Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:07:37
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: caligula zanima me, kaj vse za novorojenčka potrebujemm od kozmetike, mogoče je že katera pisala ampak se mi ne da iskat pa bi strnila v en post vse skupaj potem pa črtajte, kritizirajte, dodajajte, ok? jaz sem kupila: - riboderm - trdo milo - hladilno kremo - robčke za rito brisat - mandljevo olje - becutan - lanolin zadnje tri stvari so bolj zame
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:09:12
|
|
|
|
jelka123
|
mislim da za čiščenje popka dokler ne zaceli
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:13:46
|
|
|
|
Oaza
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra *k sterilni zloženec 5x5...zakaj se uporablja, lepo prosim??nikjer zasledila Tudi jaz ne... Mogoče da daš čez popek??? Za temenca meni prijateljica zelo priporoča od Mustele (mislim, da je šampon ali nekakšna pena). Vprašajte v lekarni, če katero zanima. Baje je zelo učinkovito. Pa razne kreme, olja, mleko za telo in te reči je fajn, da je vse od iste firme. Zaradi alergij- takrat menjamo proizvajalca in je to to. Če pa imamo kremice od 5-ih proizvajalcev težko ugotovimo katera krema je "krivec" za alergijo. Jaz pa zdaj kuham, pa takooo zraven- to pa je posledica neprespane noči! Mah, saj se moram tudi na to navadit (ker čez dober mesec bodo neprespane noči verjetno standard ).
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:14:37
|
|
|
|
petra *k
|
kaj toti čistilni robčki niso dobri, ki so v tisti niveini torbi?jaz jih nisem posebej kupovala, nasploh nobene stvari, ki je bla v tej torbi-olje,krema. če pa nebo odgovarjalo, pa bom te dokupla.ali??
10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:15:05
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
mi ni pokazalo vseh tem, čudno, pa sem potem neki na pol odgovorila imela bi termometer za merjenje hrane, ker včasih pride prav, sploh pri pogretem mleku. jaz nimam vedno ravno občutka za temperaturo. hočem povedati, da je meni 25stopinj je vroče, pri 32 stopinjah pa je meni kot krop. in dokler ne dobim občutka, bi merila temp. se pa dobijo termometri z katerimi lahko meriš vseh stvari, lahko ga nasloniš samo na flaško pa ti pokaže. zloženec je za čiščenje popka
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:36:03
|
|
|
|
caligula
|
bobika... jaz ne ponavljam ampak je do zdajcenzus vedno presegal ker so od staršev gledali pa moje študentske dohodke zdaj pa kot starejša od 26 let več nisem kao odvisna od staršev in so gledali samo m oje prihodke
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 11:36:37
|
|
|
|
caligula
|
zloženec je za na popek dat.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 12:05:39
|
|
|
|
nixie
|
punce. ne pretiravajte znakupi. jaz bom sedaj v drugo imela samo: sterilni zloženec, fiziološko, mandljevo olje, vato, škarjice, hladilno mazilo, bepanten. od začetka ga itak umivaš samo z vodo- tudi rito, pozneje pa že vidiš, kaj rabiš. jaz sem v prvo tolk stvari stran zmetala, da je groza. termometra nisem uporabilaniti enkrat-saj potipaš, kakšna je voda. tole potrošništvo nas bo res pripeljalo v maloro. sicer pa, če vidiš, da kaj rabiš, pošlješ koga v štacuno, pa je.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 12:20:27
|
|
|
|
caligula
|
aya bobika še to: jaz bi na tvojem mestu že zdaj dala vlogo in ji predložila dokazila o pdp. ne vem če si poročena ali nisi? če nisi pejd na durs pa naj ti dajo odločbo o dohodnini ki dokazuje koliko si v lanskem letu zaslužila pa na upravno po izpisek iz gospodinjske evidence, dodaj še potrdilo o vpisu ter izpisek ocen ( jaz sem kr iz neta potegnila) in na podlagi tega bi ti morali že zdaj dati odločbo, sej zdaj nazaj več ne moreš, otroka boš imela kmalu v naročju in tega ne spremeni nič. dovolj je dokazilo o pdp od g.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 12:20:58
|
|
|
|
caligula
|
a na študentski tolar si poslala vlogo? sicer je bilo do 16.10. upam da si poslala...
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 12:22:18
|
|
|
|
caligula
|
konina... a ti greš v pon ali ned na sprejem v p.?
