Sankka
|
Hej punce. Fracek jaz spadam bolj med one ko nocejo gnjavit pa jim je vse nerodno, tak da ne vem ce bi klicala. Sicer imas prav, tudi jaz ne bi rada ozpadla iz neke vrste samo zato, ker nisem poslala enega maila. Ne vem ne. Po telefonu so rekli da oni obvestijo. Neki sistem bodo itak rabli, ker po moje bodo zenske ful klicale, ko se bo zacelo. Ko je bla K1234 na pregledu mi je rekla, da sta se dve sestri javljali na telefon, da je v eno zvonilo. Tak da ne vem ne, po moje bo jih ful gnjavlo pa itak ne bojo mogli vseh tistih naprej dat, niti ne bi blo fer, tak da ne vem ne. Po drugi strani pa poznam eno, ki je nameto pol leta cakala na pregled 3 tedne, ker njena babica nekoga tam pozna.. Ne vem kaj bi boljše ne. Cali, kako je s krvavitvami? Aja pa punce ki jemljete dabroston.. A ga vse jemljete med 15 in 25 dnevom? To ginekologi tak splosno predpisujejo, ampak pomembno je, da jemljete PO ovulaciji, jemljete pa ga vsaj 10 dni, na kliniki recejo 14 dni. Ker lahko moti ovulacijo. Bodite pozorne na to. Progesteron se jemlje razlicno, glede na namen, ene jemljejo tudi od 5 do 15 dneva, za druge zadeve. Tak da jemljite po ovulaciji, pa par dni po ovulaciji ni prepozno, jaz zacnem jemat ene 2 dni po ovulaciji, 10, 11 dni, pol pa naredim test. Jemljem pa estimo ze skoraj 2 leti, kar je enako kot dabroston, samo da je estima naraven progesteron, dabroston pa sinteticen. Da si ne bote zmanjsale moznosti. Jaz sem recimo ravno po O, ta mesec sem jo imela 16 dan komaj, pa jo imam vcasih ze 10 dan, torej bi 15 dan lahko blo prehitro ali prepozno za jemanje progesterona.
|