indigo otroci (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


vidja -> indigo otroci (14.3.2005 21:05:49)

A ste se že kdaj pogovarjale o teoriji o indigo otrocih?




BONI* -> indigo otroci (14.3.2005 21:08:36)

Kaj pa je to? Prvič slišim:ups:

Lp, Boni




taj2004 -> indigo otroci (14.3.2005 21:12:30)

:)-Jaz tudi:)-


LP Petra




lin -> indigo otroci (14.3.2005 21:12:45)

Kakšni otroci so to?????????????




pegy -> indigo otroci (14.3.2005 21:13:14)

prvič slišim:zmeden::zmeden:




vidja -> indigo otroci (14.3.2005 21:14:55)

To naj bi bili otroci nove dobe, ki prihajajo na svet, da bi ga izboljšali. Pogosto imajo prirojen občutek lastne vrednosti. Popolnoma jasno jim je, da sovredni,, da se lepo ravna z njimi. Upirajo pa se avtoriteti, so trmasti, če hočemo od njih kaj na silo. Lanski leto je v slovenščini izšla knjiga Indigo otroci so med nami, več pa lahko poiščeš tudi na spletu. Skratka nekateri znanstveniki verjamejo, da se evolucija ni končala, ampak se nadaljuje. Človeška zavest se še razvija.:zmeden2:




urši* -> indigo otroci (14.3.2005 21:21:21)

ZANIMIVA TEORIJA!!;)




tjaga -> indigo otroci (14.3.2005 21:27:21)

Ravno prejšni teden sem iskalakakšno razlago v zvezi z indigo otroci in našla eno prav dobor.

Evo tole je link na spletno stran oziroma na povzetek in razlago:

http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/povzetki/indigo.htm

:kava::kuza::kava::kuza:




tjaga -> indigo otroci (14.3.2005 21:28:53)

Najbolje, da grem spat, ker tudi pisati ne znam več.

:kava::kuza::kava::kuza:




Anonimen -> indigo otroci (14.3.2005 22:18:40)

Zadnjič sem nekje prebrala, da jih je v nižjih razredih že večina.
Moj je po moje eden izmed njih. Precej tipičen.
Zadnjič je v rokici nesel "namišljenega" dojenčka zjutraj v vrtec. Je imel precej problemv, kam ga bo v avto položil, nazadnje se je odločil za svoj sedež, takoj poleg sebe. Nato je v vrtcu tekel iz garderobe k vzgojiteljici in ves čas previdno držal rokico v obliki "šalčke", ker je imel v njej vseskozi dojenčka. Takoj ga je pokazal vzgojiteljici... Čez nekaj dni je prišel iz svoje sobe in mi je predstavil punčko, ki je stala pred njim...
Tudi ostale lastnosti se kar ujamejo.




Aly -> indigo otroci (14.3.2005 22:22:15)


Teorijo o indigo otrocih sem zasledila prvič nekaj let nazaj v prispevku v reviji Aura. Ti otroci so se začeli rojevati po 80. letih ..... Mislim, da se zanje uporablja tudi izraz (pri nas) "iskrivi"..... Sicer pa je govora tudi o "kristalnih" otrocih, kateri imajo pa še "višje" lastnosti....

Moje mnenje je...če bi starši upoštevali ta načela vzgoje indigo otrok pri slehernem otroku, bi bilo zares super.... :)9nebesa:)

LP Aly




frutka_ -> indigo otroci (14.3.2005 23:31:59)

Ja, jaz tudi poznam izraz za indigo ali iskrivi otroci. Mislim, da je vsak otrok po naravi vsaj malo iskriv, radoveden. Starši s pravimi vzgojnimi pristopi to v njem vzpodbudimo ali pa zatremo...
Ne maram pa slišati, ko rečejo to so posebni otroci, ker poseben otrok je vsak otrok. Vsak je osebnost zase z vsemi pikicami in fintami ter željami, ki jih ima zanj mamica.
Mislim, da so otroci od nekdaj taki, le da se je čas spremenil in je bolj naklonjen otrokom ter vzgoji kot nekoč.

