|
Ne bodite jezne, če bodo vašim dojenčkom v P ... 8.10.2008 9:51:46
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Vem, da v materinski šoli govorijo, kako duda ni dobra za otročka. Sama sem bila malo začudena, ko sem videla, da so jo mojemu dojenčku dali na intenzivni negi, kjer je bil zaradi CR. Sestra mi je razložila zakaj, vendar sem kasneje ugotovila, da sem ena redkih, ki sem dobila razlago. Ko imajo mamice, ki rodijo po naravni poti, dojenčka pri sebi, ga dojijo neprestano. Pri podoju dojenček povleče približno 5 ml (kolikor pač prenese njegov želodček, ki ni bil vajen hrane do tistega trenutka), pa čez 30 min spet 5 ml, pa čez 20 5 ml... in tako naprej do treh ur. S tem si potešijo tudi svoj nagon po sesanju. Otroci, ki niso pri mamici in so iz takšnih ali drugačnih razlogov hranjeni po steklenički, pa naenkrat dobijo 25 - 30 ml, zato so siti za naslednje 3 ure. Ampak ta nagon po sesanju ne mine, zato jokajo in potolažijo jih lahko samo z dudico. Če boste rodile s CR, vedite, da lahko začnete takoj dojit, ne glede na narkozo. Ampak željo po dojenju izrazite sami. Mene niso vprašali, če bi dojila, pravzaprav je prišla ena sestra, da bi ga nahranila. Meni je pa nekako bilo logično, da če že imam otročka pri sebi čez dan, da ga bom dojila na njegovo zahtevo. Če res želite dojiti, gnjavite, da vam ga pristavljajo, naj vam ne bo nerodno. Z dojenjem se dela mleko. Veliko sreče pri porodu in začetkih dojenja.
|
|
|