Jančika_ -> RE: Drugi otrok- Da ali ne? (25.9.2008 20:22:25)
|
Razlika je 23 mesecev. Želela sva manjšo razliko, pa sem imela vmes dva spontana splava. Za tretjega sva želela spet manjšo razliko, pa sva morala najprej odložiti zaradi mojega zdravja, nakar sem spet splavila in zdaj je tamali star več kot dve leti - in sigurno še nekaj mesecev ne bo nič s kakšno nosečnostjo, ker me čaka operacija. Nekaterih stvari se ne da ravno načrtovati.... Razlogi za takšno odločitev, torej za manjšo razliko? V prvi vrsti to, da si želiva, da bi otroci odraščali kot vrstniki. Potem moja starost (nimam več ravno deset let časa, da bi si lahko zmišljevala). Pa še en faktor - življenje z dojenčkom in z majhnim otrokom je čisto drugačno kot z večjim. Tako, kot mi je lepo negovati malo bitjece, je tudi veliko olajšanje, ko se zna otrok sam obleči in ko jé, ne da bi bilo potem treba očistiti celo kuhinjo, njega in še sebe. Pa neprespane noči (pri nas jih sicer ni bilo veliko, pa vendar) - skratka nekako se mi zdi, da tega obdobja ne bi hotela razvleči na 15 let (uh, pa da ne pomislim, da pride najprej eden v puberteto, pa čez pet let drugi in čez pet še tretji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Ampak to niso univerzalni razlogi, temveč najini - masikomu so zgornje stvari lahko razlog za večjo razliko. Vsak po svoje torej. In kljub vsem razlogom za/proti še enemu/kmalu/ne tako kmalu/nikoli mislim, da je pri odločitvi glavna želja. Ko je dovolj močna, je pravi čas.
|
|
|
|