Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sankka Dobro jutro punce! najprej anaina, lepo da si se javila. super, da lepo napreduje! Že veš spol, ali bo presenečenje? :) Lepo, da nas še spremljaš. K 1234, enako dozo sem imela ja. Kako prenašaš injekcije? Kakšni stranski učinki? Mariposa, ste kaj pridelali med O? :D Malecka, Cali, Ajda, Fracek? Kakšni updejti? :D Anonimna.. to je delo, pri katerem se je pač potrebno sprijazniti, da ne moreš preveč vplivati na izid. Vse smo že bile v fazi upanja, pričakovanja, delanja testov, obupa, krize in podobnega. Poglej mene, po 4 letih imam vrh glave tega, sprijaznjena, da če bo bo, če ne pa ne. Pa sem tudi začela precej mlada, kmalu bom stara 28. Koliko si stara ti? 6 mesecev se res vleče, ampak saj še ni tako hudo. Za spodbudo ti naj povem, da je moja prijateljica zanosila 7 mesec. Jaz sem zanosila po 3 letih, druga prijateljica pa ni zanosila 11 let s fantom, pa 3 leta ne z drugim. Ima en jajcevod, drugega bolj bogega, hudo endometriozo zadnjih 15 let, ne vem kaj vse operacij je dala skoz in sem in tja, pa se je pri 34 parkrat dobila z nekim tipom.. in bum, 1.1. ima rok. Tako da to so res nepredvidljive stvari, in čisto možno je, da ti rata tudi 8., 10. ali 12. cikel. Sicer pa ti priporočam, da gre partner na spermiogram, napotnico dobi pri osebnem zdravniku. Itak se nekaj časa čaka, pa potem ko ima, more čez 72 dni dat ponovno, vsaj v Mariboru je tako. Začni ukrepat, počasi. Moj partner je dobil napotnico oktobra, naročen je pa bil potem januarja in marca. Počakaj še kakšna dva meseca in potem osebnemu G malo zagnjavi, da ti da napotnico za neplodnostno ambulanto, ker se tudi tam čaka. Če začneš ukrepat po enem letu, se potem res zavleče. Jaz sem v Mariboru čakala od januarja do maja na prvi pregled. Aja, pa dogovori se s svojim G, da bi ti čekiral, kdaj točno imaš ovulacijo. Se pravi prideš okoli 10, 12 dne na UZ in da vidi, kaj se dogaja, pa potem hodiš na dva dni, da vidi če folikli zrastejo in počijo in če je O bila. Je vseeno bolj zanesljivo, kot domači O testi, kaj pa vem. Nasvetov da odmisli in se sprosti ti jaz ne morem dati, ker tega nisem sama nikoli znala. No, mogoče pa sem zaradi tega, kjer pač sem :) Narava pač dela svoje, velikokrat ni fer, ampak tako pač nažalost je. glavo gor, najbrž se res zgodi, ko je namenjeno, druge razlage jaz nimam. Hvala za odgovor. Spermiogram sem samoplacnisko preverila v neplodnostni, je super. Tudi moji hormoni so znotraj in ne nakazujejo da bi bilo kaj narobe. Stara sem skoraj 26, sebi se ne zdim nic mlada, ampak zelo pripravljena na otroka. Cca 3 dni pred ovulacijo sem bila pri G, ki mi jo je napovedala cez nekaj dni, potem sem jo s testi dolocila in potem 3 dni za O je tudi videla da je bila in kako je sluznica ze zadebeljena, rumeno telesce itd. Tako da naslednji korak je prehodnost. Verjetno bom tudi to placala, ker ne vem ce bom zdrzala se pol leta... Jaz zase vem, da se nikoli ne bom sprijaznila s tem, da nebi mela otroka. Nikoli. Ker me nobeno potovanje, noben hobi, hude obleke, druzenje s prijatelji itd ne razveseli 1% tako, kot me moja necakinja, ki jo imam kot za svojo. In ne vem zakaj ravno meni ne rata kar takoj oz. v razumnem casu tako kot vsem. Idealne pogoje imam za otroka, pa ne uspe. In sem zelo obupana. :( Se opravičujem, morda se res zdi da pretiravam, ampak tako se pocutim trenutno. Vcasih se zjutraj vprasam ali so nocne more ali je to realnost. Edina stvar, ki sem si jo v zivljenju od nekdaj zelela je imeti druzino, sanjala sem kako vzgajam otroke, kaj pocnem z njimi itd. In trenutno me je strah razmisljati o tem, ker mogoce tega nikoli ne bom dozivela. Saj bom sla na umetne in vse, ampak zakaj ravno jaz, ki si to neskoncno zelim?
|