|
RE: Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom ... 8.10.2008 15:33:13
|
|
|
|
nejcko
|
Lej, Doll, saj te razumem in po svoje imaš prav, ampak včasih je pač tako, da ne odločamo o vsem sami. Najprej, tisti mami, ki je rodila po naravni poti, itak ni treba skrbeti glede tega, ker ima otročka ves čas ob sebi in res odloča o (skoraj) vsem. In še nisem slišala, da bi kdorkoli od osebja takim dojenčkom turil dudo v usta. Stanje po CR pa je izredno stanje, ki zahteva prilagajanje tako s strani otroka kot mame. Dejstvo je, da v tistem času mama "ni opravilno sposobna" in je, hočeš nočeš, v veliki meri odvisna od inštitucije. Vsaka inštitucija pa ima svoja pravila, ki jih je treba upoštevati. Žal, tako je. Prej se s tem sprijaznimo, lažje nam je potem, ko gre otrok v jasli, v vrtec, šolo ... ker povsod delajo vsaj en del stvari povsem mimo naše volje in prepričanj. Poleg vsega, kar sem prej napisala, je dejstvo, da je na intenzivni negi večinoma non stop ferker tako podnevi kot ponoči, ženska po tako velikem posegu pa popolnoma fuč in res rabi počitek. A kdaj? V sobi je cca 8 porodnic (ljubljanska p), ena tarna, da jo to boli, druga zakrvavi, tretja smrči, peta ne more spati kar tako ... sestre letajo sem in tja ... res noro je ... in srečen si lahko, če uspeš kakšno urco odspati v kosu. Zdaj pa si predstavljaj, da bi še vsakih 10 min ena sestra uletela in te zbudila: Gospa, otrok je lačen - ga lahko nahranim? Gospa, otrok se je pokakal - ga lahko previjem? Gospa, še vedno joka - mu lahko dam dudo? Ma, meni se odpelje ... dobesedno ... in bi ji rekla, naj opravlja svojo službo, saj je usposobljena za to. In potem spet tretje dejstvo: mogoče sem jaz proti uporabi pampersk, pa me nihče ne vpraša, a se strinjam, ko mi otroka takoj prvo sekundo v njo zavijejo Še prej mu namažejo rit s kremo, ki je preizkušena na živalih, pa me tudi ne vprašajo ... Vidiš, torej, da nimamo ravno nekega blaznega vpliva na vse skupaj, ker smo pač v določenei inštituciji pod določenimi pravili. Lahko delamo zdrahe, lahko pi.... imo in težimo in se usajamo .... lahko pa smo hvaležni, da ne rojevamo v kakšni kolibi sredi puščave, da je naš otrok sit, previt in potolažen. Doma pa itak pojemo svojo pesem
|
|
|