|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
19.10.2008 11:19:43   
mbd0411
Evo mene iz ctg.Nič!!!
V torek spetuser posted image
Čakam,da me Lena 35 obvesti ali je ostala noter ali ne.
Drgač vse ok

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
19.10.2008 11:21:27   
M_mojca
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Evo mene iz ctg.Nič!!!
V torek spetuser posted image
Čakam,da me Lena 35 obvesti ali je ostala noter ali ne.
Drgač vse ok

pa sem ravno objavila post in spraševala če je kaj novega pri vaju dvehuser posted image
hehe
Madonca, meni se zdi da nas teli user posted image rahlo nategujejo s svojim prihodom na svetuser posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
19.10.2008 11:21:35   
stunfek
Lovely..slikica sem izbrala zaradi posebnega razlga. Zaradi tega se ze cel dan cmerim danes. Namrec, ko sem sla v Indijo sem se z veliko tezavo odrekla svojim dvem hisnim ljubljenkam. Gladkodlaki prinasalki Chayi (ki se ima absolutno super z novim lastnikom in sem kar se nje tice mirna, le pogresam jo kot sto hudicev) in nasi mucki Maybe. To na sliki je Maybi v narocju mojega moza. Nasel jo je on. Cisto majhno mickeno. Ravno na dlan je pasala.  Tako je bila tako majhna, da kose je pokakala ji je repek zmeraj se pomocil v njen drekec user posted image in sva v ta namen uporabljala Pampers robcke :). Z nama je bila 3 leta. Zunanja in notranja macka. Ampak mogoce malo asocialna...zaupala je le nam. Spala seveda pri naju pod kovtrom in tako. Ceprav sem jo ze mesece pred letom trenirala v boksu nama ni in ni slo. Vedno je bruhala, lulala, kakala in bila cisto zafrstrirana, ce sem jo peljala na kratek giro z avtom, da bi se navadila boksa za na avion. Priskrbela sem ji passport, potrebna cepljenja in vse ampak na koncu sem se odlocila, da se mi smili in da bo to zanjo prevelik  stres ter tukaj okolica ravno tako neprimerna (nic ne bi smela ven). Tako sem se takrat odlocila, da jo dam teti, ki ima konje (brez ceste okoli) skratka taka macja nebesa. Tako sem mislila....
Danes sem izvedela, da je ze prvi dan odsla neznano kam :( bog ve kje se potika :(. Zdaj ji je se ok. Vem da je odlicna lovka misi in pticev in vsega in si bo kaj ujela in pojedla...samo ko bo zima...in asocialna kot je...mi je ful hudo in vidim, da bi bilo boljse, da bi trpela cel polet in bila tukaj malo nesrecna v stanovanju. vsaj nas bi imela. Tut povedat ne morem kako mi je hudo. zato sem dala njeno fotko v moj avatar in samo upam lahko, da mogoce bo pa vse v redu z njo. Revcka moja Maybe. user posted image user posted image user posted image

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
19.10.2008 12:13:02   
Dream
Dan, nosečke in mamice!

Mi smo danes ponoči spali 6 ur in pol v enem kosu user posted image  Sem se vsaj malo naspala, ker tisto po delčkih je največja muka. Se zbudim kot vesoljec in sploh ne vem, kam moram obrniti glavo in oči, vse nekaj zase dela user posted image

Vianne tudi mi se trudimo s flaško, le da je pri meni situacija malce drugačna kot pri tebi. Zaradi zlatenice se v porodnišnici nisva kaj dosti dojila in tudi mleko ni nastajalo. Poleg tega sem ga morala vseskozi zbujati, da je malce vlekel. Še vedno imam premalo mleka in mu moram dodajati, ampak sem se navadila, da ga janprej podojim na obeh dojkah, potem pa še dodam na flaško. Upam, da bom imela kmalu dosti svojega mleka, ker po tem umetnem suser posted image  vsakič bruha. Ima katera recept, za povečanje proizvodnje?

ZalaTM mogoče je bolje, da tvoj otroček še malce počaka, ker je porodnišnica v razsulu - no, sicer pa verjetno že tako veš, kajne? Držim pa pesti, da vseeno čimprej rodiš in se rešiš mučnega čakanja.

