triletna deklica uhane: v vrtcu uhane absolutno odsvetujejo, ker zelo hitro pride do nezgode, malčke namreč zelo privlačijo uhani na ušescih njihovih vrstnikov...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley26.gif[/image]




livia -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 18:00:17)

Jaz tudi kar ne morem verjet, da se taka debata odpre na novorojenčku.

Moj odgovor je, ko se otrok sam za to odloči. Jaz osebno sem jih dobila nekje v tretjem razredu. Moji tamali dve jih pa še nimata.
Tistega za v popuek mu pa lahko daš, ko se popek zaceli, ne prej. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sorry, da ne bom koga užalila.
Od starejše hčerke ima ena punčka v vrtcu uhane. Mislim, da jih je dobila pri kakem letu in pol in zgleda prav butasto.




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 18:01:18)

Imam eno vprašanje in sicer,kdaj ste svojim otročkom prvič dale uhančke v ušeska


Nisem jih se dala in jih tudi ne bom v bliznji prihodnosti.




kajajaka -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 18:05:23)

Bolano... In zakaj bi novorojenček rabil uhančke?
Pa še tetovirat ga daj, da bo res lep in srečen...

Resnično bolano ženska!!!!!? Da eni MATERI to pade na pamet...

Dej si jih TI npr. v bradavice pa v ščegetavček in uživaj naslednji mesec dokler se celi....




ninachow -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 18:23:14)

premisli še, če bi mu-ji dala narest še kakšen tatu? al pa pirsing, sej zdej niso več ušesa moderna. dej, ženska mal se umiri! pa malo razmisli!!!!!




ninachow -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 18:25:39)

sorry, nisem videla komentarja predhodnice. sem bila tako razkurjena, k strela, da nisem drugih komentarjev prebrala.




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:05:33)

Pa dober no, zakaj se vsi takoj norca delate pa napadete zensko?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Saj je samo lepo vprasala za mnenje.

So tudi drugacne kulture in drugacna misljenja o marsi cem pa tudi o uhanih.

Jaz zivim v Egiptu in tukaj je normalno da deklice dobijo uhancke v usesa ob rojstvu. Sedaj pa ce je meni to jak in cist mimo si se ne jemljem pravice da spluvam vse ,ki to delajo.

Moja deklica je stara 2 leti in 4 mesece in jih nima, pa se vsi cudijo zakaj ne. Vedno lepo povem, da ko in ce jih bo zelela imet sama od sebe se bomo pa o tem pogovarjali.

In tista ( kajajaka ), ki je usesa primerjala z pirsingom , tetovazo in pa predvsem z bradavicami in scegetavckom, bi bilo pac dobro da se malo poduci kje vse so nervni koncici in kje ne, na telesu.

Sama sem  dobila uhane pri 6 letih toda tako kot vsak drug vem da luknjanje uses nic ne boli saj tam ni zivcnih koncicev. Ko sem bila starejsa in v tistih" pravih letih - norih letih" sem si sama naredila se 4 luknje ... tako, da tudi iz lastnih izkusenj vem, da nic ne boli.

In kot sem na zacetku napisala, lahko bi ji lepo odgovorile, da se vam uhani pri dojencku ne dopadejo in tako naprej ne pa taka fronta " lepih" besed.

In tejle uporabnici, ki odgovarjam postavljam vprasanje, ki je bila tako razkurjena....( ninachow )

A nimas svojga zivljenja da te taka stvar tok iz tira vrze?  Se ti res cist nic ne dogaja? Sploh ne razumem, kako te lahko en post - prijazno vprasanje, ki sploh niti ni namenjeno tebi osebno tako iz tira vrze, da si besen ko strela??




In da odgovorim se avtorici:
 
Meni se uhancki pri novorojenckih in dojenckih ne zdijo fajn niti mi niso vsec. In osebno mislim, da je primeren cas za uhancke ko bo otrok izrazil zeljo in pa se takrat izberi take da bodo varni.




alda -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:07:35)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ko bodo njene želje že podkrepljene z pravimi argumenti,
a nikakor pred 10l.




drevozivljenja -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:11:03)

s 5 mescov so moji polsestri dali..ko je šla k krstu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]eni prej,eni pa nikoli pa se raje zgražajo nad tem.mi smo našemu dali ko je bio star 2 leti..je povedao da bi imel kot ati..in smo mu dali.sedaj je 4,5 in nič ne jamra da ga nebi imel,ravno obratno...sama se odloči to bo najbolše,,ker so ene proti temu...če želiš dati,kar daj..ne oziraj se na druge.to je moje mnenje......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kajajaka -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:16:16)

So tudi drugacne kulture in drugacna misljenja o marsi cem pa tudi o uhanih.


