|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke
28.5.2009 14:54:10   
Alex01
Princesi - seveda mi lahko pošlješ telefonsko. bom veselauser posted image .
jaz ti bom pa svojo.
Poglej v moj album, sam malj bolj okrogla sem user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
28.5.2009 14:56:53   
Alex01
Evo princesi, sem ti poslala telefonsko na ZS

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
28.5.2009 17:08:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1

Kako cifro pa maš za hemoglobin, da rabiš špiko?

Vrednost hemoglobina 97, krepko pod normalno mejo 120, tako da sem na interni dobila dozo železa direkt v žilo, pa še jutri, v ponedeljek in torek moram jit.

Jst sm mela pred cca 2 meseci 94, pa sm dobila sam tablete. Sicer se mi je potem dvignilo na 107, zdej pa spet pada kljub tabletom in sm že na 103 user posted image (no sm bla v ponedeljek). Te pa vprašam zato, ker mi je rekla, da bo  verjetn treba ukrepat s špiko, sam da bova še mal počakale, mam pa itak zdej kontrole vsak teden. Je pa menda to zlo huda zadeva po porodu, če maš take nizke stopnje. Menda da ženske kr obležijo. Upam, da te bojo zrihtal zdej s temi špikami, ker si že zelo blizu PDP-ja.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2603
28.5.2009 17:12:33   
čebelica01
jaz nisem obležala sem bla zlo poskočna . sem pa mela zlo nizek hemoglobin in dobila preko infuzije sam so mi kokoške sestre pozabile rečt in se mi je vse zapacal pol sem mela pa tako bunko pa je blo treba pol to naprej potisnt to je bol zajeban . spomente jih če so razrečle

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
28.5.2009 22:00:26   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

Jaz sem ti jo tudi, samo jaz tvojega ZS-ja sploh nisem dobila, najbrž RR kaj štrajka? user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
28.5.2009 22:16:18   
Mala_princeska

Kako cifro pa maš za hemoglobin, da rabiš špiko?

Vrednost hemoglobina 97, krepko pod normalno mejo 120, tako da sem na interni dobila dozo železa direkt v žilo, pa še jutri, v ponedeljek in torek moram jit.

Jst sm mela pred cca 2 meseci 94, pa sm dobila sam tablete. Sicer se mi je potem dvignilo na 107, zdej pa spet pada kljub tabletom in sm že na 103 user posted image (no sm bla v ponedeljek). Te pa vprašam zato, ker mi je rekla, da bo  verjetn treba ukrepat s špiko, sam da bova še mal počakale, mam pa itak zdej kontrole vsak teden. Je pa menda to zlo huda zadeva po porodu, če maš take nizke stopnje. Menda da ženske kr obležijo. Upam, da te bojo zrihtal zdej s temi špikami, ker si že zelo blizu PDP-ja.user posted image user posted image user posted image

Hvala. user posted image user posted image user posted image Upam, da bodo zrihtal. Jaz hodim na infuzije železa (še jutri, v pon. in tor.), ker tablet ne prenesem (v prvi user posted image sem po Retaferju bruhala, Heamatopan mi tud ni sedel - kozlala da je user posted image ), Legofer sirup pa mi ni dvignil ravni, pa sem ga 6 flaš spila. Očitno od mene moj user posted image full jemlje in zato padec vrednosti, s hrano pa se to ne da tako popraviti kolikor sem brala, malo že ne pa čisto.
Daj tvojo g. vpraš kje je v user posted image ta meja normale in če si pod mejo naj te poskusijo še nekako zrihtat poleg tablet (infuzija ni tak bav bav),

V prvi user posted image sem imela vrednost hemoglobina v 37. tednu 109 ali 100 (je tak čudno napisano v stari materinski) in nisem jemala nič, ker mi g. ni dala drugih tablet in po porodu sem ogromno krvi izgubila, sem bila v porodni potem po porodu še 4 ure!!! Pa dve flaši sem dobila, pa precej sem bila izmučena, spomnim se da so se mi noge tresle kot šiba na vodi, tko da možno da je to tudi bila ena izmed posledic slabokrvnosti, ne bom pa trdila.

Tako, da je bolje da sedaj vsaj nekaj dobivam. Po porodu bom pa sigurno šla še do osebne zdravnice, da vidi če bom še slabokrvna in da se začnem nekako zdraviti oz. iskati vzroke za to. Se mi je pred leti že zgodilo, da sem za volanom (v nenosečem stanju) skoraj zakinkala, pa mi je nadomestna zdravnica napisala diagnozo: živčnost user posted image user posted image , tableti za živce - logično da jih nisem jemala......Tako da možno da sem tudi drugače slabokrvna, ker sem bila tudi v službi pogosteje utrujena, tudi bleda....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
28.5.2009 22:20:42   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01

jaz nisem obležala sem bla zlo poskočna . sem pa mela zlo nizek hemoglobin in dobila preko infuzije sam so mi kokoške sestre pozabile rečt in se mi je vse zapacal pol sem mela pa tako bunko pa je blo treba pol to naprej potisnt to je bol zajeban . spomente jih če so razrečle

A ti to pišeš o tem, če so železo z NaCl razredčile (ko teče v žilo, no sej drugač zdravila ne morjo dat) oz. ko ti dajo dol da spucajo z NaCl-om? Men je eno belo tekočino vbrizgala in spucala roko, potem mi jo pa zavila. Ne štekam najbolj al sem pa blont? user posted image user posted image

Lahko noč Dolenjkice moje.

