RE: kdaj uhančke v uho (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bumerang -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 20:27:07)

Ušesne mečice res prepredajo akupunkturne točke, konkretno tiste za oči in dober vid. Luknjica na napačnem mestu lahko naredi veliko škodo.
Luknjanje ušes resda ne moremo primerjati z luknjo v ramo ali v trebuh kar pa ne pomeni, da ne boli. Boli, ja, še nas odrasle, kaj šele dojenčke.
Luknjanje ušes dojenčkov je zame barbarizem neglede na to kje na svetu ga izvajajo.




nara123 -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 20:58:25)

Res nevem zakaj se ene tako razburjate,glih tako zgleda kot da gre za vaše otroke.Je pač vprašala,jaz jih svoji sigurno nebi dala pred šolo.Se mi zdi brez veze da dajete takšne komentarje.Naj se odloči sama itak pa ni napisala koliko je otrok star.lp  




glen -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 22:06:38)

Jaz sem jih dobila v 4. razredu in moja punčka(4 leta) jih bo dobila, ko bo sama izrazila to željo,vsekakor pa ne pred 1. razredom, raje bi pa videla da še kasneje.
Zdaj  nima nobene želje še,hvala bogu, itak je pa nebi upoštevala, tudi če bi si jih zdaj želela,se mi zdi prezgodaj.
Mi je pa osebno ful grdo, ko vidim na dojenčkih uhančke,če pa je komu to všeč naj svojega otroka nakiti,mene ne moti,dokler ni to moj otrok.




lelaval -> RE: kdaj uhančke v uho (13.10.2008 23:38:41)

sama se odloči to bo najbolše,,ker so ene proti temu...če želiš dati,kar daj..ne oziraj se na druge.to je moje mnenje......


Se podpišem. In tudi **** je zelo lepo napisala.
Moji 2 punci jih imata obe - in obe sta jih dobili malo pred 1. RD. In se nisem in se tudi sedaj ne obremenjujem z mnenji odrugih, ki jim to ni všeč. Sem pa pričakovala, da bodo takšni odgovori.




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (14.10.2008 6:58:52)

Meni so naredili luknje nekje od 6 - 12 meseca. Točno ne vem. Pa lahko rečem, da sem vesela, da so mi jih dali. Če gledam svoje sestrične, jih še danes nimajo, ker se bojijo, da bi jih bolelo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




puncica -> RE: kdaj uhančke v uho (14.10.2008 8:04:04)

naša je stara 4 leta pa jih še nima ampak si jih želi, verjetno bomo pa še kako leto dve počakal, ker nočem da ji kdo kak uhanček v vrtcu odtrga pa čeprav v igri.

Jaz sem za to da se da otroku uhane noter če si to sam želi, pa treba mu je predstavit da se ušesek preluknja in da to lahko tudi malo boli, jaz sem moji tamali vse razložila in ji tud predstavila kako s tako mašinco preluknjajo ušeska in da potem rata taka luknjica kot jo imam sama da malo zaboli ampak potem ne boli več, pa tamala hoče še vedno uhančke, tako da če je otrok za to ne vidim dileme, nisem pa za to, da se daje otroku uhane noter ker je to všeč staršem, to mi pa res ni všeč ampak vsak po svoje a ne.




barika -> RE: kdaj uhančke v uho (14.10.2008 8:45:01)

Zakaj bi dajala otroku (dojenčku) uhane v uho?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Men osebno je ti ful grdo.
Jaz sem jih dobila nekje v 3,4 razredu OŠ in sem ji imela glih ene 14 dni gor, ker sem imela vse vneto in gnojno, tak da malo preštudiraj, kaj boš naredila svojemu otroku dobrega/ slabega, ko ga boš "prebodla".




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (14.10.2008 10:35:11)

Moja starejša hči je stara 4 leta. Razmišljala sem, da bi ji že dala uhančke v ušesa, pa sem hitro to misel opustila. Pomislila sem na vrtec, kaj če jo bo to motilo ko bo šla spat itd. Odločila sem se, da s tem počakamo vsaj do šole (če me prej kaj ne piči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), ali pa ko si bo ona sama želela to.

Dojenčku-NIKOLI!!!!! AMPAK RES NIKOLI!!!! (jaz)




mišk -> RE: kdaj uhančke v uho (14.10.2008 18:49:38)

Jst sicer nisem sovražno nastrojena proti uhanom pri dojenčkih in tud "nagravžno" mi ni, a jih hčerki sama od sebe ne bi dala. Šele takrat, ko si bo sama to želela.
Sama sem jih dobila pri nekaj mesecih starosti in moram povedat, da to ni na meni pustilo nobenih travmatičnih posledic.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Če je otrok luškan in simpatičen bo takšen z uhani ali brez, velja tudi obratno.
Ampak ene tle ste pa res zelo zelo nesramne![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Upam, da boste vsaj svoje otroke vzgojile v prijazne ljudi, če ne bo šel ta svet v ****!!!




pizamca -> RE: kdaj uhančke v uho (14.10.2008 20:54:23)

TAle je pa malo mimo. Katerikoli pirsingi kjerkoli na dojenčkih in malih otrocih, so mi grdi.
Ko pa bo sama izrazila željo, naj jih pa ima. Samo upam, da bo v meji dobrega okusa.




picola1 -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 11:15:15)

Jaz tudi nisem pristaš uhanov ne na otrocih, še manj pa pri dojenčkih.
Ampak vsak naj se odloči sam, saj je njegov otrok, ane?

