Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina 19.3.2005 9:12:46
|
|
|
|
Katja6
|
Hojla. Včeraj sem bila na merjenju NS v Domžalah. Ni bilo Strahove, ampak dr. Ksenija Geršak - zelo prijazna. Trajalo je kakih 10 minut, ko je zmerila je rekla, da je O.K. in da mi zaradi starosti priporoča še odvzem krvi. Ko sem brala na forumu rezultate z oceno tveganja od ostalih nosečk (v glavnem mlajših, pa tudi ne tako zelo mladih) so se številke gibale 1: 6000 ali celo 7000, NS pa je baje tudi do 3 mm normalna. Zanima me ali se po 35 letu to tveganje res tako drastično poveča. Rezultati so taki: NS 1,7 mm, ocena tveganja Trisomy 21 1:907, Trisonomy 13+18 1:2947 Toliko številke, sicer pa je nosna kost lepo vidna, pogledala je še želodček, mehur, trebušček, nogice, rokice, premerila je glavico in rekla, da je lep otroček. Videlo se je kako je požiral plodovnico in celo rokico je dal proti ustom in začel sesati. Aha še velikost 69,1 mm - kar velik. Je pa pregled za plačat, čeprav sem ravno malo čez 35 let in v Mojem malčku piše v članku dr. Darije Strah (mogoče malo dvoumno) da je pregled po 35. letu brezplačen, takoj za tem pa piše o hormonski preiskavi krvi, ta pa je res brezplačna, pri tej starosti. Ja in pregled krvi (kakor sem brala na forumih) je potrebno opraviti v roku 24 ur po UZ merjenju NS, mene pa so naročili šele v ponedeljek. Toliko. Vesela bom, če boste z mano delile svoje izkušnje. Fajn bodte in lepo, zdravo nosečnost vam želim (če ste v blaženem stanju :)).
|
|
|
|
Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina 19.3.2005 9:21:02
|
|
|
|
ameli
|
Hojla. Jaz grem sicer proti 31 in sem prav tako bila ta teden na NS. NS 1,6 mm, ocena tveganja Trisomy 21 1:6049, Trisonomy 13+18 1:9455 Ker še nisem 35 sem itak mogla plačati. Je pa bila na pregledu tudi znanka, ki je 34,5 in ni rabila plačati:zmeden2:. Kot kaže je to odvisno od dr. Imam pa prav tako pregled komaj v ponedeljek.
|
|
|
|
Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina 19.3.2005 10:26:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj se tiče plačila NS po 35.letu bi moralo biti brezplačno, kakor tudi v primeru, če rezultat NS ni dober in je potrebno iti na čiščeje. Svetujem ti, da z računom (ki se glasi na tvoje ime) greš na svojo zdravstveno zavarovalnico in ti morajo povrniti. Drugače pa lepo preživljanje nosečnosti!9nebesa Bojana
|
|
|
|
Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina 19.3.2005 12:24:06
|
|
|
|
Katja6
|
Kako močno se z leti tveganje poveča. Jaz sem imela prvega otročka pri 34-ih letih, nisem šla na noben dodaten pregled, tud na merjenje NS ne in se je rodila zdrava navihana punca. Z novim dojenčkom bosta 2 leti in 4 mesece narazen in tako kot sem prvič verjela, da bo vse O.K. bom tudi tokrat. Na krvno raziskavo razmišljam, da sploh ne bi šla - ti dodatni pregledi te le zmedejo in še bolj si v skrbeh. 100 % pa tako niso. Saj večina otrok se itak rodi zdravih. Se bom dala kar v to večino!LP
|
|
|
|
Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina 19.3.2005 12:25:43
|
|
|
|
Katja6
|
Hvala za nasvet in lepe želje :) Katja
|
|
|
|
Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina 21.3.2005 11:41:12
|
|
|
|
TVN
|
NS sem imela 11.03. v Porodnišnici Lj pri dr. Pušenjaku. Nad 35 let je brezplačna (z napotnico svoje G). Meni je dr. Pušenjak rekel, da je rezultat naravnost fantastičen za moja leta (35 let). NS je 1.7, tveganje pa 1:23.000!! Je rekel, da imam tveganje kot je običajno za 15 - 20 letnice! Ni me poslal na krvne preiskave, ki pa jih je res potrebno opraviti v času 24 ur po NS, sicer primerjava rezultatov ni mogoča. Ob meritvi NS je dr. Pušenjak ugotovil, da je baby 6 dni starejši, tako da sedaj štejem tedne glede na ta UZ, PDP pa mi ni prestavil. Je rekel, da je še prezgodaj. Sicer pa se je tako kot pri tebi, Katja6, vse zelo lepo videlo. Aja, in velik je bil okoli 73mm....
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?