Mamice, ki že pestujete želim vam veselo crkljanje in naj dojenje(novopečenim) teče v potokih. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa kakšno slikico vaših malčkov prilepite, ko bo čas!

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
29.5.2009 7:23:15   
Alex01

Jaz sem ti jo tudi, samo jaz tvojega ZS-ja sploh nisem dobila, najbrž RR kaj štrajka? user posted image user posted image

Zdej pa upam da bouser posted image .
Pa hvala tebi

Neposredna povezava do sporočila: 2608
29.5.2009 8:02:57   
čebelica01
jaz sem ležala 14 dni prej v porodnišnici pred rokom samo zaradi niskega hemoglobina . meni je infuzija tekla na vsake 8 ur in ker so jo pozabile razrečit z fiziološko se je vse skupaj zamašilo . ne vem kako to točno gre samo vem , da sem takrat znorela , ker se mi je ta tekočina nabirala samo na enem delu in to na roki malo višje od špika . bula mi je bila čedalje večja in ker je moj v takem poslu sem ga klicala naj pride pogledat in je reku da so koze pozable razrečit še z fiziološko rastopino . in potem so mi samo fiziološko našopale v žilo da mi je tisti čep odmašilo . za vsako novo flaško sem kontrolirala če je rečeno.

Neposredna povezava do sporočila: 2609
29.5.2009 8:27:33   
kaminek
dejmo punce, naj gre že katera rodit, ker bi jst tud rada kmal šla, če se že držimo seznamauser posted image user posted image

in kaj boste kej počele danes, ko je tak svež zrak? vidm, da vas je kr večina zelo aktivnih, jst pa ravno kontra. še malo, pa bom.komaj čakam!

zaenkrat se mi je otekanje nog upočasnilo oz. nimam skor nč zatečenih, ampak že 2 dni opažam, da imam roke-dlani in prste tolk zatečene, da me tud členki in kosti bolijo.user posted image . čedalje višje se vse skupaj premika. ko bom šla rodit bom bla pa kot balon u faco. jao meni!

Neposredna povezava do sporočila: 2610
29.5.2009 9:07:13   
Alex01
Jaz sem še aktivna - zelo user posted image . Še kar v službo hodim. Danes čez 14 dni zadnji dan delam, potem pa nastopim porodniškouser posted image .
Sem pa začela na veliko prat cunje za našega user posted image , ka me je kar malo panika zagrabila. Panika, da me kaj prehiti, pa da nimam ničesar še pripravljenega. Sej imam že vse na kupu, samo še razporedit moram in do konca oprat (voziček, stolček). Potem pa en dan v nabavo še po manjkajoče stvari. Sem mislila, da imam še veliko časa, pa sem videla, da so julijke že rojevat začeleuser posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
29.5.2009 9:09:46   
Alex01
Eno vprašanje. Ka vaši user posted image  , ki so še v trebuščkih tudi veliko kolcajo?

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
29.5.2009 12:24:47   
Mala_princeska
Čebeli so bile pa res kokoši, če niso redčile? user posted image user posted image

No, meni je danes sestra rekla, da jim ne bi slučajno prej v porodno ušlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , predno dokončamo s terapijo železa - še 2 x (po. in tor.) potem pa Hb konec špikanja v žilo....

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
29.5.2009 12:27:12   
Mala_princeska

Eno vprašanje. Ka vaši user posted image  , ki so še v trebuščkih tudi veliko kolcajo?

Ja, moj user posted image kar kolca. user posted image user posted image user posted image

Ooooo ti kar peri in pripravljaj za user posted image , bolje prej kot prepozno. user posted image

Sem kar malo na to zdravstvo v teh dneh. Prehajajo na nov sistem, ko kartice ne bo več potrebno potrjevati menda in jim sistem totalno štrajka. Že v sredo sem imela v laboratoriju in pri gin. težave, češ da nisem zavarovana dodatno , danes me je administratorka v bolnici skoraj "nazjala" če ne plačujem dodatnega zavarovanja, pa da naj grem kartico potrdit??? Mislim HALOOOOO.......
Še dobro da se pregledi v nosečnosti krijejo iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

Zato se jim ne pustit, če vam sestre neupravičeno zatežijo.

Se tipkamo kasneje, treba malo migat user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
29.5.2009 14:34:10   
Mala_princeska
Berem knjigo: Dr.Marsden Wagner: Moj porodni načrt in v poglavju "Ustvarjalne rešitve za spodbujanje popadkov" piše med drugim:
"Še eden od uporabnih nasvetov za sproženje poroda iz ljudske medicine je predlog uživanja začinjene hrane. Tako je pred vami recept za čudovit zmenek: mehiška večerja, ki ji sledi dolg sprehod, nato ljubljenje , nato pa rojstvo otroka ."