****, te čisto razumem in hvala bogu, da imajo različne kulture različna mnenja o stvareh, ampak poseg v otrokovo telo... ŽAL v Sudanu še danes obrezujejo deklice - pa bi bilo torej to dopustno tudi pri nas, če bi neki starši to želeli???? Na Tajskem je normalno (sicer ilegalno) seksati z zelo mladimi deklicami, pri nas je to pedofilija...Nekje morajo obstajati meje!





ninachow -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:20:10)

ja, se strinjam in se opravičujem za grobo reakcijo. moram povedati, da sem ponosna lastnica dveh tatujev, štirih ušesnih lukenj in bivšega pirsinga. vendar so bile to MOJE želje. imam sina, katerega mnenje zelo upoštevam, če bo želel imeti preluknjano vse telo, ok, samo sam si mora želeti. dokler pa nima želja po tovrstnih radostih, pa nimam nikakršne pravice spreminjati njegovo telo. uhančki so mi všeč. ko se za njih človek odloči SAM!




kajajaka -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:21:41)

In tista ( kajajaka ), ki je usesa primerjala z pirsingom , tetovazo in pa predvsem z bradavicami in scegetavckom, bi bilo pac dobro da se malo poduci kje vse so nervni koncici in kje ne, na telesu.


No zdaj pa že pretiravaš. Tudi na ušesnih mešičkih so živčni končiči in boli kot sto hudičev - še posebej, če se ti potem zagnoji... Sama sem imela 12 let in še se spomnim bolečin - čeprav sem sama želela uhane...
Pa sedaj lahko gledam sosedovo punčko (6 mesecev) z RDEČIMI VNETIMI NAFRIŠNO PREUKNJANIMI UŠESKI, ki jamra in se vleče za ušesa - pa ne mi rečt, da zato ker ji je dolgčas, ker po tvoje to nič ne boli... Kar ostani v Egiptu. Mi se trudimo biti v Evropi...




nejcko -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:32:50)

Naša je stara 4 leta in je že parkrat izrazila željo, da bi imela uhane, a sva se dogovorili, da jih bo dobila za darilo ob vstopu v šolo - če bo še želela.

Meni osebno se zdi prej prezgodaj (no, tudi pri 6 letih se mi zdi še malo zgodaj), ker zna biti to precej nevarno, poleg vsega pa otroci večinoma te uhane nenehno zgubljajo - tok bogata pa spet nisem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]






blazka -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:40:30)

Še nekej moram napisat. Prvo kot prvo se mi zdi, da ženske in moški nosijo uhane zato, da so pač malo lepši, da se malo okranclajo.
Dojenčki in mali otroci pa so že tako ali tako čudoviti, vsi po vrsti, da jim ni treba dajat gor nobenih okraskov, uhančkov, verižic, zapestnic.... Sploh pa dojenčkom....
Pod drugo pa so uhančki pri vrtčevskih otrocih zelo nevarni, prav tako verižice, zapestnice, prstančki,...

Jaz sem dobila uhančke v drugem razredu OŠ, imam luknje, a ne maram uhanov nosit, ker se mi zdi, da mi totalno ne pašejo. Moj mož ima dva uhana nekje od začetka srednje šole in jih še vedno nosi, ker mu pašeta...

Najina otroka bosta nosila uhane pri 18 letih in pika.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BUŠICA -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:41:49)

Lep pozdrav. Imam eno vprašanje in sicer,kdaj ste svojim otročkom prvič dale uhančke v ušeska


nikdar!!! to je tako "kmetauzarsko".




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:55:16)

U, ste se pa razpistolile.




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:55:35)

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

In tista ( kajajaka ), ki je usesa primerjala z pirsingom , tetovazo in pa predvsem z bradavicami in scegetavckom, bi bilo pac dobro da se malo poduci kje vse so nervni koncici in kje ne, na telesu.


No zdaj pa že pretiravaš. Tudi na ušesnih mešičkih so živčni končiči in boli kot sto hudičev - še posebej, če se ti potem zagnoji... Sama sem imela 12 let in še se spomnim bolečin - čeprav sem sama želela uhane...
Pa sedaj lahko gledam sosedovo punčko (6 mesecev) z RDEČIMI VNETIMI NAFRIŠNO PREUKNJANIMI UŠESKI, ki jamra in se vleče za ušesa - pa ne mi rečt, da zato ker ji je dolgčas, ker po tvoje to nič ne boli... Kar ostani v Egiptu. Mi se trudimo biti v Evropi...


Spet odgovor, ki odraza tvojo osebno kulturo ki pa je ....

Luknjanje uses ne boli. To ve vsak. Razen v primeru kot si sama ugotovila, ko pride do vnetja.

Sicer pa kaj bi se clovek sploh spuscal na tvoj nivo itak imas mnenje, da te kraj stalnega prebivalisca naredi kulturnega, da o tem da primerjas usesno mecico z scegetavckom sploh ne zgubljamo besed.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




BUŠICA -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 19:58:06)

Luknjanje uses ne boli.


ni res. boli. se še dobro spomnim. in mi je žal da imam preluknjana ušesa.




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 20:10:39)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

Luknjanje uses ne boli.


ni res. boli. se še dobro spomnim. in mi je žal da imam preluknjana ušesa.


Potem sem jaz in vsi, ki jih poznam Marsovci... tud uredu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pa tudi pri anatomiji sem ocitno narobe razumela ali pa spostovana profesor Trstenjakova pac nima pojma...




špelin@ -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 20:13:59)

****, pust uhlje in pridi na čvek k majčicam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>