Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
ginekološki pregled pred načrtovano nosečnostjo 29.9.2008 11:38:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Odprla sem novo temo pa je možno, da je že bilo govora o tem. Zanima me koliko vas je opravilo ginekološki pregled ko ste se odločile, da pričnete delati na . ina če ste bile, kaj vse je pogledal. Jaz sem bila pri mojem G pa me ni hotel nič pogledati, samo par besed sva spregovorila. berem pa malo okoli, da je dobro, da naredi vaginalni UZ, ... da se prepriča da je vse okej. Pri nas je na žalost praksa, da če paru v enem letu ne uspe, potem se začnejo z njim šele ukvarjat. . ne vem zakaj bi moral eno leto vreč stran, če bi lahko problem (ča sploh obstaja) ugotovili že prej. ne vem meni se zdi 1 leto hudo dolgo. če je vse okej pa vsaj to veš in si manj obremenjen. hvala in vsem čimprej
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 11:49:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja,saj ima prav. Če vama ne rata v najmanj 1 letu greš do G.Nisem imela nobenega pregleda,saj te itakG kontrolira že prej in bi že prej ugotovil kaj
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 12:01:09
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz ga načrtovano nisem imela, sem imela pa pred tem slučajno pregled brisa, zraven pa še UZ. moja ga dela skoraj vsakič, ker ga ima v svoji ordinaciji. Pri prvi pa nisem imela nobenega pregleda.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 12:21:07
|
|
|
|
nara123
|
Jaz sem opravila pregled pred načrtovanjem ,resda samoplačniško pri svojem G,naredil mi je UZ me pregledal in vzel bris.Moje mnenje je če se da opraviti pregled pred načrtovanjem otroka zakaj ne.Tako lahko samo ugotoviš da je vse o.k.Pogovorila sva se tudi o jemanju folne kisline in nasplošno kaj ja in kaj ne že v času ko planiraš .lp
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 12:25:22
|
|
|
|
JanaB
|
Midva sva ta mesec nehala pazit. Ker sem pri svoji G naročena šele konec decembra sem se naročila še privat in imam danes pregled. Rada bi, da pogleda ali je vse ok, da ne bomo po nepotrebnem zgubljali časa, ker leta kar tečejo ...
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 13:04:17
|
|
|
|
Naja30
|
Pred nobeno zanositvijo nisem imela pregleda pri G s tem namenom da pogleda, če je vse ok za zanositev. Preden sem prvič zanosila, sem kakšna 2t prej imela reden pregled in sem omenila, da načrtujeva in je vzela bris in rekla, da naj jemljem tifol.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 14:28:39
|
|
|
|
dreamhorse
|
Tudi jaz sem bila pri G pred načrtovanjem nosečnosti ,in mi je rekla, da teh pregledov ona ne more naredit. Svetovala mi je, naj se čim manj obremenjujem in čim manj računam plodne dneve, če pa po 6 mesecih ne bo ratalo, me bo poslala na pregled. NO, zdaj so minili štirje meseci, in ravno včeraj sma zagledala en ogromen debeli +.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 29.9.2008 15:11:43
|
|
|
|
baci
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Tudi jaz sem bila pri G pred načrtovanjem nosečnosti ,in mi je rekla, da teh pregledov ona ne more naredit. Svetovala mi je, naj se čim manj obremenjujem in čim manj računam plodne dneve, če pa po 6 mesecih ne bo ratalo, me bo poslala na pregled. NO, zdaj so minili štirje meseci, in ravno včeraj sma zagledala en ogromen debeli +. čestitam
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 30.9.2008 9:28:55
|
|
|
|
dreamhorse
|
Hvala.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 30.9.2008 9:33:31
|
|
|
|
blaža
|
če hodiš drugače redno h ginekologu in ti enkrat letno vzamejo bris, se nimaš kaj sekirat. saj konec koncu je pomembno, da si zdrava tudi , če ne delaš na tem, da zanosiš in je dobro it na redne preglede. Čim manj razmišljaj in se veselo loti
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 30.9.2008 9:41:00
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Jaz sem šla pred obema na pregled in sem G povedala, da načrtujemo nosečnost. Prvič me je nadomestna G založila z množico informacij in nasvetov. Drugič me je moj G pregledal in rekel, da ni nobenih ovir. Opozoril me pa je, da se mi obetajo enake težave z MV kot prvič. In res jih imam. Aja, pregled je bil samo ginekološki, nič vaginalnega UZ. Pa kilogrami, pritisk in pregled krvi.