Veste koliko je bil otrok nekoč vreden...koliko pa je danes...Ne mislim v finančnem smislu, temveč po vrednotenju v družbi.




Anonimen -> indigo otroci (15.3.2005 6:54:25)

Ali kartera pozna predavanja Štorkljic, ki govorijo prav o iskrivih otrocih? Jaz se jih na žalost ne morem udeležiti. Vedno pa vabijo tudi tule na RR.




dory -> indigo otroci (15.3.2005 7:21:04)

Po vseh znakih kar sem jih prebrala bi tud nasga uvrstila tja...evo se en link za cekirat :)

http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/povzetki/indigo.htm




viv_ -> indigo otroci (15.3.2005 8:40:15)

Če povzamem: indigo otrok je lep izraz za razvajenega, trmastega in nevzgojenega mulca? :)




Anonimen -> indigo otroci (15.3.2005 8:50:09)

Ne, viv, na kratko lahko povzamemo, da so to taki bolj občutljivi, bolj "na tenko narejeni" otroci.




Seven* -> indigo otroci (15.3.2005 9:54:08)

Viv, a si prebrala clanek? Verjetno trmasti in razvajeni mulci niso kandidati za razna pomirjevala v oceh stroke..

Gre za otroke, ki od starsa zahtevajo nekoliko vec energije. So zahtevni in pogosto neobvladljivi, ampak po svoje zelo iskrivi..

Moja mama kot uciteljica pogosto govori o njih, vendar ne s tem imenom. Pravi, da ima kaksnega v razredu, ki ne more bit pri miru, se sredi pouka plazi po tleh, ko pa je treba odgovarjat, pa ve cisto vse. Tudi ocene ima briliantne. Pravi, da so pogosto zelo inteligentni, vendar pa zelo zahtevni. Za njega ima pripravljene dodatne naloge, posvecati se mu mora bolj..

Je pa na nas starsih a smo pripravljeni poslusati, ali samo ignorirati in si recti: Ah, trmast je.. Treba mu to trmo zbit iz glave.

Nazalost poznam zelo malo starsev, ki s svojimi otroci ravnajo spostljivo, kot z ostalimi ljudmi. Otroci se vedno ostajajo v oceh odraslih OTROCI, namesto da bi jih obravnavali kot "MAJHNE LJUDI".

Sama obcutim odzive Jakoba, ko se dolocene mame do njega obnasajo v stilu: "Buci buci...iiiiii.....AAAAAAAAAAAAAAAA..." In potem ga stiskajo in meckajo kot kaksno lutko.. Najraje vidim, ce se ljudje z njim pogovarjajo kot z odraslo osebo. To pocnem tudi sama, ne glede na to, da je star 9 mesecev.

Ja, spet sem zafilozofirala do onemoglosti.. :)-:)-:)-




viv_ -> indigo otroci (15.3.2005 10:08:33)

Tole o "indigo" otrocih sem sicer samo diagonalno preletela in zato nisem nikakor primerna da o tem sodim.

Zagotovo podpiram to, da se otroka jemlje kot enakovrednega, tako kot je napisala Seven. Na vsak način podpiram tudi to, da se razvija domišljija in tako naprej. Absolutno pa zagovarjam, da je otroka včasih potrebno "prijeti na kratko" in mu kaj ne dovoliti, pa tudi če pritem omejujem njegovo raziskovanje, močno voljo, iskrivost ali karkoli že.

Menim pa, da neka avtoriteta na vsak način mora obstajati. V življenju smo pač ujeti v neke kalupe in za lažje in enostavnejše preživetje menim, da je v večini primerov priporočljivo, da se jih držimo.






Anonimen -> indigo otroci (15.3.2005 10:12:11)

Viv, ko (če) boš pozorno prebrala, v članku piše, da taki otroci še posebej potrebujejo avtoriteto in da še bolj preizkušajo meje...




viv_ -> indigo otroci (15.3.2005 10:25:45)

Sem si prebrala članek!

