|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
23.12.2008 8:27:06   
*alina*

Živjo punce, po dolgem času se spet oglašam....sem na hitro preletela zadnjih nekaj strani, da sem vsaj približno na tekočem. Prejšnji teden sem imela spet en izpit in sem vsak dan po službi sedela za knjigami in nisem niti za minutko pokukala na RR. Zdaj me čaka samo še en izpit 09.01. + mag. nalogauser posted image . Mi je prav žal, da ne moram praznikov preživeti povsem sproščeno.

Včeraj sem bila na pregledu. Spet sem dala vodo (baje jo moram dati na vsakem pregledu), poslušali sva srček in je vse ok. Komaj čakam na morfologijo, da spet vidim mojo pikico.

Lep dan vsem!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
23.12.2008 8:52:24   
biba14
Jutrčekuser posted image
Alinauser posted image user posted image ,pridna si...dobro da imaš dovolj energije še za učenje....
Lep dan vam želim...s sončkom obsijan
p.s. A katera od vas hodi na aerobiko? Ko jaz se ne morem odločit, a naj grem al ne...
papa

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
23.12.2008 9:19:20   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: biba14

p.s. A katera od vas hodi na aerobiko? Ko jaz se ne morem odločit, a naj grem al ne...
papa

Jaz hodim na aerobiko. V bistvu na telovadbo za nosečke. Meni je super. Bi mi kar manjkalo, če ne bi migala user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
23.12.2008 11:08:04   
HINDI
Pozdravljene,
zanima me, če katera hodi na jogo in kam?
Meni je G. na prvem pregledu rekel, da naj ne hodim...
sedaj sem v 16. tednu.

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
23.12.2008 11:11:03   
majana79
Hindi,  ti je kaj rekel zakaj ne? Ker po 13. tednu načeloma naj ne bi bilo nič narobe s prilagojeno telovadbo za nosečnice... Razen če imaš kakšne posebne težave pa zato odsvetuje.

Jaz hodim na pilates od začetka nosečnosti, samo sem povedala in mi da vaditeljica posebne vaje (no decembra nisem hodila, ker mi je bilo slabo), bom pa v prihodnje redno, ker se boljše počutim pa še za mišice je koristno.

(odgovor članu HINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
23.12.2008 12:45:08   
lenika
Biba14 me veseli, da je vse OK.

Drugače pa sem jaz dala kri na prvem pregledu, vodo dam pa na vsakem pregledu.

Eno so zanimali podatki za na seznam. Stara sem 30 let in bom rodila v Novem mestu.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
23.12.2008 14:05:22   
Cesarica13
Zakaj pa dajete vodo na vsakem pegledu? Jaz sem jo samo 1x in še to takrat, ko so mi vzeli kri. A mora še katera med vami pazit, da ne dobi toksoplazme? Jaz moram biti baje malo bolj pazljiva.
Sicer pa podatki za nov seznam, stara sem 31 let, datum predvidenega poroda je 8.6., rodila bom v Mariboru, če me bo pa kje drugje zahaklalo pa ne vem :-).

Sicer pa imamo baje velik plod, upa, da se tudi razvija ne le raste ...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
23.12.2008 15:39:04   
*alina*
Zakaj pa dajete vodo na vsakem pegledu?

Meni so tako naročili...prvič sem dala vodo pred enim mesecem, pa sem morala dat včeraj še enkrat, kljub temu da je vse ok. Vsakič moram pred pregledom v laboratorij, vem pa da ni povsod takšna praksa.

(odgovor članu Cesarica13)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
23.12.2008 16:04:14   
majana79
Enako kot alina. Prvič je bila kri in voda, zdaj pa samo voda in naslednjič pred morfologijo moram spet vodo dat. Vem pa da kri vzamejo 3x, samo ne vem v kakem zaporedju.

