|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim nasvet--nujno
29.9.2008 10:03:29   
Tanja55
Sem v zvezi z afriškim moškim s katerim bi si rada ustvarila življenje. Nikoli še nisem bila tako zaljubljena v moškega in vem, da bi rada bila samo z njim. On pravi isto in pogovarjava se o otroku. Problem je, da je moj dragi zelo bolan. Potrebuje presaditev srca in ker je to Afrika stvari niso poštimane tko kot pri nas. Imel je že eno dobrodelno organizacijo, ki bi krila stroške, vse je bilo že domenjeno, pa so se tik pred operacijo premislili. Točnega vzroka ne vem, zame ni pomemben, pomembno je zdej kako ga spravit na operacijo. Človek ima visoko izobrazbo, je izredno uspešen v svojem poklicu, in ima šele 30 let. Če ne dobi novega srca ne bo živel več kot leto. Zakaj sem torej zdej na RR in tole razlagam? Zanima me, če ima kdo kakšen nasvet z zbiranjem denarja, dobrodelnostjo ali organizacijo kakšnega dogodka, da bi lahko spravili operacijo skoz. Prosim, ne me imet za neko idealistično ali naivno trapo, trenutno res morda ne razmišljam čist trezno, ker pač ne morem, ampak vem, da moram poskusit vsak način da rešim življenje, ki mi je tako ljubo. Vsak nasvet bo dobrodošel, lahko tudi ZS, karkoli...sama ne vem točno kako naj se stvari lotim. Vem samo, da nekaj moram storit. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim nasvet--nujno
29.9.2008 10:12:37   
fricka
Boš morala pa malo več povedat. Kje pa živi ta tvoj moški? Kakšno državljanstvo ima? Kdo mu je postavil diagnozo itd....

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.9.2008 10:26:58   
Zamima
Ojej, žalostno user posted image user posted image user posted image , žal nimam nobenega pametnega nasveta, želim pa vama, da vama uspe, moraš pa vedeti, da je sicer presaditev srca že skoraj rutina, ampak operacija še zdaleč ni tako nedolžna user posted image .
Vso srečo user posted image user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2008 10:48:21   
ronja
Kaj pa če se poročita tu, v Slo, če je sposoben potovanja do sem, pa bo s tem dobil naše državljanstvo in s tem pravice iz ZZZS. In tako ga tu operirajo (srčni kirurgi pri nas so res dobri) in se potem, ko bo zdrav, vrneta nazaj domov?

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2008 10:54:04   
Tanja55
ja ronja, o tem sem tudi sama razmišljala. A veš kaj več kako potem stvari potekajo? Mislim, kolk hitro se pol to odvija in kam vprašat, koga kontaktirat, ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.9.2008 10:56:09   
mala maja
točno tako, če je zmožen pripotovati sem se tukaj na hitro poročita, zavaruješ ga preko sebe in plačaš dodatno zavarovanje. Tukaj ima potlej vse stroške zdravljenja krite.

Upam da vama uspe, predvsem, pa da bosta našla dovolj moči da prebrodita težko obdobje skozi zdravljenje bolezniuser posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.9.2008 10:59:00   
Tanja55
a se to da tud če sem jst še študent?podiplomski, ampak s statusom?

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2008 11:03:25   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

ja ronja, o tem sem tudi sama razmišljala. A veš kaj več kako potem stvari potekajo? Mislim, kolk hitro se pol to odvija in kam vprašat, koga kontaktirat, ...

Po moje je najboljš na kakšno veleposlaništvo poklicat pa vprašat kaj in kako.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.9.2008 11:11:10   
zverinca
Pa na SloTransplant se malo pozanimaj, kakšni so postopki, opcije.

Glede zavarovanja pa pokliči na kakšno od zavarovalnic, kaj, kako...

upam, da najdete rešitev!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.9.2008 12:03:15   
ronja
Mislim, da dobi naše pravice takoj, ko se poročita, vsaj pred leti je bilo tako - moja sestra se je poročila s tujcem, sicer iz bivše juge, ampak saj je isto. V principu bi vaju lahko preverjali, če sta res skupaj, ampak to ni problem, ker sta itak res skupaj. POtem greš takoj zrihtat osnovno zavarovanje s tem poročnim listom in verjetno rabiš še njegov rojstni list in potni list in še kaj - ma, nesi vse s sabo in potem ga takoj zavaruješ prek sebe na ZZZS še dodatno zavarovanje in to je to. Potem je polnokrvni Slovenec in lahko dobi naša srčkauser posted image , enega tako že ima (tvojega).

