naty1989
|
Ella Tudi jaz nisem neke hudi potrpežljive sorte, ampak te to nekako prisili, da postaneš malo bolj potrpežljiv, čeprav še ti vedno delajo živčki, pa si misliš joj naj že bo 1x prosim ne me več mučit,haha. Včasih oz. tu še najbolj potrpežljivi postanejo nervozni zraven,haha. Ne morem več ostat ravnodušen. Včasih te ima že jeza, potem že samo moliš naj že bo, na trenutke si misliš eh bo že ko bo ( teh trenutkov ni sicer dosti ), pridejo tudi trenutki ko si misliš sej tak ne bo pri meni nič, potem to mine pa imaš še kar nekaj upanja za naprej da bo, samo počakat moraš..cela zmeda v glavi nastane. Ampak v vsakem primeru moraš počakat na tisti pravi trenutek, tako ali drugače. Aja, torej bo bolj slabo s slončkanjem ta mesec? ja glej, če je pravi mesec bo O in vse ostalo poskrbelo, da bo mogoče tudi O prišla kasneje torej ju3, pa se bo vse poglihalo, drugače pa sej veš, naslednji mesec je spet nova priložnost, mogoče bo pa tista prava :). Poglej, če te potolažim, jaz sem vse te mesece maksimalno izkoristila te plodne dni, pa še okrog plodnih dni, prej in kasneje, mislim da ni bilo meseca, kateri bi res brez da bi se trudila šev mimo. Sploh ta zadnji mesec, ko mi je G rekel da bo O v roku 3 dni, sem se res trudila in vse, pa tudi ni bilo nič, žal. Samo M je prišla kot ponavadi. Ker res zadnji emsec ni bilo variante da se O zgreši, še ko sem šla po O h G na pregled ponovni, je rekel da so plodni dnevi bili, ampak kljub temu ni šlo skozi, je že kaj druga bilo narobe, se ni vse poklopilo tako, žal :) Tako sej je trud vse ok, ampak če ni pravi trenutek res ne moreš narediti čisto nič. Dobesedno se lahko na zobe mečeš, pa ne bo. Tako da glej, ni še vse izgubljeno, če bo uspelo tako bo, tako je usojeno. Jaz pričakujem O nekje od srede, pa do nedelje, ponedeljka,torka. Težko rečem samo določen dan, ker imam nihanje pri M, lahko je 30.dan, lahko 32, ali tudi 34. Tako da se vse skupaj malo prestavlja, lahko se tudi zamakne da je pozneje, težko je rečt ne. Jaz se tako trudim standardno kot vsak mesec, pa mogoče jaz O presenetim, tako da mi ne bo mogla več ubežati,haha. Ja sej pravim, mene druga ni strah kot te bolečine, ki te vedno znova doleti, ko je neuspešen mesec za tabo. Vedno je upanje in vedno poraz in to se ponavlja in ponavlja, ne vem 1x imaš samo dosti vsega. Bo boljše da o tem ne razmišljamo preveč, čeprav včasih pač imaš tak dan ko te je strah kaj te še vse čaka. Drugega kot pogovor s partnerjem ti ne preostane, ampak finta je ker recimo za moške to ni tako grozno, oni mogoče to dojemajo tako kot je, če ni pač ni in jim ni tako hudo kot nam. Tako da nas ne razumejo tako. Pač oni ne dobijo M, in ne občutijo tega kot me, pa še žesnke smo, ko smo že tako bolj čustvene, bilokatero žensko pa če je še tako močna, še nekaj časa drži v sebi, potem pa tudi njo stre. Ene prej, ene kasnej, ampak je mogoče njih potem dosti huje. Me ženske pač zdaj ko želim zanositi M jemljemo kot osebni poraz, kot da nas je telo zavrnilo, kot da nam noče dati tega kar je tak naravno in to kar imajo/dobijo vse, samo me ne, moški pa ne jemljejo tako osebno vsega tega. Ah no, mogoče nam bo pa čas pomagal da bomo malo drugače gledale na to, pa da si ne bi k srcu preveč jemele, kot da je zdaj konec vsega lepega, če nam ni uspelo :). December je še kr vredu ja, pridejo prazniki, se dogaja pa kar gre čas, oz.ne mislimo tako na to, sej pozabimo ne, ampak tako smo malo bolj sproščene na trenutke, pa je vse malo lažje skozi dat. Joj potem pa januar, ah najslabši mesec vsaj meni, tako dolgo kot je in turoben, žalosten, raje bi imela 2 decembra kot en januar, uh. Ampak še vedno nekje ostaja upanje, da pa le januar preseneti kljub temu da ga nimam rada, upajmo no. Potem ga bom imela pa najraje od vseh mesecev,haha :). No kak pa preživiš januar pa kr steče, februar je krajši, že to je dobro, potem marec