Ne mislit, da sem kakšna zadrta konservativka ali kaj podobnega, ker nisem. Zagotovo pa je to tema, ki ni tako "zdravorazumska" kot na prvi pogled izgleda. Prepričana sem, da ti iskrivi otroci obstajajo (mi je ljubši izraz kot indigo), ampak se mi vseeno zdi, da jih ni tako ogromno. Sedajle ste tukaj vse svoje otroke našle med iskrivimi - ne rečem da nekateri niso, ampak vsake trme pa ne moreš opravičiti s tem "je iskriv otrok". Tako kot je pogosto slišati, predvsem pri otrocih, ki imajo težave v šoli: "naš je tako brihten, ampak len".

Splišni, verjamem, da bi ti pri Tiborju to znaš obrnit v njegovo korist in je zaradi tega prijeten in srečen otrok. Bojim pa se, da taka teorija, kot opravičilo za otrokovo vedenje lahko prej škoduje kot koristi.

Vse kar v tej teoriji svetujejo pri vzgoji otrok je tako ali tako potrebno upoštevati (spoštovanje, možnost izbire, pogovarjanje...), pa naj je otrok iskriv ali pa ne...

upam da je jasno kar sem mislila...

lp, viv




Anonimen -> indigo otroci (15.3.2005 11:23:54)

Skozi več je takih občutljivih otrok, ki se upirajo z vsemi štirimi, da bi le lahko naredili po svoje. Vedno in vsakič. So pa hkrati zelo občutljivi in te v smislu čustvene zrelosti velikokrat presenetijo z izjavami, ki niso primerne njihovi starosti. Tudi ostale čute imajo izredno izostrene. Slišijo stvari, ki jih "navadni" ljudje ne slišimo. Resnično Tibor sliši brnenje kake stvari med hrupom in ko me nanjo opozori, moram jaz vse ostale naprave ugasniti, biti čisto tiho in ko nekaj časa pozorno polsušam, res slišim, da neka stvar prav zares brni. Pa sicer zelo dobro slišim. Tudi to je to.
Ni pa Tibor ozoroma, če vzamemo, tak "iskriv" otrok, nič kaj "prijeten", je naporen in zahteven. Nikoli ni zadovoljen z nečim splošnim, da bi rekel, ah, saj je dobro. Ne, vedno more biti natančno tako, kot želi, tudi milimeter ne drugače. To so boji iz dneva v dan. Vidim ga, da jih bije že v sebi. Potm pa še z mano, ko imam kot navaden človek te "iskrovosti" čez glavo...
Jaz pa kar verjamem v te stvari, pa čeprav sem po naravi zelo stvarno bitje.




dory -> indigo otroci (15.3.2005 12:21:48)

Meni je pa po svoje prav cudno,da ti otroci ze zlo zgodaj pokazejo in uveljavljajo svojo voljo...ce ne dosezejo svojega se upirajo z vsemi stirimi, so nestrpni, naporni in res zelo zahtevni..pa ne govorim tega,ker sem pac bolj ali manj sama za vse,ampak zivim doma,kjer mi na pomoc vcasih priskocijo vsi prisotni,pa se krizajo,da cesa takega se niso dal skozi...mojo mami je po svoje prav strah,ko bom sla jest v sluzbo in bo ona pazila nekaj casa na tamalega..ze zdej se mece po tleh,krici,zbija,da uveljavi svoje...kaj sele bo:zmeden:




Anonimen -> indigo otroci (15.3.2005 12:24:28)

Moja mami je tudi že veliko otrok "spoznala", pa je rekla, da takega pa še nismo imeli, da je drugačen.




dory -> indigo otroci (15.3.2005 12:25:14)

Hehe Splisni...pa kaj mamo pol za ene otroke:zmeden:




Anonimen -> indigo otroci (15.3.2005 12:26:05)

Zgleda da vesoljčke.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>