Lsica
|
tinca84, lino,..., vidim, da mamo ful podobne zadeve s službo - pogodbe za določen čas, ko pa zanosiš pa na Zavod. Jaz bom ta mesec dobila jubilejno za 10 let delovne dobe, pa sem še vedno zaposlena za določen čas, najdlje so mi podaljševali v vrtcu, kar 6 let. Pa si nič ne moreš pomagat, oni že tako uredijo, da je pravno formalno OK. Takoda sem se po vseh teh letih kar nehala sekirat. Zdaj mam pogodbo do septembra, se pravi, da bom ob pričetku porodniške še zaposlena in če prav razumem, ti potem celo porodniško tj. do maja 2010 teče delovna doba? No, kakorkoli že, tudi jaz sem se že nekaj pogovarjala s svojo ravnateljico o tem, da bi me po porodniški vzeli nazaj, po mojem septembra 2010, ko se začne šolsko leto. Vmes bom šla pa na Zavod, pa je. Pa še mal kakšno prošnjo napisala. tej_a, tole s tvojimi kilogrami pa moram pokomentirat!!! Ne morem verjet, kako si lahko nekateri zdravniki dovolijo takšne stvari, sem tudi na drugih forumih brala, da so nekatere nosečke celo v porodni sobi sekirali zaradi kilogramov, ko pa ti ja morajo omogočiti čim boljše pogoje,da porod steče OK. Naj povem, kako uvidevno je meni moja G povedala komentar o moji teži: "Pa poskušajte biti malo pozorni na telesno težo. Saj veste 5 majhnih obrokov na dan." - ni blo nobenega govora, da teža ne pride od solate!!! In potem je še dodala: "Saj vem, zdaj ste doma, pa ste najbrž manj aktivni, kot če bi hodili v službo." Pa mi je bilo ravno tako jasno, kaj je hotela povedat. Skratka, punce, zahtevajte, naj majo mal več spoštovanja do vas, ker če so vaši zdravniki še ne pomeni, da lahko kar zinejo kar jim paše in kakor jim paše. Jaz tega še svoji mami ne dovolim . Tako da Tej_a, nikar se ne počuti kot črna ovca, tisti trije klicaji (pa masten tisk, pa velike črke...) so samo ogledalo tvoji G. In nenazadnje - ko bereš članke koliko naj bi se zredila v času nosečnosti - si povsem v mejah normale. Ti kar lepo zdravo jej naprej, saj si detece ne more samo vzeti z mize, pa tudi tvoja G mu ne bo dala, to lahko storiš le ti, mama. Ja res me je razkurilo . JanciF, kaj novega??? Povej nam no kakšno dobro novico....
|