dreamz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica* Živjo! DOMAČA NALOGA: (se še spomnite kaj to pomeni ) 1. Kolikokrat še vaši otroci spijo čez dan? Kako dolgi so dremeži? Večinoma spi enkrat čez dan. Navajam ga, da zaspi po kosilu, ampak včasih zaspi prej. Spi pa zelo različno, včasih 1 uro, včasih 2, 2 in pol 2. Kdaj zvečer spat? Kdaj zjutraj vstanejo? Že spijo celo noč brez zbujanja? spat okoli 21.00 (včasih tudi okoli 22.00), vstane pa okoli 9.00 (tudi kdaj malo pred 10.00). A obsataja spat celo noč brez zbujanja??? 3. Še uporabljate flaške na dudo, ali imate razne lončke z ustniki,....? Če da. Ali iz njih pijejo tudi mleko (npr. zvečer pred spanjem) oz. jih uporabljate samo za sokove? Lončke z ustniki imamo za čez dan za vodo, čaj. Zvečer pred spanjem in ponoči uporabljamo navadne flaške z dudo (z veeeliko luknjo) za mleko in čokolino. 4. Ste že začele učiti svoje otroke uporabljati pribor? S tem vprašanjem seveda ne mislim dobesedno tega ampak, če jih že učite jesti z žličko, če vaš otrok že sam obvlada hranjenje z žličko...? ne še, čeprav nam je rekla P, da bi lahko začeli. Ma se mi ne da, da mi vse osvinja.. ma tudi to bo treba.. 5. Kako se odzovete na te trenutne izpade trme naših malčkov? Mu pokažem in rečem, da ne sme in da resno mislim, nato ga nekako ignoriram. 6.Kako kaznovati tako malega za nekaj kar veš, da naredi namerno in da on ve da nesme, čeprav je spet vparašanje koliko kateri od naših malčkov razume NE? Ga ne kaznujem, ker je itak premali, ne šteka še, ma mu zatežim da NE sme, včasih štrcnem po prstkih, če kaj takega tika, kar je nevarno. 7. Ste že začele z omejevanjem/odvajanjem od tolažilne dude? nimamo dude 8. Že mogoče uvajete kahljico? Kako? Po kakšni metodi? Kakšne kahljice ste kupile navadne/pojoče/...? Ne, kdaj pa se ponavadi to uvaja? Najverjetneje bom kupila eno čisto navadno. 9.Kakšne hišne copate uporabljate? Se oločam za nakup nekaj bolj konkretnega, trenutno imamo nogavičke z bremzicami. V razvojni ambulanti nam je priporočala, da kupimo take, ki dajejo oporo nogici in ki imajo notranji anatomski vložek, zato smo kupili ene od cicibana. Za pri noni imamo za rezervo nogavičke z bremzicami. No punce zdaj se mi pa ne izneverit in veselo na delo, da ne bo jutri črnih pik!!! LP