Njuškalo
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija Zdej pa malo bolj na izi, ok? Prvo.. nisem nikjer pisala, da je vegi prehrana slaba. In ja, tema je zašla. Zanimalo me je kako to funkcionira potem, ko je otrok malo starejši. Sem predvidevala, da se bodo našle mamice in bodo odgovorile na vprašanje. Nikjer ni napisano, da so te mamice slabe in , če je tako razvidno iz mojih odgovorov, se opravičujem. To ni bil moj namen. Njuš.. pisala si, da so otroci (vegi) izobčeni v vrtcu zaradi neumnih pogledov staršev mesojedcev. Ma, pokaži mi enega starša, da bi takšne neumnosti, kot je "vegi prehrana je slaba", učil svojega otroka. Vidiš, tukaj je pa tvoj odgovor žaljenje nas mesojedcev. Sama tega nisem tako vzela, ampak nekatere bi pa lahko. Posploševanje. Načeloma meni dol visi katera je vegetarijanka, katera mesojedka, katera kadi, katera pije,... vsak ve zase najboljše. No, to je že precej boljše napisano, čeprav imava različne poglede, je vseeno nek kulturen nivo pogovora.Jah, kako funkcionira ,ko je otrok odrasel.Pri mojem sinu je tako, da je bil vedno tak karakter,da so mu drugi sledili.In tudi zdaj precej sošolcev reče, da bi jedli tako kot on.On je s seboj čisto zadovoljen, tudi, če izstopa, ga niti ne moti.Sem mu pa rekla, naj mesojedcem ne teži, kako lahko jejo meso.Naj ve, da ima vsak svoj način življenja in ,da se vsak sam odloča po svoji vesti.Zato mogoče niti nima nekih konfliktov z drugimi glede hrane.V vrtcu je bilo več problemov, če gledam nazaj, čeprav kaj tragičnega ni bilo.Ali pa jaz ne jemljem vsega skupaj tragično, mogoče bi kakšna druga mamica naredila iz kakšne stvari cel halo.V šoli moram rečt, da so tudi starši sošolcev ful v redu, vedno, ko je kakšno praznovanje rojstnega dne, za tamavga zrihtajo vegi hrano, ful spoštujejo to, da je tamav vegi.Tudi učiteljica ne dela problemov, v bistvu je na šoli edini problem ravnateljica,ki res nima posluha za nikogar, ne le za vegije. Drugače pa izven šole poznam precej staršev,ki so zelo nastrojeni proti vegijem.Kaj pa vem zakaj, mogoče poznajo kakšne čudne primerke, pa mislijo, da so potem vsi taki.