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 13:23:56
|
|
|
|
bobika1
|
Caligula: Jaz sem stara 21 let in do sedaj sem vedno prejemala štipendijo. In nisem poročena niti partner ni prijavlen pri meni. No in danes sem klicala na csd in mi je rekla naj vlogo oddam ko bom rodila in še to naj priložim zakaj morem ponavljat letnik (ne saam to da sem noseča) ampak tudi da sem mela težave v nosečnosti-slabosti, ne vem v čem je fora. Ker jaz bi že zdavni dala vlogo not, ker vem da za nazaj nič več ne dobivamo in sem praktično dokler ne rodim brez dohodka... Ker rekla mi je tudi da vlogo oddam pol in napišem sam mene in otroka not... Če bi jo mnde prej bi pol vse člane pisala not. Joj ko se o tem nič kej ne spoznam... Pa nisem dala za študentski tolar...nisem vedla. Upam da bom dobla starševski dodatek...ko bom rodila (ker za to mi je tud rekla da vlogo šele po rojstvu tja prnesem...) Ne vem več kk to gre, v rit nej grejo
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 13:34:04
|
|
|
|
nagajiva
|
Tako, pa sem preživela zobarja....Caligula-prvič slišim, da je možnost okužbe pri zobarju... ......Ampak je pa verjetno vseeno bolje zdravit zob, kot pa imeti luknjico v kateri se lahko zadržujejo vse mogoče bakterije.... Grem sedaj še na pošto položnice plačat........Ne vem kdo si je zmislil, da prihajajo vsak mesec ........
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 13:35:13
|
|
|
|
konina
|
caligula, jaz imam sprejem v ponedeljek, CR pa potem v torek. Kaj pa tebe čaka? Sprejem v pon, pa sprožitev v torek? Ali boš kar v ponedeljek vse opravila? Lp, Nina
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 13:36:38
|
|
|
|
caligula
|
vse stvari kar se tiče dohodka ki ga boš dobivala na podlagi otroka lahko vložiš do en mesec pred pdpjem to je sigurno! za štipendijo ti pa tud predlagam da jo že zdaj vložiš pa priloži to kar sem ti rekla, upam pa da tvoji ne presegajo cenzusa, ker če da, potem je res boljše da počakaš do poroda in vpiešeš samo sebe in otroka čeprav te morajo starši preživljati do 26. leta. za starševski dodatek in ostalo pa lahko daš prej.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 13:37:52
|
|
|
|
caligula
|
ne vem točno konina :D v petek seznam na ctgju. pop imam ob pol petih pa bom potem videla. upam da me ne zadržijo že čez vikend, noge mi ne otekajo več, počutim se odlično le špika me pa mali ne brca več tolk sam čutim ga še tu pa tam.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 14:25:23
|
|
|
|
caligula
|
a je možno da imaš popadke več dni zapred na 22-10min en dan so na 10min, prvi dan so bili na cca 20-22, čez dan če stojim jih skoraj ne čutim če se uležem me trga. trebuh ni "trd kot kamen" je pa trd in na vrhu maternice je vse zelo mehko... ko hodim me trga v zadnjici. komentarji?
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 14:57:48
|
|
|
|
luna8
|
Caligula po mojem je možno, da imaš več dni popadke, nisem pa zihr in čestitke glede štipendije Glede zobarja pa sm jst tud nekje v 4 mesecu šla pulit modrostni zob, ker mi je moja zobarca rekla, da boljše da ga spulim, drugače bom imela še več problemov med nosečnostjo, ker so bo stalno vnemal.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 15:01:02
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
jaz tudi potrebujem zobarja. ven je padla plomba, pa dlesni so mi začele krvaveti. ampak jaz bom počakala da prej rodim, saj brez inekcije ne odprem ust, če pa bi me že prepričali da jih odprem bom prej rodila na tistem stolu kot pa imela popravljen zob.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 15:02:10
|
|
|
|
petra *k
|
po moje še so to lažni popadki, jaz sem jih čutla že v soboto ponoči, otrdevanje trebuha, in to ne tak, ko prej v 6.mesecu, ampak prime, da je full trd ko kamen, pa par min drži, pa potem čez kake pol ure opet prime... pa od sobote mam vsak dan počasi, še posebej proti večeru čutim, ampak nem delala panike, ker tak ko bo, bo, prej pa tak nemrem v porodnišnico, dokler niso popadki na 5 min.
