|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upravičene do reševalnega vozila?
9.10.2008 9:59:03   
Pupsika
Rodila sem lani in sem tudi dobila napotnico za rešilca poleg napotnice za porodnišnico.
Sem mislila, da je to stalna praksauser posted image ...

You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.10.2008 10:05:54   
ema111
res mi je bilo zelo čudno, kar brez besed sem ostala, ko mi je moj gin.rekel, da on nikoli ne piše napotnice za reševalno vozilo, da če bi to moral napisat osebni.
Sem v začetku 35.t.n., vprašala sem ga še če dobim napotnico za porodnišnico in mi je tudi rekel, da še sedaj ne, ker je prehitro.
Halo, glede na mojo nosečnost, no nevem čisto sem zmedena, kontrolo imam čez 2 tedna.

Torej kot sem do sedaj zasledila je vsem katere imate napotnico za vozilo, to napisal gin. in ne osebni.
Bom naslednjič vztrajala pa kaj bo bo, samo ne vem če bo kaj popustil glede na besede, da še ni nikoli izdal napotnice za tako stvar.
No in tudi na zdravstvo bom poklicala, če sem upravičena do prevoza.

Skrbi me za otroka, glede popkovnice, ko odteče voda.
Zasledila sem, da je nevarnost mimo, ko se otrok spusti v porodni oz.maternični kanal, da si potem ne more več škodovati, da bi se mu popkovina ločila, ampak prej pa ja!
Hvala vsem za mnenja!
user posted image

(odgovor članu Tajka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
9.10.2008 10:11:50   
Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: ema111

Torej kot sem do sedaj zasledila je vsem katere imate napotnico za vozilo, to napisal gin. in ne osebni.

Tako je, no vsaj pri meni je bilo tako.

Želim ti, da se vse izteče tako kot moreuser posted image .

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.10.2008 10:13:49   
Pupsika
Pa ne skrbi preveč, ni dobro zate niti za otroka, da premlevaš o vsem slabem, ki se lahko zgodi.
Malo pozitive, pa bouser posted image . Glede napotnice se pa pozanimaj!!
Srečno!

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.10.2008 13:50:27   
dana
No meni je voda odtekla (ob 3 zjutraj), pa me je kar mož zapeljal do porodnišnice. Rodila sem pa ob 10.30.
Sem pa dobila napotnico. 

(odgovor članu Pupsika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.10.2008 14:34:14   
5ra_28

Skrbi me za otroka, glede popkovnice, ko odteče voda.
Zasledila sem, da je nevarnost mimo, ko se otrok spusti v porodni oz.maternični kanal, da si potem ne more več škodovati, da bi se mu popkovina ločila, ampak prej pa ja!
Hvala vsem za mnenja!
user posted image

Nas so tudi tako učili. Če je otrok obrnjen na glavico in odteče voda, bo delovalo kot čep in ni straha za popkovino. Če je še ni obrnjen, da ja na ritki ali celo z nogicami dol, takrat pa se lahko popkovina zatakne spodaj, ja. V slednjih dveh primerih bi naj prišel leže, torej z rešilcem. Tako so vsaj nas poučili v MŠ. Če pa nimaš prevoza, pa je normalno, da pokličeš rešilca!

Končno smo trije:)

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.10.2008 9:07:08   
ema111
Sem klicala na zdravstvo ali sem upravičena do reševalnega vozila.
Starejša gospa me je vprašala če je moja nosečnost tako rizična, da moram samo strogo ležati.
Pa ji razložim, da neglede na rizičnost, me zanimav primeru ko mi odteče voda, če dobim rešilca in ona isto. No pa še odgovor, da je njo tudi peljal mož z avtom v P, ko ji je odtekla voda,.....
Se nisem spomnila v tistem trenutku, da bi ji odgovorila, da je moj oče nekoč tudi mojo mamo peljal z avtom v P.
Ampak časi se spreminjajo, medicina gre naprej.

Je še razložila, da vseeno če imam napotnico od gin.ali ne, takrat ko pokličem še mora osebni oz.takrat dežurni odločiti in dati potni nalog ali bodo šli z reševalnim po mene ali ne.
Totalno nelogično, saj oni dežurni sploh nič ne ve glede moje nosečnosti, kako je potekala, nima nobene dokumentacije.

Da je res, da je različno od ZD, da tista sredstva ki jih imajo na razpolago, da z njimi poskušajo čim bolj gospodariti, zato to nekje izvajajo drugje ne.
Neverjetno, potem pa naj na meni prišparajouser posted image . Ni fer!

Ne vem tak me ima, da če bo slučajno prišlo do take situacije, da bi poklicala in vztrajala, pa vidla potem, kako se bodo odzvali.
Samo še pogum si moram do takrat nabrat, oz.biti zelo jezna, da bom poklicala.user posted image

Vsem vse lepo še naprej user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.10.2008 11:51:34   
Šaki
joj ema.sj bo vse dobro.boš vidlauser posted image
samo ne se sekirat.
najbolje zate je da si nekako probaš zrihtat prevoz.ne vem da se tvoj pač zmeni v službi da lahko kadarkoli gre če ga boš poklicala da ti je recmo voda odtekla.ali da imaš starše na voljo.sj to bo itak kmalu če si v 35 tednu.
naj te ne skrbi preveč.bolj se bo skrbelo bolj se boš serkirala.

pa povej kako si opravila..potem ko bo vse za tabo.lp!user posted image

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.10.2008 12:19:46   
Mesečnica
Tale zadeva z rešilci je ena sama zmeda!user posted image user posted image user posted image

Meni je G pri obeh nosečnostih sama od sebe napisala napotnico za rešilca. V prvi nosečnosti je bilo tako, da mi je sicer začela odtekati voda (v 41. tednu), a zelo počasi (po kapljicah) in nekje visoko v trebuhu (sem čutila, ko mi je počilo), zato se nisem sekirala, ampak sem lepo doma počakala, da so popadki postali močnejši in pogostejši, potem pa me je mož odpeljal v porodnišnico.

