Njuškalo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo Zakaj pa potem vi,ki jeste meso, svojih otrok ne vzgajate vegeterijansko?Naj se sami odločijo, če bojo jedli meso, ko odrastejo. Zato, ker človek je mesojedec in rastlinojedec. Oboje. Mešano. So bili lovci in so bile nabiralke. In tako je bilo najbolj naravno in uravnoteženo. Da pa vege niso samo kalčki pa vem, Njuškalo, sem bila sama ne vem več koliko let, okoli 15, vegetarijanka. Pa nisem več. Ne hlepim po mesu, pojem ga pa. Pa v tej temi na tak način ne bomo prišli daleč, zato je BV. Ampak meni se otrok, ki nekaj bi jedel, pa ne sme, še vedno smili. če pa sam noče, je pa druga stvar. Pri tebi, praviš, itak noče, tako ni panike. Moja poanta je bila v bistvu druga.Ker nas,ki smo vegiji, večkrat kdo tako pametno vpraša, zakaj otroku ne dajemo mesa...no, zato sem to vprašala mesojedce, da vidite,kako je glupo, ko to nekdo sploh vpraša.Drugače pa to,ali je človek vsejedec ali ne lahko razpravljamo o nedogled.Določeni so se s tem bolj poglobljeno ukvarjali, tako, da so nekateri prišli do sklepov, da imamo prebavni trakt rastlinojedca, drugi pa, da smo mesojedci...vsak pa itak verjame,kar mu bolj paše, tako da ta debata ne bi imela konca. No, če veš, da vege niso le kalčki in zelenjava, pa celo sama si bila 15 let vegi, zakaj potem tako napišeš,kar si napisala?Zakaj je potreben tak posmehljiv in zaničevalen način?Ali ne moreš samo preprosto napisati, da se ti ta prehrana iz določenih razlogov ne zdi v redu?Zakaj imaš potrebo po tem, da vegijem daš vedeti, da jih niti malo ne spoštuješ? To mi pa res ni jasno,zakaj mora biti tako. Jaz ne vem, kako imajo drugi uštimano.Možno tudi, da kateremu otroku kdo to striktno prepove, da bi meso jedel.Samo saj je tudi pri mesojedcih kakšen tak,ki otroku kaj striktno prepove...poznam nekaj ljudi,ki jejo meso, pa so svojim otrokom strogo zabičali, da Bog ne daj, da bi jedel vegeterijansko,naprimer.No, to je potem tudi en tak primer, če bi otrok rad jedel vegi hrano, pa starši tega ne dovolijo.Tudi tukaj se obrnejo vloge.Jaz sama menim sicer, da je vsak oseba zase, tudi otrok in naj se res v končni fazi sam odoči kako in kaj.Je pa čisto normalno, da če je starš vegi, da bo tudi otrok vegi, ker nekako si ne predstavljam, da učiš otroka drugače,kot verjameš sam.Edino, če popustiš pritiskom družbe, samo to se mi pa ne zdi ok.