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 30.9.2008 13:51:45
|
|
|
|
ziva1
|
Tudi jaz sem šla na pogovor pred načrtovanjem bebice oz. kmalu po tem. Mi je vzela bris in me na splošno pregledala, mi dala napotke, naj jemljem folno itd. Se pa že tudimo 10 mesecev in ravno sedaj se odpravljam nazaj k njej na pogovor, da me da na podrobne preiskave, ker sej veste da se naročiš na nadaljni pregled traja, preden te vzamejo, čas pa beži. Če pa v tem času zanosim, pa toliko bolje
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 1.10.2008 11:13:08
|
|
|
|
Maxy
|
Pozdravljene, jst sem tud šla na pregled. Vzel mi je samo bris, me pregledal (brez UZ), in mi dal par napotkov. Ko sva začela delat je kar hitro ratalo, pa se je vse skupaj tud končalo konec 7. tedna . Po moje je fajn, da greš prej se mal pokazat, ker če maš kakšno bolezen je boljše, da ti prej odkrijejo. Pa velik sreče. Jst pa zdej čakam prvo , pol pa kmalu v nove boje.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 1.10.2008 14:03:50
|
|
|
|
žogica13
|
jaz redno hodim na preglede in sem ga opravila tudi 1 leto pred načrtovano . Kakšnega večjega pregleda ni delala. Samo nasvete, naj 3 mesece prej začnem jemati folno kislino. in sem jo. Rezultatov pa ni bilo..Matrala sva se kakšne 4 mesece, in ker je bilo 1 leto naokoli od zadnjega pregleda sem šla k njej in ji pojamrala, da ne moreva zanositi. Povedala sem ji tudi, da je moja sestra splavila, ker je imela pregrado in če me lahko pregleda ali jo imam jaz tudi. in me je. in sem jo imela. Poslala me je še na HSG in rentgen, moža pa sem naročila na pregled sperme. Pri meni je bilo na preiskavah vse bp, odstranila sem pregrado, pri možu pa so ugotovili, da ima premalo semenčič...potem se je odvijalo hitro in sva na ISCI. Sem pa malo razočarana nad G, ker te prej res nič ne pregledajo...Nova izbrana G je celo ugotovila, da mi prejšna G (dr. Dimnik) sploh ni brisov jemala. V 10 letih niti enega, čeprav sem še sedaj prepričana, da je pridno jemala brise. Mislim, da bi se G morali bolj potruditi in ti svetovati, če že prideš na pregled in rečeš, da si želiš otroka. No potem, ko je moja G ugotovila, da problem je, se je posvetila z vso svojo dušo.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 2.10.2008 20:46:31
|
|
|
|
Želvi
|
Z mojo ginekologinjo sva se že prej dogovorili, da glede na to, da sem nekaj let jemala KT, da takoj po prenehanju začnem jemati Tifol in da ko se bova odločila da bova začela delati na , da naj se oglasim pri njej in bova opravili pregled. Res sem se in naredila mi je vaginalni in klasični UZ, me pretipala in vzela bris.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 17.12.2008 22:05:47
|
|
|
|
LUNA83
|
Ojla, sem nova tukaj gor,prijavla sem se zato,ker sva se z mojim odločila, da bi rada imela . Kot berem je priporočljivo da se opravi pregled pred nosečnostjo. Mene zanima predvsem zaradi tega,ker nisem prebolela nobenih otroških bolezni (vodene koze,rdečke,....) zato me zanima ali mi priporočate, da se naročim pri mojemu ginekologu in mu to omenim? Me bodo cepili proti tem otroškim boleznim ali kako?
