|
RE: A je možno, da kdo bere tvoje ZS, brez da... 8.10.2008 16:33:13
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: higuys IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica Pa če ta oseba nima statičnega IP-ja je ne bodo našli. Pa kaj sem samo jaz tak butel, da ne štekam več nič . Zakaj ene pravite, ja izsledili bodo, kako naj mu rečemo "firbca" in druge , da pa ne. In od kje je zdaj prišel ta nestatični ip. Bi vprašala , samo si ne upam . Vsak računalnik, priključen v Internetno omrežje, ima svoj IP... serijsko številko... EMŠO računalnika, če hočete... ta številka ni v računalniku (škatli), ampak v modemu... in vsak modem ima svojo serijsko številko... in vsak ponudnik Interneta ve, kateri model je dal v najem ali prodal kateremu uporabniku... fizični ali pravni osebi... meni ali nekemu lokalu, ki ponuja brezplačno, nekodirano vstopno točko... da prideš z notebookom v lokal in se wireless priklopiš na njihovo omrežje... in če zadeva na sodišču pride tako daleč, potem ponudnik Interneta mora dati podatek, za kateri IP je šlo... kdo je lastnik tega IP-ja... zelo malo verjetno je (no, vsaj v tem primeru se mi zdi tako), da je nekdo vzel svoj notebook, šel npr. v NUK, se priklopil na njihov Wlan in bral Volgine ZS-je... ampak možno pa je... izpisal bi se NUK-ov IP... v tem primeru lahko uporabnika najdejo samo tako, da vidijo najprej uro, ob kateri se je dostopalo na Internet, potem pa preko nadzornih kamer, ki jih imajo fizično v tem prostoru, vidijo, kdo je bil takrat tam... ampak NUK-ov signal vleče tudi k meni domov, tako, da je v tem primeru skorajda neverjetno oz. nemogoče najti dejanskega uporabnika... in četudi bi bil le ta res v NUK-u in bi ga tudi kamera posnela v tisti uri - hej, pa tam so bili istočasno še trije in kamera nobenemu od njih ni posnela monitorja oz. displaya... potem bi bilo treba te tri identificirati in ugotoviti, kdo od njih je kakorkoli povezan z Volgo ali kdo od njih je uporabnik na RR, pri čemer bi morali dobiti dovoljenje še za pregled njegovega domačega in službenega računalnika, da bi vse to lahko 100%-no povezali med sabo in človeka dejansko obtožili... ampak kdor je bral Volgine ZS-je, je to najverjetneje delal z domačega ali službenega računalnika, kakor nas večina dostopa na RR... saj ne gremo v lokal brat foruma, a ne?... tukaj je vseeno, ali je IP statični ali dinamični ("ne-statični")... še vedno se ve, kdo ima katerega (za dinamičnega se ve, na kateri dan in ob kateri uri si imel katerega - to ve ponudnik Interneta)... tako, da se človeka lahko najde, ampak v prej opisanem "Nuk-primeru" je pa to malce večja umetnost, za katero dvomim, da bi se celo Volga ukvarjala z njo (morda celo več let)... veliko bolj enostavno se je obrniti na *** (Volga že ve, koga mislim - lastnika česa mislim) in zahtevati (pa čeprav po sodni poti) IP-je uporabnikov (sedajšnjih in že izpisanih)... *** te podatke po nalogu mora dati (in jih ima) in potem se stvar razreši... vsaj na ta način, da se ve, kdo je bil... ker tudi *** ima dostop do ZS-jev... privat obračunavanje pa potem nima več zveze s tem.
|
|
|