Afnica mala naš Matic je bil prvič zunaj 9. dan, ko smo šli na pregled. Je bil krasen sonček in je sestra na pediatriji rekla, naj ga kar malce pustimo na sončku, da se navadi. Včeraj in predvčerajšnjim ga nismo imeli nič zunaj, ker je ravno takrat spal, ko je bilo najtopleje, potem pa ga je nekaj zvijalo in je malce tečkal. Upam, da bomo danes lahko malce pokukali na svež zrak. Tudi pri nas je problemček z noskom, pa sem mu ga prav tako očistila z fiziološko.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
19.10.2008 12:19:03   
ZalaTM
Dream, ja sem opazila ja da je totalen kaos tam,...vse letajo sem in tja, še trakove za CTG so izgubile, sem čakala 20 min da so jih našle,...menda se nekaj selijo, pa zdravnikov manjka, pa še nas je veliko za rodit in so porodne skoz polne menda,...mi je ravno včeraj sestra na CTG-ju rekla naj počakam do naslednjega tedna ko se malo umiri, da bom tam kot kraljična, da pričakujejo zatišje,....ja, seveda pa kaj še,....jaz bi šla rodit!!!!! Tako težko čakam,....

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
19.10.2008 12:31:29   
Dream
Ja, porodniški oddelek prenavljajo, zato so tudi nas preselili na ginekološkega. In tako je sedaj tam vse zmešano, ampak se da preživet (vsaj wc in kopalnica sta veliko boljša - le na zelo nerodnem koncu). Sestre se malo tlačijo, ampak vseeno vse klapa. Pri meni ni bilo nobenih problemov s tem, da česa ne bi imele oz. da bi čutile, da nas zaradi prenove kaj zanemarjajo.

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
19.10.2008 14:01:18   
mbd0411
Opažam,da je seznamček kar izginil.se vidi,da naše mamice prevladujejo in so verjetno že na drugem forumu.Zdaj itak ni časa za nas tečke ki še čakamo.user posted image user posted image
Tole čakanje ubija.Tako si želim,da bi se začelo.Danes si to želim,ker v Celju ni gneče.
M_mojca,a si bila v Celju???
Lena 35 se vam še ni javila,je pa doma. Torej nič ne bo danes z user posted image . Ali pa bo nočnauser posted image

Stunferk,moj trebuh res ni velik.Za pet dni po roku pa sploh neuser posted image .
Lep dan

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
19.10.2008 14:35:45   
jolly123
Ojoj stunfek to pa verjamem, da ti je hudo. Meni bi srce počilo. Pa mogoče bi bila še tako sebična, da bi jih kar s sabo vlačila, čeprav bi vedela, da jim ne bo tako dobro.

Kako ste kaj ostale, uživate na sončno nedeljo? Mi mso zdaj s sprehoda, naš je pa ravno v fazi prebujanja, ne vem ali bo vstal ali bo naprej spal user posted image
Imamo pa vsak večer boje pred spanjem. Mislim kriza, kako težko ga je spravit spat to je neverjetno. 4 ure cincanja, guganja, petja in ne vem česa. čim ga odložiš JOK. Groza. Potem je ob 9-ih zaspal in spal 6 ur skupaj. Uffff. Tud verjet nisem mogla. Sem se zbudila 15 minut pred njim in butasto gledala kaj je to zdej da je vse tako tiho user posted image Pa sem upala, da bo še malo podaljšal, pa je začel jokat, pol pa do ene 9-ih zjutraj skoz en jokec s presledki. Upajmo, da ne bo zdaj eno leto tako user posted image
Tiste, ki ste mamice, malo tolažbe prosim, kdaj se unesejo glede spanja?

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
19.10.2008 14:41:11   
timnala
Dan!

Dream, tebi sem se pa nasmejala z opazko o vesoljcu user posted image
Priblizno tako se tud jaz vcasih pocutim, s tem, da mi se dojimo na 2,5 h cel dan in noc..huh..nas mali je bolj tocen kot kukavica v uri user posted image