V drugi nosečnosti pa se je zgodilo drugače. Voda mi je začela odtekati zelo silovito, na začetku 39. tedna, pa tudi nisem čutila, kje je prišlo do razpoka, zato sem se malo ustrašila in sem klicala reševalce. No, na moje presenečenje so me napotili, da naj pokličem v porodnišnico in tam poizvem, ali naj me pripeljejo oni, ali pa me lahko pripelje mož user posted image user posted image user posted image V porodnišnici se jim je to zdelo zelo čudno, babica, s katero sem govorila, je rekla (logično!), da ona po telefonu ne more odločati o tem, kaj naj storim, da naj se odločim sama. Pa sem se odločila, da me bo spet peljal kar mož, še zlasti zato, ker smo 20 km iz LJ in bi v tem času, ki bi ga rešilec rabil do nas, že sama prišla do porodnišnice. No, potem smo v porodnišnici na srečo ugotovili, da se še nikamor ne mudi, vode sem imela še zelo veliko, pa čeprav jo je veliko že odteklo, in do dejanskega poroda je vse skupaj trajalo še več kot 7 ur. Je pa res, da je bil mali že dva tedna pred porodom spuščen v medenico, obrnjen na glavico in da vsaj s tega vidika ni bilo nevarnosti, da bi pritisnil na popkovino in si prekinil dovod kisika.

Očitno pa je, da reševalci še sami ne vedo, kdaj naj bi bil prevoz z rešilcem potreben in kdaj ne user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.10.2008 14:10:52   
uršika***
Še en dokaza, da je naše zdravstvo v nuli!!!! Očitno delajo, kakor se kateremu ginekologu sprdne!!!!!Ali ti da napotnico, ali ti naredi več kot3 UZ-je,.... očitno je to njegova dobra voljauser posted image user posted image user posted image  Grozno. Jaz sem bila vsak mesec na UZ-ju in tudi napotmnico za rešilca bom dobila, ko bo čas za to. Ker našemu ginekologu očitno ni vseeno za njegove nosečke in se za vsako potrudi in ji zagotovi najboljše. V večjih porodnišnicah in ginekoloških ambulantah pa te očitno tretirajo res kot številko. In to je žalostno.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.10.2008 19:21:51   
J.L.

Hojla!

Zasledila sem, da v primeru ko ti voda odteče bi naj leže počakale na reševalno vozilo oz. da nas nakdo pelje na zadnjem sedežu v avtu, leže.

No in omenim to mojemu gin. če mi napiše za vsak slučaj napotnico za reševalno vozilo in reče, da nismo upravičene do reševalnega vozila v primeru da nam odteče voda.
Kot se on spomni je mogoče 1 primer na leto, ko se pelje nosečnico tako v porodnišnico, ker to zdravstvo ne krije.

Zanima me ali ima katera izkušnje s tem. Mojo prijateljico pred 6 leti so peljali z reševalnim.
Vem, da je ta vožnja do najbljižje porodnišnice, ampak sem paf glede tega da zdravstvo ne krije, da imajo eno reševalno vozilo, da itak ne pridejo, da ginekolog ne piše teh napotnic.

Zatrdil je da ne more biti nič narobe če odteče voda, ker se pri meni kot prvorodkinji ne morem tako hitro odpreti oz.ne more izpasti otroku popkovina.

Razumela sem ga da takrat ko bi naj klicala vozilo bi naj osebni zdravnik izdal napotnico ali sem upravičena ali ne? In kaj če mojega osebnega ne bo, ali bo to ponoči? Ali pa če sem sama doma in me nima kdo peljati?

Kaj menite, vaše izkušnje?

Hvlauser posted image

jaz tega sploh nisem vedala, dokler nisem porodila in šele takrat zvedla in to iz medijev. meni je voda dobesedno lila, ko sem stala. še dobro, da se je končalo tako kot se je. user posted image

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 36
13.10.2008 8:44:36   
ema111
Hvala vsen za nasvete in tolažbe.
Mi smo oddaljeni od P 25 km, od ZD pa 6 km, tako, da mislim, da bi rešelec lahko prišel dokaj hitro, samo če mu bo zdr.izdal nalog, da lahko gre po mene, ali pa bodo kot je Mesečnica napisla, rekli da naj sama preverim pri drugih ali je res potrebnouser posted image .

Samo če tako razmislimo je zelo neodgovorno, da razmisljajo ali da ali ne vozilo, da bi morale še potem v tisti sili nekoga drugega klicat in se ubadat ter odločit ali bo boljše tako ali drugače.
Lahko bi se reklo, tipično za zdravstvo, da preložijo odgovornost na nekoga drugega.user posted image

Naj bo kako bo, sam da bo vse vredu z našimi  user posted image .

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 37
13.10.2008 15:24:22   
julika
no, nam so ravno danes v MŠ rekli, da smo upravičene do rešilca v vsakem primeru.res pa da ne izdajajo več v naprej napotnic za prevoz z reševalnim vozilom, ampak se potem v porodnišnici to uredi. 

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?