je pa že kar vredu, pa še jaz imam rd in bo kr minilo. No zdaj sem že malo zajadrala preveč naprej, še vedno je december :), jaz pa že v marcu :D. K1234 Sem to pozabila odgovorit na še en post prej, pa bom zdaj vse skupaj :). Jaz sem stara 29, še 3 mesece pa bom 30 :). Tako da sem starejša od vaju. Tudi zato pri meni malo dalj traja vse skupaj, sploh zaradi let. In še dobro da sem se odločila zdaj za to, ker bi po 30 še dalj vse trajalo, kljub temu da si načeloma kr zdrav. Pohvalno je zate in tudi za Ello, da sta se odločime za to tako mladi, jaz pri vajinih letih še nisem razmišljala o otrocih, sem mislila da imam še čas, žal nisem vedela da bo potrebno čakati malo dlje, če bi vedela bi se ziher prej odločila, ampak zdaj je kar je, časa žal ne morem zavrteti nazaj. Seveda ni nobene zamire, saj zato smo tu, da si lahko vsaj povemo vse kar nam leži na duši. Drugim se ne moreš tako zaupati, ker nas ne razumejo, so živeli v drugih časih ali niso imeli težav s tem in smo pravzaprav sami s seboj v teh težavah. To pa je samo slabo za nas in predvsem za našo zanositev. Aja, če ni skrivnost, kako dolgo pa ne jemlješ več tabletk? Res te občudujem, da si vse to dala skozi, dobro jaz čeprav sem jezna na svojo M vsak mesec, vsaj pride in potem vem na čem sem, da pa morač čakat je pa še 3x hujše in še vse daš v te teste in vse, pa še mogoče misliš oz.upaš da so le lažni, pa da je vseeno kaj ratalo, ah. Res moraš imet jeklene živce,haha ( pa brez zamire ). res ti iz srca privoščim, da bi se porihtalo vse to, pa tudi če dobiš M, da bi vsaj potem bila redna naprej, No seveda ti želim da je ne bi bilo, ampak tako, da lahko potem veš kdaj imaš O in se začne neko normalno življenje naprej ne. No tako da vsaj to da boš delala preglede je dosti vredno, tako je še nekaj čakanja v vsem skupaj, ampak boš vsaj vedela pri čem si, ali da bi ti M sprožili, ali da jemlješ kaj da se ti uravna, ker brez M bo res težko zanositi. Sej ne rečem da se lahko naredi, samo zelo zelo težko. Ne vem, upajmo na najboljše in vso srečo še naprej :). Ja znaki so pa tak, to je tudi dosti od psihe, tudi jaz sem imela v tem času že ogromno različnih znakov, ni da ni, sploh prve mesece, ko sem bila čisto na trnih, ker sem mislila da je ziher ratalo,haha. Pa sem bila napihnjena, prsa so me bolela, pa špikalo me je, tudi na wc sem hodila pogosto, včasih mi je že bilo slabo malo...vse je že bilo, ampak na koncu pa samo navadna M. Tako ad ne dam več dosti na te znake, skoraj ne vrjamem več vanje :). Mislim, da je včasih boljše da ni znakov, kot da jih je preveč :). Stres pa tako imamo vsi, danes se je zelo težko izogniti temu, ampak mislim da se vseeno tudi da zanositi kljub stresu, ker drugače tako ne bi nobenemu uspelo. Ker če tako pogledaš ko se trudimo zanositi in potem ni in ni, je tudi stres in se mu zelo težko izognemo, skoraj nemogoče je. Pa tudi dlej ko poskušaš je samo še težje, še več stresa...pa na koncu tudi mnogim le uspe. Včasih mogoče zdravniki sami ne vejo kaj bi rekli, pa je že kr stres vsega kriv. Glede prehrane pa tako jemo vsi nekje enako, pač kaka hrane je je, tu žal nimamo dosti vpliva, razen da imamo vse domače na vrtovih, kar pa tudi ni mogoče. Ah sej pravim, če bi bilo tako, potem ne bi nobenemu uspelo, res je da potrebujemo eni malo več časa, ampak vseeno. Bi pa rekla, da je stras bolj škodljiv kot hrana vseeno. Samo včasih enostavno ne moremo iz svoje kože, da bi nam bilo kar čez noč vseeno, če bo kdaj uspelo ali ne, medtem ko smo se vse te mesece grizli zakaj ne uspe ne, ne gre ne. O iz Mb si? jaz sem 10 let tam živela, no potem se sem preselila. Imam pa veliko žlahte iz Mb - ja. Lilly Upajmo, da še M vseeno ni prišla? No poskusi uživat kot sveže poročena, pa se probaj čim manj sekirat, mogoče pa ima tvoj fant prav, da morata biti poročena potem pa bo :). Pa javi še kaj, če bo kaj novega :)
|