10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 15:35:35
|
|
|
|
_katja_
|
čao! Jaz sem bila danes samo pri ortodontu in vse postimala, pa v H&Mu v BTCju. So dobili še nekaj modelov pliša, ampak samo v kompletu (hlače+jopica), posebej jopic pa ni plišastih. Imajo pa majhne od 56 naprej, nekatere pa od 50. Skratka če vam še kaj manjka je izbira. Sparky v Šparu pa nima nič pametnega. lp K
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 16:07:09
|
|
|
|
lyra*
|
Heeej nosečke & mamice Mi smo se danes prvič kopali Sta stari točno 1teden in sta ful uživali. Mi je patronažna pomagala in nevem kako bi bilo,če bi bla sama Zara se je zbudila malo prej Zojo in je bla lakota neznanska. Sma hitro malo pojedle in se šle kopat. Je zelo uživala. Pol se je že Zoja zbudila jo je kar patronažna skopala,da sem jaz Zaro nahranila do konca. Začnem opažat,da je Zoja dosti bolj potrpežljiva od sestrice Se je zbudila sploh ni takoj zahtevala joške Se je v miru skopala,no pri preoblačenju je bila že kriza. Sicer pa tudi ne rabi toliko bližine. Pri Zari pa mora bit vedno nekdo zraven. Pol pa sem ju na posteljo dala in sta bile zadavoljni Sta ležale na postelji in gledale tiste viseče igračke Moram pa priznat,da mi ful manjka mamic Mislim tak...imam miljon vprašaj in nevem komu jih naj postavim Ker še vse čakate na svoje zakladke In mi je včasih prav smešno tu gor pisat Aja..no da vam pokažem najini lepotički
< Sporočilo je popravil lyra* -- 22.10.2008 16:10:07 >
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 16:07:26
|
|
|
|
caligula
|
bobika: 36. člen, ki študentu staršu omogoča, da vlogo za štipendijo lahko vloži tudi kadarkoli med letom, vendar v roku 30 dni od otrokovega rojstva, saj gre v tem primeru (rojstvo otroka) za povečanje števila družinskih članov, kar predstavlja enega izmed možnih razlogov za vložitev vloge za štipendijo izven razpisnega roka, v kolikor so zaradi tega izpolnjeni materialni pogoji. Vlogi v tem primeru priloži rojstni list otroka. 42. člen, ki pravi, da »štipendija za tekoče študijsko leto miruje in se ne izplačuje, če štipendist ni izdelal letnika in mu je dovoljen ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal iz opravičljivih zdravstvenih razlogov ali materinstva.« Na tem mestu velja opozoriti, da ponovni vpis zaradi materinstva, ki ga omenja 42. člen Pravilnika o štipendiranju, ni isto, kot dodatno študijsko leto, ki ga zagotavlja Zakon o visokem šolstvu. Pravilnik materinstvo (porod) smatra kot zdravstveno opravičljiv razlog, da nismo izdelali letnika in zato nam ob morebitnem (takojšnjem!!!) ponavljanju letnika štipendija pripada. Te pravice ne morete uveljavljati kdaj kasneje, sploh pa ne ob podaljšanju absolventa, saj »…se v času absolventskega statusa štipendija lahko izplačuje samo eno leto…«.
|
|
|
|
RE: Novemberčice 2008 - 2del. 22.10.2008 16:09:35
|
|
|
|
caligula
|
19. člen, ki pravi da »Če je vlagatelj sklenil zakonsko zvezo..ali postane roditelj ter skrbi za otroka, se kot družinski člani upoštevajo: - zakonec oziroma oseba, s katero vlagatelj živi v življenjski skupnosti, ki je po zakonu, ki ureja zakonsko zvezo in družinska razmerja, v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo..«. To pomeni, da ti v vlogo za štipendijo ni potrebno navajati dohodkov tvojih staršev, ampak samo tvoje, otrokove in partnerjeve (če ga imaš). če ti bo kaj pomagalo... jaz bi na tvojem mestu vložila kakšna 2 tedna pred pdpjem vlogo, itak dokler obdelajo, boš že mamica, da ne tečeš potem po zavodih, ker moraš v 30ih dneh od rojstva otroka to vložit. kasneje ti ne priznavajo.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?