Glede dojenja pa takle..mi smo meli celo kolobocijo (s tem, da se jst s tem prej nisem niti malo obremenjevala, ker se mi je zdelo cist normalno, da se bova polno dojila..hm..pr nas mamo sorto bolj "joskasto" user posted image  pa tud mami nas je vse 3 dojila). No in v porodnisnici tamali nekak ni zagrabil, pol je zagrabil pa smo dali nastavke, pol jst nisem mela mleka dovolj..kr neki v glavnem..doma pa je steklo z nastavki..pa se je mami odlocila, da bomo dali nastavke stran - in se zdej lepo dojimo brez njih in je super! Pa mi je en dan ful usahnilo mleko in sem bla zelo trmasta in sem cel dan in celo noc - ga podojila na eni joski, na drugi pa si spumpala, da sem mu pri naslednjem obroku dodala k tistemu, kar je podojil..in to res cel dan in noc..zdej - mleka za izvoz! Tak da ce kteri pomaga..mal je treba "pokazat", da se rabi vec mleka pa se zacne ustvarjat ponudba in povprasevanje.. no, zdej je ze 3 dni brez problema, mleko pa kar tece...

Novih dojenckov pa nic? user posted image  Dejte malcki..sej je lepo tukaj pa mamice vas bodo na polno cartale pa atiji!
Hitro ven, da gremo na nov forum - Oktobrski lumpiji user posted image

Nas Nacek pa trenutno pancka, ucka je ful boljse, sam ven se pa ne gremo ravno zaradi tega, da se mu ne bi ponovilo..bomo ze zdrzali, sam skoda je, k so taki lepi dnevi..

pozdravcek

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
19.10.2008 14:42:02   
Lucka1
OK punce, evo nas doma......ja, Val in jaz sva prišla včeraj domov user posted image
Rodil se je s 3060g, potem je pa k sreči samo 170g zgubil in takoj začel pridobivat,
tako da smo iz drugega do tretjega dneva že pridelali 50 g v porodnišnici in
smo šli lahko brez skrbi domov.

HVALA VSEM ZA VSE ČESTITKE, ob priliki napišem še porodno zgodbo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
19.10.2008 14:47:03   
Lucka1
Mam pa eno praktično vprašanje za vse mamice....SEJ JIH IMAM ZIHR VEČ,
PA VSAK DAN KAKO NOVO, ampak tole me pa res zanima - Val se med previjanjem
dere ko user posted image , še bolje kot user posted image user posted image !!
Najprej sem previjala včeraj pred dojenjem ,ker tako svetujejo, pa sem misla, da
bo bolje, če po dojenju, tako da smo potem probali tudi to, vendar je stvar skoraj
enaka....samo prvo minutko je mogoče bolj miren kot prej, sicer pa potem ponovno
kriči, kot da ga koljemo revčka......IMA KATERA KAK NASVET??
Kaj lahko še poskusim? KAko ga zamotim???

Pa mimogrede še tole - kako je pa s patronažo? Kaj dejansko ona naredi, ko pride???
Jutri dopoldan jo pričakujem, pa se mi ne sanja, kaj bomo delali....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
19.10.2008 14:49:01   
Lucka1
Joj, pa tole seveda - ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM IN NJIHOVIM SONČKOM,
KI SO PRIVEKALI NA SVET MINULI TEDEN - od torka me namreč ni bilo tu gori....
ampak čestitke za nazaj ne veljajo zato nič manj user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
19.10.2008 14:49:53   
lena35
Punce zdravo! So me poslali domov kljub izcedku in visokem pritisku tako da če ne bo še nič grem v torek na CTG .Eh sem kr malo razočarana je nedelja in se jim ne da kaj veliko delat saj so bile vse porodne prazne jaz pa sem čakala do pol dvanajstih da sem bila gotovauser posted image user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
19.10.2008 15:50:45   
ZalaTM
Dream,  a potem smo na tej strani v sobah ko je ginekološki??? To pa nisem vedela,...kaj pa porodne sobe, tudi nisi tam ??? Aja veš kaj bi te še vprašala,...za zlatenico, a so ti zaradi tega kaj podaljšali bivanje tam, si morala kaj dlje ostati?

Hm, ja ampak res Janja nam je kar ušla,... hm,...upam, da bo sporočila še do konca ko me rodimo, drugače pa me zanima, če mi lahko še katera od vas pusti telefonsko da ji javim, ko se kaj konkretnega zgodi.