In se strinjam z mišk: Nekatere tukaj ste res tako nesramne, da se vprašam v kake odrasle boste vzgojile svoje otroke...[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]Mal se brzdajte, no...Dvomim, da bi komu lahko kaj takšnega (in na takšen način) rekle v obraz, zato se obnašajte tako tut na forumu!
Administratorji, a ste na dopustu?




Mandek -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 11:40:59)

Tudi meni osebno to ni všeč in z mojim se strinjava, da bo o tem odločala deklica (če bo)sama, ko bo sposobna tehtne presoje. Zadnjič sva sicer bila na krstu neke deklice in vsi še vedno fursirajo zlatnino, med drugim tudi uhančke, ki so prav za takšne micene pupike.
Jaz sem uhančke od svoje nane dobila pri enem letu starosti in ko sedaj gledam slike za nazaj, sem obupna. bebe imajo že same po sebi tisto lepoto in ne rabijo nakita. Se pa strinjam z **** in drugih kulturah. tudi sama sem namreč dobila uhančke, ker je to v očetovi kulturi povsem normalna zadeva.

Nikakor mi pa ni jasno, kako lahko starši svojim 2,3,4,5,6 in plus letnikom dajejo zlate zapestnice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ker takim malim je pa itak povsem jasno zakaj to imajo,no...bedarija. In to za v vrtec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Maleal -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 13:54:51)

Ko si bo sama zaželela/če si bo,me kar boli,ko vidim male punčke,ki komaj shodijo z uhančki.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.10.2008 14:35:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Doll -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 14:39:31)

kdaj,najrajši takoj ko bo otrok dovolj velik in razumel določene stvari.
je pa meni tudi zelo grdo in takšne mamice ne razumem,kot da imajo neke fetiše za uhane v dojenčkovih ušesih.Rajši si potem ve dajte še eno luknjo naredit,otroka pa pustite pri miru




Lona76 -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 21:27:05)

Zadnjič sem šla s tamalo k zlatarju da bi meni naredili lukne (sem mislila da so se mi zacelili) in ko je videla malo je rekla da otrokom pred tretjim letom ne delajo. Jaz tudi pomislila nisem, da bi ji dala delati luknjice. Ji jih bom ko bo sama hotela. Meni so jih pri 3 letih in se spomnim da so mi v vrtcu ene dvakrat med igro jih potegnili (uhan se je odpel mene pa je močno zabolelo). Je pa to stvar vsakega posameznika. Sem ti pa hotla samo povedati da v nekaterih zlatarnah luknjic dojenčku ne bodo naredili.




Naja30 -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 21:56:31)

Meni je ful grdo na malih otrocih uhani. Moja jih bo dobila, ko bo toliko stara, da bo šla sama do zlatarja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Bomo vidli, kdaj, kmalu pa sigurno še ne.




Anonimen -> RE: kdaj uhančke v uho (15.10.2008 22:15:18)

Sem zadnic vidla fantka starega 2leti,je imel uhancek,zapestnice in ogrlico.Sem najprej mislila da je puncka.Je bil pa iz Indije in to je tam normalno,bi bolj cuden zgledal brez vsega.Kultura pac.

Dojencku pa jaz ne bi NIKOLI dala uhanckov.Moja starejsa si jih je dala lani pri 12ih letih,je imela ze prej zeljo,samo jo je bilo strah.Sama sem jih pa dobila pri 6ih,mi je en pacac kar z uhani luknji naredil,sem imela skos probleme z ognojitvami.




BABY LOVE -> RE: kdaj uhančke v uho (18.10.2008 11:36:13)

Mi smo jih dali delati pred kratkim, ko je dopolnila 2 leti. S tem, da sem bila prvo skeptična ali je to pravilna odločitev, saj še je zelo majhna. No, zdajle ne obžalujem svoje odločitve. Pradedek ji je tudi kupil uhančke za rojstni dan, pri čemer mi je bilo pomembno, da niso viseči. Nimava nobenih problemov z kakšnim zagnojenim ušeskom ali kaj podobnega. Smo pa ji vzeli belo zlato.... No to je bila moja odločitev. Leži pa na vsaki mamici posebej, kdaj bo dala svojemu otroku delati luknjice za uhančke. Vsekakor pa jaz osebno ne bi dala otroku pred 1,5 letom.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]