Pacota
|
Jaz pa sem mnenja, da je super, da imamo to moznost, da vidimo lepe porode, pa tudi one manj lepe, sem pa proti pretiravanju v obe smeri. Najbolj realen vtis si pa tako ali tako lahko ustvarimo le tako, da vidimo cim vec filmckov. Zamislite, kaksna pricakovanja bi imele, ce bi videle le en film in bi bil ful grozen, ali pa le enega, ki bi bil ful mili! Ne morem si kaj, da ne bi zapisala se zgodbe, ki sem jo slisala na potepu po Indiji. Neki moski mi je razlagal, kako neumne so njihove zenske (predlog, da svojo izobrazi sam, se mu je zdel sala tisocletja). Povedal je, da je njegova visoko noseca zena nekega vecera pred spanjem prosila svojo tasco, da jo zbudi, ce bo otrok prisel, medtem ko bo sama spala.Tasca ji je le odvrnila, da naj ne skrbi, da bo ona sama zbudila celo vas, ko bo prisel. Ta moski se je tej svoji zgodbi tako zelo smejal... Si lahko predstavljate, da obstajajo danes zenske, ki sploh ne vedo, da bodo rodile, da je otrok v njihovem trebuhu, da bo prisel ven in kako to izgleda! Se zenske (npr. matere hcerkam) ne prenesejo vsaj ustno sporocilo... Dokler ne izkusijo na svoji kozi, nimajo pojma. In mene bi taka globoka nevednost najbolj strasila! Zato pa, hvala Bogu za filmcke, neznanih in znanih, da vemo, kaj lahko pricakujemo! Ne vem, zakaj nekdo, ki je dovolj odprt ne bi pokazal svojega poroda? Vidim le prednosti, slabosti pa nobene! Zakaj bi sploh pomislili na to, da bi bilo potem nasemu otrocku nerodno pred sovrstniki? Zakaj bi mu bilo nerodno? Da se je rodil, da ga je rodila mama???
|