naty1989 -> RE: Noseča vsak mesec znova (11.12.2018 17:50:40)
|
Mariposa08 No super da je spermiogram dober, oz.normalen, je kar eno olajšanje ne? Koliko pa je star tvoj partner, če ni skrivnost, moj je 33. Ja midva pa sva se o tem malo pogovarjala, sem jaz rekla, da če bi šev na te preiskave, da vidiva pri čem sva. Pa je bil mnenja, da bi sicer šev, ampak bi najprej preko neta naročil eno napravico, da si z njo pomaga, da izvema če je plodnost ali je ni in pač koliko je v %. Zdaj pa me zanima, kaj ve menite o tem? Piše da je zadeva 97%, da ni veliko odstopanj glede na laboratorijske rezulatate. No pač jaz sem zato, da probava najprej to zadevo, da vsaj vidiva kakšnem bo rezultat, v primeru če je pa negativen, pa se bo moral naročiti na te preglede, ker je sicer možno da je lažen test, ampak ti ne veš ne in je bolje da gre na resne preiskave. No če bo pa pozitivno bo pa še ponovil, da vidi če bo 2x spet isto in pa se bo potem odločil če gre raje naprej ali je to zaenkrat to. Ker načeloma jaz mislim da bi moglo prav pokazat, dobro odstopanja so vedno, ampak sej nosečniški test tudi pokaže - in je minus, oz.ima prav, pa tudi če je + si noseča ne. Enako ovulacijski testi pokažejo O, in tudi je O, tako da tudi plodnost če je tako je, če je ni pa žal ni. ja sej te razumem, tudi meni nič ne diši po praznikih, ni neke pozitive, pač včasih se pokaže malo, potem spet drug dan pa jo kr nekam odnese. Sej prav, brez veze se sekirat nekaj, samo včasih ne moreš da se ne bi, nekako se vrtiš v tem začaranem krogu neuspehov in slabih misli, pa straha kako bo naprej... Jaz sem pa včeraj bila spet pri G. Sem izvedela kar nekaj novih stvari. No najprej sem imela pregled, vmes mi je govoril, da se bo začelo zdravljenje, kar je dobra novica, da se bo začelo nekaj premikat. Omenjal je neko kliniko, verjetno za neplodnost u mb - ju. Da moraš tam čakati 2,3 mesece da prideš na vrsto...no potem me je pregledal in je povedal kar vzpodbudne novice, da nimam vnetja, pa da sem zdrava in da ne vidi nobene težave, da ne bi mogla zanositi, torej da bom. No potem pa mi je perdpisal te tabletke - clomid, 2 na dan, v naslednjem ciklu, po M. Od 5 - 9. dneva. Kar sem bila kar presenečena, ker nisem pričakovala tega, ker drugače O imam, ampak izgleda da le ni tako vredu in močna, da bi sama zmogla do oploditve, brez pomoči. No to me je kar malo šokiralo, ampak ok, če drugače ne gre, pa hvala bogu, da se nekje začne. No imam pa še ultrazvok da se ugotovi kaj je z O, ta četrtek in pa naslednji, pa potem naslednji cikel spet enako, da se ugotovi kaj se dogaja s telosom in kako reagira. Je pa še omenjal, da če to ne bo pomagalo, pa bo treba it na to kliniko in bomo videli dalje, če ne bo šlo, lahko tudi z enekcijami vzpodbujajo O...No kar me je kar malo strah, priznam. Sem pa tudi vprašala za fanta za O, če se mora prej narediti, pa je rekel da ni potrebe, da če to ne bo uspelo, da se potem pogleda pri njem, oz.pač kako se tam odločijo. Tudi za to prehodnost jajcevodov ali kakšne pregrade če jo imaš je potem tam dalje, zdaj je najprej to. Tako da zdaj je tako, da sem zmedena, po eni strani verjamem da clomid pomaga, mu zaupam, po drugi pa me je strah, da ne bi bilo efekta. Ne vem malo sem v dvomih. Upajmo pa da naredi svoje kot treba in če je res to problem, da potem tudi pridemo do teh težko pričakovanih rezultatov, ah :) Tudi meni se že vleče vse skupaj, včasih ensotavno ni konca, pa ko pomisliš, kaj še vse je lahko pred tabo...jaz raje ne razmišljam preveč, ker si kar slabše volje. Je pa vseeno malo olajšanja, da pa je le O malo kriva da še ni uspelo, da je slabša in se bo porihtalo s tem, vsaj upanje je, da je to krivo in je drugo v mejah normale :). Edino kar me malo čudi je to, da niso pogledali te prehodnosti jajcevodov in teh pregrad prej, ampak očitno sklepajo da ni v tem težave, ne vem mogoče glede pregleda vidijo da bi naj bilo s tem vse ok, pač jaz se s tem tolažim, mislim da ne bi nekega lažnega upanja davali, če ne bi bilo ziher v nekatere stvari. Ali pa je mogoče 90% težav z O in probajo najprej na tak način reševati zadeve, in mogoče 10% z vsem drugim. O pa naj bi jaz že imela, po sluzi sem opazla, ta mesec je hitra, nisem pa ziher, ker tako grem na ultrazvok, pa mi bo tam potrdil če je to bilo ali ne. Bom potem bolj vedela pri čem sem, je po eni strani kar fajn da grem, da sama ne študiram če je ali ni pa kdaj je, pa dobiš sluz pa ne veš če je to to... Tebi je zdaj kaj boljše ali še je tista slaba volja? Ella Sem prebrala zgodbo s to znanko in mi je zelo žal za njo, res grozna zgodba. Res je, da se premalo zavedamo da s tem ko želimo zanositi gremo na vse ali nič in pozabimo živet pravzaprav. Vse preveč hitimo v to in si želimo, ampak še vedno smo mi in partner prvi potem pa že pride otrok počasi. Ampak kot sama veš, včasih se je kar težko sprijaznit, da še kar ni in nam je težko ob vsem tem. Ni rečeno da nimaš O, mogoče je samo zaznalo ni, ta O nas večkrat prav heca. Mogoče pa je bolj pozna.
|
|
|
|