Punce, a je možno da v 15. tednu začutiš brcanje? user posted image Če ne, imam močno delovanje črevesja, ki se čuti tudi če dam roko gor. user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
23.12.2008 17:11:28   
biba14
Cesarica13, jaz sm bla tud toxo neg.,ko da sedaj pazim, da ne jem solate in neobdelanega mesa ( sicer mi ni jasno, kako da jo še nisem prebolela, ko smo meli doma že 4 mačke, pa vsi sosedovi mački na našem vrtu kakajouser posted image ..pojedla tone solate,biftekov..suhih salam )...tako  da dam max vse os sebe , da nebi škodila user posted image .
Majana79, če si suhcana je možno...ali pa da tako nosiš...če je to to,potemuser posted image .
Pozdravčekuser posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
23.12.2008 17:29:37   
HINDI
Jaz sem mela danes pregled user posted image ... in sem s5 pozabila vprašat zakaj ne smem na jogo user posted image ... ko gledam otročka na UZ kar na vse pozabim.
Čisto sem bila navdušena nad nogicam in rokicam user posted image . Nisem pričakovala, da se bo tako videlo :)user posted image

Sestra mi je danes rekla, da se toksoplazma meri 3x v vsakem trimesečju enkrat:
1. v 10. tednu -  vsaj jaz sem šla takrat
2. od 20. do 24 tedna in potem
3. od 32. do 36 tedna enkrat.

Vodo pa sem danes dala prvič. Mislim, da ima vsak G. svoj način dela, moja sestra je v 5. mesecu in daje vodo na vsakem pregledu.

majana 79 - meni je danes rekel, da bi morala prvič začutiti otroka okoli 20. tedna... da prej ne - čeprav sem imela občutek, da ga čutim par dni nazaj... kaj pa vem...

Imam še vprašanje kaj pa kaj delate. oz. kje delate?

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
23.12.2008 17:44:29   
luši
Tut js sm do zdj dala vodo na obeh pregledih naslednga mam pa 9.1. pa mi je za takrt tut napisala napotno za laboratorij....
Pa verjetn bom mogla tut kri dat šenkrat ker so mi zgubl izwid od krwne grupe...

majana79 bi blo čist možn da si ga začutla... odwisn kok maš welko maternico, kolk je otrok welik, kakšna je twoja teža pa kolk si občutliwa na to... (wsaj tko je men moja g. razložila) - je čist odwisn od posameznice kdaj pa kolk otroka začut... čeprou je to najwečkrat res okrog 20t

(odgovor članu HINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
23.12.2008 18:32:00   
majana79
Hvala punce za odgovore. Samo glede na to, da me danes na istem mestu spet nekaj 'bocka', je pomoje kaj črevesnega pa tudi med najbolj suhcenimi nisem. Dvomim da bi se stalno samo na enem mestu čutil? user posted image

Hindi, magari jutri pokliči pa vprašaj kako je z jogo... Ker vem da ženske normalno hodijo tudi v nosečnosti.

Drugače pa jaz delam v pisarni in že zdaj težko prenašam 8 urno sedenje pa stranke in telefone. Mi gredo na živce, sploh če sem lačna. user posted image

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
24.12.2008 7:59:07   
smrketa24
Dobro jutro user posted image !

Želim vam lepe božične praznike. Upam, da jih boste čim lepše preživele.
Upam, da nas bo obiskal tudi kakšen snegec in pa malo sončka user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
24.12.2008 8:13:05   
manna
Dobro jutro.
Tudi jaz sem bila na kontroli, ampak mi niso vzeli ne krvi in ne vode, ampak samo stehtali, pritisk zmerli, potipali, pa srček (ta mali) poslušali. Sicer pa srček občasno tudi sama poslušam z angelsoundom. Zdaj ko vem kje je, ga takoj najdem, potem pa poslušam samo eno minutko - da ne bi kaj prestrašla otročka, ker menda čuti kdaj ga poslušamo... Morfologijo pa imam 27.1. Drugače pa tudi jaz delam za računalnikom 8 ur tako da tudi meni gre že vse na živce v službi in samo čakam na te proste dni. Juhuhu!!!
Bodite fajn, pa lepo praznujte in se crkljajte s svojimi dragimi! Pa božajte trebuščke!
LP

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
24.12.2008 8:39:45   
skuštrana
Hojla..