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 17.12.2008 22:33:53
|
|
|
|
tršica
|
Pozdravljena! Sem ravno od G. 8.12. sem imela spontani splav v 7t. Čiščenje ni bilo potrebno. Danes sem imela kontorolo pri svojem G. Pogovarjali sva se ravno o cepljenju. Tudi sama nisem prebolela nobenih otroških bolezni. Povedala mi je, da se pri svojem zdravniku lahko pozanimam o cepivu proti vodenim kozam, vendar naj se pozanimam kako dolgo je potem potrebno počakat. Proti rdečkam pa smo bili v šoli baje vsi cepljeni. Če jih nismo preboleli, pač nič hudega. Tako mi je povedala. Mene je najbolj prestrašila taksoplazmoza, saj imam doma muco. Vendar je tudi za to rekla, da se testi za to opravijo med nosečnostjo. In naj se pač izogibam čiščenja mačjega stranišča, zemlje itd. Skratka. Brez panike. Samo pozitivno naprej. Tako mislim, da če res hodimo redno na preglede, bi načeloma moralo vse štimat in lahko lepo delamo
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 17.12.2008 22:43:43
|
|
|
|
LUNA83
|
ojoj, Samo z dobro voljo naprej. Jaz sem bila na pregledu lani in je bilo vse o.k. bris tudi, tako da ne rabim it na pregled pred zanositvijo? Itak vse potem pregledajo?
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 17.12.2008 22:46:21
|
|
|
|
tršica
|
Jaz mislim, da če nimaš nekih posebnih težav, če se dobro počutiš, kar pogumno. Za vse genetske napake pa itak med nosečnostjo testirajo.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 17.12.2008 22:49:16
|
|
|
|
LUNA83
|
Super hvala . O pregledu pred nosečnostjo nisem še nikoli slišala niti nobena moja prijateljica ni bila. To sem danes prvič tukaj gor prebrala. Tako da v redu bomo delali na temu da bomo prihodnje leto zibali . Srečno tudi tebi!
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 17.12.2008 23:39:35
|
|
|
|
kitka1
|
Jaz sem svoji ginekologinji povedala, ko sva prenehala s kontracepcijo. Svetovala mi je 3 mesece zaščite, potem pa zelena luč. Naredila mi je vaginalni ultrazvok, kjer je videla rahlo uleknjeno maternico, a naj to ne bi povzročalo težav. Naredili sva še krvni test za rdečke in toksoplazmozo in bris. Vse je bilo ok. Takrat je rekla, naj se oglasim, če ne bi uspelo v slabem letu.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 18.12.2008 8:16:26
|
|
|
|
sontschica
|
živjo! jst sem tut bila na pregledu pri G preden sva začela delat na . predvsem zarad tega, ker mi že dolgo niso vzeli bris. drgač sem ji pa povedala da načrtujema in mi je svetovala, naj 3 mesce paziva, da se telo očisti in da naj jemljem folno kislino. drgač mi pa ni delala nobenega UZ. ampak upam, da je vse tko kot mora bit.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 18.12.2008 8:34:37
|
|
|
|
kitka1
|
Pozabila sem omeniti, da je tudi meni predpisala folno kislino (folacin) in sicer precej večjo dozo, kot je npr. v tifolu (2,5 mg na dan). Po dolgotrajnem jemanju KT se namreč absorpcija folne kisline zelo zmanjša, zato je nekaj časa potrebna večja količina, da se 'zaloge' zopet napolnijo. Večje doze morajo jemati tudi npr. epileptiki in diabetiki.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 18.12.2008 11:02:35
|
|
|
|
LUNA83
|
Meni so lani vzelli bris in je blo vse o.k. Strah me je samo zaradi tega, ker nisem prebolela otroških bolezni. Nevem ali naj grem prej k ginekologu ali ne, pa čakalna doba je dolga, zdaj pred prazniki itak nimam kaj praskat. Nevem. B vitamin kompleks v katerem je folna kislina pa jem itak že pol leta.
|
|
|
|
RE: ginekološki pregled pred načrtovano noseč... 18.12.2008 11:55:17
|
|
|
|
LUNA83
|
Mene pa še nekaj zanima,ker imam ginekologa na obali preselila pa sem se v Postojno ali lahko zamenjam ginekologa? Da ne bom rabila hodit non stop dol?
|
|
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.