Res najboljše vprašat na veleposlaništvu, pa kar takoj zrihtat tu datum za poroko, lahko samo pri matičarju, ob sredah baje ni gužve in sta takoj na vrsti (se je ena kolegica tako poročila). Ker pri vama je čas velik faktor, večji kot "poroka v belem".  Pa pridita čim prej, ker se pri teh srčnih zadevah lahko stvari hitro poslabšajo in takrat ne bo zmožen potovat.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.9.2008 13:39:30   
puncica
Hm jst pa poznam dve osebi ki nista dobili državljanstvo s poroko, baje da to pri nas ne gre tako avtomatično kot npr, v ZDA, pravice ja, državljanstvo pa ne oz. rabiš tono papirjev (kako dobit v nepalu papir o nekaznovanju noben ne ve user posted image ) in izpit iz slov. jezika:
slovenc poročen z ukrajinko
slovenc poročen z nepalko.

Držim pesti da situacijo uredita in ja tudi jaz bi klicala najprej na veleposlaništvo.

< Sporočilo je popravil puncica -- 29.9.2008 13:41:15 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.9.2008 13:40:44   
Nika v službi
Kolikor vem, se zna zaplesti pri zavarovanju po sebi, če še nimaš redne zaposlitve. Ker za osnovno zavarovanje moraš biti v delovnem razmerju in imeti dohodke, s katerimi tudi dokazuješ, da ga boš preživljala.

Lahko pa se po moje sam prijavi kot občan po poroki (najbrž pa tudi prej).

Znajo pa te stvari trajati, ne vem, pozanimaj se za Zavodu za socialno zavarovanje, matičnem uradu, veleposlaništvu...

Srečno!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2008 13:43:52   
Anonimen
S poroko ne dobiš avtomatsko državljanstva.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2008 14:46:45   
mateyka
za slovensko državljanstvo moraš 2-3 leta stalno živeti (biti prijavljen s stalnim prebivališčem tukaj, ne začasnim) v sloveniji, narest izpit iz slovenskega jezika in še kaj bi se našlo. moj mož je šved in oni majo iste pogoje za (poročene) tujce.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2008 16:32:56   
PikicaStonoga
Tud jaz sem hotela povedati, SLO ni Amerika in s poroko tujec NE DOBI SLO državljanstva. Verjetno dobi kakšne prvice in si lahko tukaj uredi prebivališče (začasno ali stalno) tudi zavarovanje si sigurno nekako lahko uredi, ne dobi pa kr državljanstva, 100% ne. Torej pozanimaj se, kaj s poroko sploh pridobi in potem poskusita ...pa hitro, želim vama vso srečo!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.9.2008 16:39:46   
Felicita
Tut v ameriki se ne dobi državljanstva s poroko. Zeleno karto ja, pa še to ti vzamejo če ugotovijo kakšne nepravilnosti. pravo državljanstvo pa potem dobiš po 3-5 letih in celmu kupu papirjev in mislm da tut izpitu iz angleščine.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.9.2008 20:01:37   
ronja
Ja, no, saj on ne rabi državljanstva, samo zdravstveno zavarovanje. MOgoče se lahko dodatno zavaruje prek tvojih, če se prek tebe ne more, če si študentka. Naroči mami, da gre malo povprašat na ZZZS

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.9.2008 20:15:32   
Felicita
Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju pravi:

15. člen Zavarovanci po tem zakonu so:
/.../
14. tujci, ki se izobražujejo ali izpopolnjujejo v Republiki Sloveniji, ki niso zavarovani iz drugega naslova;
/.../

torej, če bi s pomočjo tega lahko 'stisnila' za obvezno zdravstveno... da on pride kao študirat...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.9.2008 20:24:54   
marelicaa
Midva sva oba Slovenca, mož redno zaposlen in ne morem biti osnovno zavarovana preko njega (nimam statusa študenta, sem pa vzdrževani družinski član brez prihodkov). Tako da si plačujem osnovno in dodatno.
Pojdi preverit tudi na Zavod za zdravstveno zavarovanje.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.9.2008 20:29:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: marelicaa

Midva sva oba Slovenca, mož redno zaposlen in ne morem biti osnovno zavarovana preko njega (nimam statusa študenta, sem pa vzdrževani družinski član brez prihodkov). Tako da si plačujem osnovno in dodatno.
Pojdi preverit tudi na Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Zakaj ne moreš bituser posted image

Osnovnega si ne rabiš plačevat. Tudi če nebi bila vzdrževani član, bi si to lahko uštimala na občini in bi ti oni plačevali.

(odgovor članu marelicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
30.9.2008 8:20:36   
sakuL
jest k nisem bila zaposlena sem si uredila osnovno zavarovanje preko občine, samo sem morala biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje, da so mi ga plačevali (nevem ali zavod ali občina-to točno nevem), dodatnega pa sem si po želji sama.

nevem zakaj naj bi eni tujci dobili tukaj vse pravice, eni pa nobene...? to mi ne gre v glavo?-čist en tak banaln primer, Romi (vse pravice-dobijo še celo celo hišo, vso podporo, vse), tujci kot so Srbi, hrvati, Bosanci (pa nimam proti nobenemu nič) ampak dobijo vse pravice, konec koncev, pa ne zna niti govoriti slovensko, niti po 20, 30, letih življenja v Soveniji....user posted image žalostno ni kej

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?