terida
|
Ojla, par dni me ni bilo, pa sem spet rabila kar nekaj časa, da sem nadoknadila Danes sem Eriko prvič pustila "samo" za več ur - mislim, da jih je bilo kar šest! Sem imela ene opravke v službi in ker imam jutri še zobarja, je prišla gor mama, da mi jo je (in bo) popazila. In je bila punca res pridna. Mojo mamo naravnost obožuje in šele enkrat proti koncu moje odsotnosti je opazila, da me ni, pa je takrat malo pojokala. Ampak jo je mama hitro zamotila in ko sem prišla domov, je ravno spala. Ko se je zbudila, pa neskončno veselje Kar hudo mi je za vas, ko berem kakšne težave imate s taščami. Moja je res zlata vredna in mi je hudo, ker živimo toliko narazen in se z Eriko bolj redko vidita (no, na 14 dni). Jo ima sicer dosti po rokah, a me čisto nič ne moti, ker sta takrat obe tako srečni, da ni lepšega. Pa moja mama ima tudi nekaj v sebi, zaradi česar jo vsi otroci naravnost občudujejo. To ni za verjet - kar eni tuji otroci na sredi ulice tečejo k njej. Pa enkrat, ko je bila en teden pri sorodnikih in se je poslavljala, so šli vsi otroci v jok Vsekakor pa velja, da se imaš raje, če se manj vidiš Gotovo smo tudi zato v tako dobrih odnosih z obema "izvornima" družinama - če bi živeli v isti hiši, bi se hitro našel kakšen razlog za prepir. IZVIRNO SPOROČILO: Dinki IZVIRNO SPOROČILO: mergetka Sem malo brala naš prvi del in sem zasledila, da ni dobro dajat sedet dojenčka, dokler se sam ne vsede? Dinki, mislim, da si ti to pisala Vem, da ga ni dobro dajat na noge, za sedet pa nisem vedela (edino to, da ni dobro, da ga založiš z blazinami za dalj časa). Mergetka, tako so meni rekli v RA. Vendar to pomeni za samostojno sedenje oz, ni dobro da ga daš sedeti pa da se ti kar naprej upogne in ga ti tako držiš. Lahko ga pa imaš seveda v vozičku z dvignjenim naslonjalom. Pomembno je, da ima oporo toliko časa dokler se ne usede sam, ker če ne, si lahko uniči hrbteničko ker nima še dovolj razvitih hrbtnih mišic. Jaz sem pa preko prijateljice izvedela, da fizioterapevti pravijo, da ni dobro, da otrok sedi dokler se sam ne zna postavit v ta položaj. Sama tega nasveta ne poslušam, ker enostavno ne gre. Mala hoče sedet in mogoče sem "premehka", ampak jaz ji pač pustim. Vseeno pa pazim, da mi ne sedi čisto celi dan in mislim, da tudi njej paše, da nekaj časa čez dan preleži. IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka IZVIRNO SPOROČILO: mergetka IZVIRNO SPOROČILO: pomlad In ja, mi ful uporabljamo sling, ker mi je super za po mestu, ko imamo vedno kup opravkov, mi prov pridejo frej roke - ubistvu moram it zmer kej urejat na faks al pa grem v štacuno in na trg, in mi je najlažje, če ga imam pri sebi. V vozičku tud nikol ne vem, kako dolgo bo zdržal, v slingu pa še niti 1x ni niti malo protestiral! Zmeri totalno zadovoljno gleda naokol, ko se utrujen, se pa nasloni name in zaspi. In mi je najlepši občutek, ko se zakoplje z glavico med prsi in ga loh skoz božam in lupčkam Se čist strinjam s tabo...men se tud še ni bunil v slingu. In zna bit, da je tud za take korenjake, kot je Tit. kako lepo je to prebrat! To je najboljša reklama! Kaj pa zdej ... katera mi bo zrihtala sling (oz. trak, ta je brez obroča)? Pa na srečanje to reč prinesta ... bi probala anjo noter dat, da sprobam na lastni koži. Neeeee, saj ne mislim resno anjo v VAJIN sling tlačit! Bom-o pa zadovoljna-e, če ga le prinesete in malo demonstrirate kako se to nosi ... navsezadnje ne more bit ne vem kakšen "kunjšt" trak narest, ne? (TERIDA, povej?) Z veseljem bi prinesla sling za probat (ne bi me nič motilo, če bi Anjo dala v Erikin sling!), samo me ne bo na srečanje. Žal. Imam zobozdravnika na drugem koncu Lj. ob 11h in še brez Erike bom pri njem, pa mamo imam tu na obisku, ki je tudi ne morem za par ur kar pustit same čepet doma (če ne mi bo vse pospravila ), tako da žal... Pa drugič. Upam, da vsaj za sling ne bo prepozno. Saj glede na to, da tale jutrišnji datum mnogim ne ustreza, bi srečanje lahko kmalu ponovile. Kar pa se izdelave slinga tiče... Ni kunšt, a ti vzame par uric. Meni je vzelo kar nekaj časa nabiranje blaga na tistem delu, ki ga zašiješ. A dejstvo je, da se da tak sling čisto fajn uporabljat tudi če ga nič ne zašiješ - je pač na obeh koncih bolj nastavljiv. In če narediš tako, potem je zadeva hitro rešena. Se pa žal ne bom javljala, da bi ga komu naredila, ker imam šivalni stroj pri mami, kjer sem samo na 14 dni, pa še takrat imam tako malo časa za kakšno šivanje. Tako bi sicer lahko obljubila, a bi potem sling naredila šele, ko bodo naši malčki že v šoli IZVIRNO SPOROČILO: *medica* kg..ne govorte punce..sem dobila tri kile gor sem jezna ko ..ampak sem si sama kriva..sladkarije me bodo pokopale..a kaj čem ko se jim pa ne morem upret..ma sej bom že shujšala ..nekako se tolažim Tole s sladkarijami je pa tudi moj problem. Sem se kar navadila, da si z dojenjem lahko privoščiš malo več žrtja in zdaj pojem eno mikado čokolado na dan Pa ne morem nehat! Sicer pa (da ne bom predolga ): čestitke vsem za obmesečnice, napredke (ne morem verjet, da že ploskajo, pa se posedajo) in za lepe avatarje. Pa za bolančke! Uf, se mi zdi, da sem hotela še toliko pokomentirat, a se ne spomnim več. Hvala bogu si mislite, ne?
|