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
19.10.2008 16:01:58   
strumfika
TALCY KOLKR JAZ VEM JE ODVISNO OD POSTAVE MAMICE, ČE JE DROBNA IN ČE JE MEDENICA OZKA DELAJO CARSKEGA. DRUGAČ PA PROBAJO NARAVNO, ČE NE GRE PA POL CARSKEGA. JAZ SEM 9 DNI ŽE ČEZ ROK, PA ŠE KAR ČAKAMOuser posted image  SEM ŽE MALO NESTRPNA KER MALI NOČE VEN. PA SO REKLI DA JE VSE OK, AMNIO OK, CTG NEREAKTIVEN, NIČ POPADKOV ČAKAMO LAHKO KDAJ SE BO NAŠEMU PRINCU ZLJUBILO VEN. LEP POZDRAVČEK IN VSE DOBRO

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
19.10.2008 17:07:26   
stunfek
joj, ko berem kako ste punce ze cez rok me kar zvije. jaz sem se 6 dni pred rokom tako nestrpna kot bi ze 14 dni zamujal :) in ce samo pomislim, da imam lahko teoreticno se 20 dni do poroda...jao, jao....

ja, le kje se skriva janja?

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu strumfika)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
19.10.2008 18:03:16   
Dream
Lucka01 naš se med pr4evijanjem ravno tako dere, vendar se držim načela, da ga najprej previjem in potem nahranim, ker mi s polnim želodčkom med previjanjem tudi bruha. Priden je samo takrat, kadar ga previjam napol v spanju, ko še ni čisto zbujen user posted image

Patronažna sestra prvič pride samo na posvet - malo se pogovori s teboj - o tvojem počutju, o poteku poroda, o malčku in podobno. Pregleda popek, malce očisti, potem pregleda še ostalo, kar se lahko vidi na zunaj in to je to. Pri naslednjem obisku ga okopa (če je krn popka že odpadel), vsi nadaljnji obiski pa so enaki. Pri nas imajo možnost priti 7x. Midva ga bova danes sama skopala, pa bova videla, če nama bo šlo. Če bova preveč "štorasta", lahko patronažno jutri pokličem in pride.

ZalaTM ja, trenutno je zaradi prenove porodnišnice vse skupaj prestavljeno na ginekološki oddelek. Ne vem sicer, kako je s porodnimi sobami, za carske reze vem, da jih opravljajo na ginekološkem oddelku. Midva sva bila prvi dan na porodniškem oddelku, naslednji dan dopoldne pa so nas čisto vse preselili na ginekološki oddelek. Načeloma zaradi povečane "gužve" sedaj tudi prej spuščajo domov kot običajno, če je vse v redu z obema. Midva bi morala iti že tretji dan, paso nama odrkili zlatenico in sva ostala normalno do 5. dneva. Na pediatriji se namreč prav tako hočejo čim prej znebit bolnikov.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
19.10.2008 18:27:39   
ZalaTM
Punce a tale čep ko se odlušči pred porodom, a to se vsem ali kako je s tem,...vem da sem sicer že enkrat rodila, ampak prvič je blo vse tko umetno, da mi se mi je odluščil komaj tam v porodnišnici.
Pa me zanima če gre kao vse normalno kdaj se naj bi to odluščilo in če je to nujno da se,....

joj sem nestrpna,....kaj takega,...po moje se mi ni še nikoli nobena stvar tako vlekla,....danes sem bila na 2h sprehodu po okoliških hribih, pa nič,...nič od nič,...ne morem verjet,....

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
19.10.2008 19:13:23   
corti
ZalaTM...joj ne vem, ampak mislim da se lahko že preje tud do 14 dni prej odlušči pred porodom...lahko pa tako kot s je tebi...čisto tik pred porodom!
Glede sprehodov pa vem kako je....sem ravno zaradi tega šla okoli Blejskega jezera....pa ni bilo nič....popolnoma nič...razen to, da se mi je kri ulila iz nosa in da sem jo prav fino težko ustavila!  Meni nič ne pomaga, da bi se vsaj kaj začelo dogajat....ne luna...ne dolgi sprehodi, ne stopnice, ne seks...niti malinov čaj!user posted image  
Tako , da sem tudi jaz že bolj ko ne obupana....MBD vidim da sva na istem...imava oz. sva imeli na isti dan PDP, pa sva še zmeraj obe v enem kosu....!

Mene pa danes res obupno boli spodaj kost in mam stalno občutek da mi bo trebuh raztrgalo....mi res dol tišči...komaj se premikam...sem ko robot....upam, da me jutri na AS pošlejo rodit.....res....si nisem mislila, da bom kdaj že prav sama seb tako tečna in si šla na živce....joj kaj šele ostalim!