Majana, jaz že full čutim brcikeuser posted image Že kak teden. Samo to je moja 3 nosečnost pa se prej čuti. Izgleda pa to tako, kot da bi te nekdo od znotraj nežno božaluser posted image In se full razlikuje od prebavnih motenjuser posted image

Kri in voda - jaz tudi dajem vodo na vsakem pregledu, kri pa 3 krat skozi celotno nosečnost...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
24.12.2008 8:58:17   
biba14
Drage moje souser posted image , želim vam lepe praznike, veliko sladkih dobrot in dolgih trenutkov z ljudmi, ki jih imate radeuser posted image . Tokrat so z nami tudiuser posted image , tako da bo še toliko lepšeuser posted image user posted image user posted image ...

p.s.Danes bodo pri nas bodoči dedki in babice za dodatno user posted image  zvedeli za user posted image .

papa

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
24.12.2008 9:08:14   
majana79
Skuštrana, pri meni je to izgledalo kot da me od znotraj nekaj pritisne navzven, tako da sigurno ni bilo božanje. user posted image Bom počakala še par tednov pa bom menda takrat vedela razliko.

Jaz vsem želim lep večer in lepe praznike, pa tistim ki s(m)o v službi, da delovnik čim hitreje mine. user posted image

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
24.12.2008 9:24:53   
Anonimen
dober dan!

da še jaz javim vse podatke za tabelo: stara sem 24(oz.bom za dva dniuser posted image ) in rodila bom na Ptuju.
jaz tudi že čutim brcike ampak moram bit res pozorna( če sem čez dan preveč zaposlena niti ne opazim).
sem vas pa sedaj samo površno prebrala, ker nimam veliko časa, moram še danes veliko naredit.

Vesele praznike vam želim!

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2419
24.12.2008 9:38:33   
ninocka
Živjo,

jst sem tista - pomoje da - tazadnja anonimna user posted image . Moj rok je bil 23.06., pa mi ga je G na prvem pregledu prestavil na 11.07.. V ponedeljek sem imela NS (vse OK, nizko tveganje) in so mi datum potrdili, tako da vas zapuščam in se selim med julijke.

Vsem pa  želim lepo nosečnost, hiter in lahek porod in pridne otročke user posted image

In pa prijetne praznike in srečno 2009!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
24.12.2008 10:35:12   
metimenka
Vidim, da zbirate nove podatke za tabelo. Da še jaz pristavim: stara sem 21 let, rodila bom pa v Ljubljani (takrat bom že 22 user posted image )

Jaz tudi že čutim premike mojega otročka, čeprav je to moja prva nosečnost. Po navadi bolj zvečer, ko se umirim in pa preden grem spat, me user posted image žgečka v trebuščku.

Vesele praznike vsem pa veliko zdravja v novem letu (tako za vas, kot za očke in bebice)!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
24.12.2008 11:24:27   
biba14
Pozabila sem dodati podatke, stara sem 26,rodila bom v MB ali TRB,odv.kje se bom takrat nahajalauser posted image .
papa

(odgovor članu metimenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
24.12.2008 13:27:14   
lenika
Lep pozdrav!

Jaz sem zelo vesela, ker z današnjim dnem zaključujem z delom za letošnje leto in se bom ponovno vrnila v službo šele 5.1. Saj vem, da bo hitro minilo, a vseeno upam, da se bom uspela spočit in nabrat novih moči.
Ko gledam te vaše podatke za novi seznamček opažam, da sem med starejšimi, pa nič zato, se bom vsaj malo pomladila med mladenkami. user posted image
Kar se tiče premikov otročka sem ga, ko sem bila prvič noseča čutila okrog 18. tedna, sem bila pa resnično suha, sedaj v drugo ga pa čutim že ta teden, torej v 17.tednu, ampak samo, ko sem popolnoma umirjena, torej največkrat zvečer.

Uživajte praznike, se pa v naslednjih dneh sigurno še kaj javim, ker bom doma.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
24.12.2008 14:36:45   
Janci F
Najprej vsem želim prijetno praznovanje božiča.

Imam pa še eno vprašanje glede izračuna porodniškega nadomestila.
Ali izračunavajo porodniško nadomestilo na podlagi zadnjih 12 mesecev ali zadnjih 3 mesecev? Jaz sem slišala, da se je to sedaj spremenilo in da sedaj obračunavajo na podlagi zadnjih 3 mesecev.

Ali ima kakšna preverjene informacije glede tega?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
24.12.2008 14:51:03   
majana79
Pravilnik je objavljen v UL RS 31/2008 in v 47. členu govori o 12 zadnjih mesecih.

Še link: http://www.uradni-list.si/1/content?id=85637

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?