altati -> RE: Oktobrčki 2006-5 (26.3.2009 15:57:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lucika pri fizioterapevtki pa...sem rabila dva dni, da sem prišla k sebi. šepanje je najverjetneje vzrok v poganjalčku in ima vnete vezi. se je pozdravilo z voltarenom in skritim traktorjem. Lucika, sorry, ampak jaz tole sploh ne razumem? kakšen poganjalček pa vnetevezi, pa Voltaren? voltaren je proti bolečinam in vročini, zelo močan analgetik. jaz sem ga imela za Tio, v njenih najhujših časih, če ji nič drugega ni prijelo pri vročini 41+. nogice se ne razvijajo enakomerno, kar se baje vidi že po gubicah vzadaj, ki niso simetrične. in bi to videl vsak pediater, če bi blagovolil pogledati. z eno nogo stopi in se z drugo odriva. noge ima trde, medenico naprej, kolene zategnjene...če se ne popravi bo trpela hrbtenica. dobili smo navodila, za popravljanje nogic, da ne sme sedet med nogicami, brez poganjalčkov, masiranje...in obisk v razvojni, če se ne popravi. in, pediater pove: EH, NE SE SEKIRAT, na koncu vsi vredi hodijo. sem rekla, ej, ne se hecat, sploh ni res. pa me ne šljivi. v razvojni je rekla, da ima čas do 3.leta, ortoped da do 8; fizioterapevtki pa ni to nič hecno. in najlepši del: najverjetneje je vse od rojstva, mojega prekrasnega poroda, da je počla kaka drobna žilica v možganih in je to to. se motorika ne razvija kot bi se morala. pa da že vidi, da bomo imeli prave izzive pri vzgoji, da so taki otroci radi malo bolj hitri, divji, na prvi pogled težko obvladljivi. to se svita že tudi meni, ampak ko ti še kdo drug pove, ni ravno lahka zadeva... Zakaj že naj bi bil bolj divji, neobvladljiv? To, da se motorika ne razvija kot je treba, bi res lahko bilo do poroda, ampak da bi pa za to bil bolj neobvladljiv, divji??? Ne vem no, jaz bi te besede bolj z rezervo jemala... Vzgoja vsakega otroka je poseben izziv in vsak otrok individum (povorim iz lastno nabranih izkušenj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). In pri vsakem so potrebni drugi vzgojni prijemi. Bi pa na tvojem mestu že zdaj ZAHTEVALA napotnico za razvojno, ker mislim, da je zdaj še čas za to. čakala ne bi niti minute več! Pediatra bi pa poslala v ......(ne bom napisala, saj veš kaj mislim, a ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]). ti pa glavo pokonci in pogumno, nič ni še izgubljeno!!!!!
|
|
|
|