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
19.10.2008 19:27:45   
M_mojca
IZVIRNO SPOROČILO: corti
Meni nič ne pomaga, da bi se vsaj kaj začelo dogajat....ne luna...ne dolgi sprehodi, ne stopnice, ne seks...niti malinov čaj!user posted image  

Pri meni je enakouser posted image

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
19.10.2008 19:36:07   
M_mojca
Sem pozabla še par stvari pripisatuser posted image
mbd0411, v Celju sem bila včeraj, a ni bilo NIČ! Jutri pa spet! V dopoldanskem času morem pridet tja. Upam da bo CTG kej zaznal! Če bomo še dolgo čakali, bo naš mali mel krepko čez 4kile!user posted image he he he! Tole čakanje res ubija! Sočustvujem z vami punce, ki ste prav tako čez rok....saj bo! Enkrat bodo naši bebiji že mogli pridet na svet user posted image  
Na koncu bomo pa vse naenkrat oddrvele v porodnišnico in bo tule zatišjeuser posted image user posted image
ZalaTM, tud jaz prakticiram dooollllggge sprehode, a kaj drugega kot boleče medenice, zatečenih nog in občutka da mi bo trebuh dol padu, ne "pridelam"
stumfek, saj sem rekla, da bom počakala še tvoj rokuser posted image Res sem že nestrpna,ja!

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
19.10.2008 20:19:21   
Dream
Sem ravno malce prej brala v knjigi in vam lahko napišem kar strokovno, kako je s tem čepom.

Ko se maternični vrat začne mehčati, krajšati in širiti, se iz njegovega kanala sprosti sluznični izloček. Ta je zapiral vrat večino nosečnosti. Temu poravimo tudi krvavo obarvan čep - ali kar "čep". Izgleda kot majhna količina svetlordeče ali rjavkaste sluzi. Izloček je včasih tudi obilnejši, včasih pa ga skoraj ni. Izločitev čepa je znak bližajočega se poroda, vendar se to lahko zgodi tudi 6 tednov pred porodom. Če opazite čep, se posvetujte z zdravnikom.

Za primerjavo vam lahko povem, da se je pri meni čep pričel luščiti na ponedeljek dopoldne, v torek zjutraj pa smo rodili.

Mi smo se malo prej skopali in je naš sonček v vodi zelo užival. Očitno je novorojenčkom voda res všeč, ker jih spominja na 9 mesečno bivanje v vodi...

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
19.10.2008 20:30:20   
Lovely
Štunfek, mislim, da si se prav odločila kot si se glede mucice, ful bi se mučila. In ni rečeno, da se zdaj ne bo znašla, saj veš kako se živo bitje prilagodi sploh pa živalice...

Punce ja, kje je Janja?

Jaz sem se tudi malo zamislila, rok 30.10. pa sem že zdaj čist obupana, raje ne pomislim, da bi šla čez. Znorim ej.

Jaz sem danes pri sprehodu ugotovila, da sem čist brez kondicije ostala in sem bila čist down, sem kaj jokat začela, skor paničen napad v smislu kako bom jaz to zdržala če pa še do Bistrice ne morem več. No, kaj če, kar je je...

Za danes ponoči si pa res zaslužimo kako bebiko, sploh pa ve, ki ste čez - res vam privoščim iz srca, da bi šle čimprej. Tako da GO GO GO!!!

Lovely

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
19.10.2008 20:56:49   
vianne
IZVIRNO SPOROČILO: Dream

Ima katera recept, za povečanje proizvodnje?

Jaz sem prve dni doma imela manj mleka ... sedaj pa ga je kar dovolj (trkam, da tako tudi ostane). Sama si pomagam tako, da pijem dovolj tekočine (čez tri litre dnevno), dovolj jem, počivam, pijem čaj za dojenje in ko se črpam si skušam čim več (do zadnje kapljice). Pa čim manj stresa in sekiranja pa bo dovolj mleka.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
19.10.2008 21:35:21   
M_mojca
Punce, sem našla zanimiv članek o tem komu je oz. bo otrok podoben! Tule je link:
http://www.zurnal.org/cms/zstil/vasotrok/index.html?id=13449

Zdej pa vem, od kje moji kodriuser posted image (jih nima ne mama ne atiuser posted image ) - posledica "genske čorbe" he he he user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?