Katja6 -> Nosečke nad 35 let in nuhalna svetlina (19.3.2005 9:12:46)
|
Hojla. Včeraj sem bila na merjenju NS v Domžalah. Ni bilo Strahove, ampak dr. Ksenija Geršak - zelo prijazna. Trajalo je kakih 10 minut, ko je zmerila je rekla, da je O.K. in da mi zaradi starosti priporoča še odvzem krvi. Ko sem brala na forumu rezultate z oceno tveganja od ostalih nosečk (v glavnem mlajših, pa tudi ne tako zelo mladih) so se številke gibale 1: 6000 ali celo 7000, NS pa je baje tudi do 3 mm normalna. Zanima me ali se po 35 letu to tveganje res tako drastično poveča. Rezultati so taki: NS 1,7 mm, ocena tveganja Trisomy 21 1:907, Trisonomy 13+18 1:2947 Toliko številke, sicer pa je nosna kost lepo vidna, pogledala je še želodček, mehur, trebušček, nogice, rokice, premerila je glavico in rekla, da je lep otroček. Videlo se je kako je požiral plodovnico in celo rokico je dal proti ustom in začel sesati. Aha še velikost 69,1 mm - kar velik. Je pa pregled za plačat, čeprav sem ravno malo čez 35 let in v Mojem malčku piše v članku dr. Darije Strah (mogoče malo dvoumno) da je pregled po 35. letu brezplačen, takoj za tem pa piše o hormonski preiskavi krvi, ta pa je res brezplačna, pri tej starosti. Ja in pregled krvi (kakor sem brala na forumih) je potrebno opraviti v roku 24 ur po UZ merjenju NS, mene pa so naročili šele v ponedeljek. Toliko. Vesela bom, če boste z mano delile svoje izkušnje. Fajn bodte in lepo, zdravo nosečnost vam želim (če ste v blaženem stanju :)).
|
|
|
|