Tko da če želi katera rodit, navali narode.

Neposredna povezava do sporočila: 2615
29.5.2009 15:58:14   
čebelica01
ene velike kokoši pa še bi lohka naštevala kaj vse se jim ne da pa kako so ene tečne ampak zdaj vas nebi matrala s tem . hitro malčki na plano pa domov tako je pol najlepše user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2616
29.5.2009 17:40:31   
majčica20
se spet mal javljam,
pri nas je pestro, mala je že iz P. prišla z vnetimi očki, potem okužila še mene, pa še mastitis sem dobila in 39 vročine.
pa še malo o bivanju v P.
o porodu nimam veliko napisat, ker je bil res ekspresen. ponoči nekaj čez eno mi je odtekla voda, sem začutila en močen udarec in vsul se je plaz.
sva se počasi zrihtala in odpeljala proti P. naletela na krasno babico, me je poslala takoj v porodno, brez klistirja, tuša.. me pregleda, odprta bila toliko kot na pregledu pri moji G. si v mislih zračunam kdaj naj bi rodila, tam okoli petih zjutraj si mislim in pripravim na čakanje.
potem je pa vse prešlo v deseto prestavo, popadki en za drugim, sem komaj lovila sapo in ob treh je bila naša pikica tu, nisem mogla verjet, pa tudi moj ne, sva kar obstala in samo gledala najin mali čudež.
Babica je bila enkratna, zdravnica pa je prišla ko je bilo vse že mimo narest dva šiva.
drugič malo primerjave med P v Ljubljani in Nm. prvišč sem namreč rodila v LJ. so občutne razlike.
LP M

Neposredna povezava do sporočila: 2617
29.5.2009 20:15:56   
rea27
heeej...

joj, sem vas pa zanemarila, kaj?! Se res opravičujem, a imamo tak tempo, da je kaj...malo zamenjujemo dan za noč pa potem prejokamo krče in smo zopet pridni in crkljivi..
tako je pri nas..ali raje: takle mamo :)

Vse ok, pridna zelo, razen ko jo matrajo krči, mami je že čista 10ka...razen nč kej dost se mi ne ljubi, ker sem zmatrana od nočnega vstajanja ko fux.. Še na mojo francoščino ne morem hodit, tolk mal energije mam...Ampak, vse bo..

No, dobra novička: jutri odrinemo na morje..in ostanemo do pon, tor..bomo videli, odvisno od vremena in počutja najine prinčipese :)

lepo mi bodite, iskrene čestitke vsem novopečenim mamicam in vsem nosečkam srečno!!!

papa

rea27

(odgovor članu majčica20)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
29.5.2009 21:23:29   
čebelica01
o rea 27 lepo da si prišla malo pokukat. u kar na morje pičite sej zdej je še za zdržat k je mal temparatura padla . in vaši pikici bo morski zrak koristil  le lepo se imejte in uživajte , potem se nam pa le še javi kaj

< Sporočilo je popravil čebelica01 -- 29.5.2009 21:24:10 >

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
29.5.2009 22:17:34   
Mala_princeska
Mene je pa v križu začelo špikat  , pa mora  počakat - ker ima ati jutri zabavo za rd.

Neposredna povezava do sporočila: 2620
29.5.2009 22:23:36   
čebelica01
boste meli pa tok večjo zabavo, če to pomeni ,da bi rad nekdo prišel na ta naš svet . bo mel ati kar dvojno feštouser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2621
29.5.2009 22:41:15   
Alex01

Mene je pa v križu začelo špikat  , pa mora  počakat - ker ima ati jutri zabavo za rd.

Princesi- mal prehitevaš, nisi še na vrstiuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2622
29.5.2009 22:42:36   
Alex01
rea - lepo da si se oglasila. Pa uživajte na morjuuser posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
30.5.2009 8:07:52   
kaminek
dobro jutro!

po zajtrku in kavi se prav prileže, da malo pošpejam tle gor!
jah, junij je pred vrati in smo lahko že kr vse junijke pripravljene. jst zastopm prehitevanje, če npr. julijka rodi v junijuuser posted image user posted image , tko da za nas mislm, da več to ne velja. no, počakat pa le mormo do ponedeljkauser posted image

bomo vidl, če bo polna luna "prinesla" kakšnega junijčka ali junijko. nazadnje se bomo pa drenale v P, ktera bo prej rodilauser posted image .

lepo se imejte  in mislite na naše zakladke!

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
30.5.2009 8:11:38   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: rea27

No, dobra novička: jutri odrinemo na morje..in ostanemo do pon, tor..bomo videli, odvisno od vremena in počutja najine prinčipese :)

user posted image , da ste vsi OK, odmislimo na manše tegobice, ki pride sproti. user posted image  bo pa zihr drug zrak pasal.
jst bi tud šlauser posted image user posted image user posted image . imam namreč še vedno veliko željo, da bi pred porodom zaplavala v morju, da bi se počutila breztežnostno, ne pa kot slonuser posted image . ampak, ker se je morje na žalost shladilo, to odpade.

uživajte maximalno!

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.