|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
13.10.2008 22:33:36   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

IZVIRNO SPOROČILO: princ_princeska

in kako si povedala? a kar tako mimogrede, ali si jih zbrala na kup in z novico na danuser posted image ?

sorodnikom med kosilom, prijateljem tako mimogrede.....itak je vse šokiralo, ker sem rodila dobrih 7 mesecev nazaj...user posted image Nekaj mi ni verjelo user posted image

Ti pa si faca. user posted image user posted image user posted image Verjeli bodo šele, ko bodo videli bušija. user posted image user posted image No, jaz ti že sedaj verjamem. user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 376
13.10.2008 22:39:49   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lorelai28

mene pa nekaj zanima...kako si naj pomagam pri bolečniha v križu...trajajo nonstop, in so precej hude (popoldne, proti večeru najhujše, tako da ne morem nič...skratka, boli tako da bi lahko samo jokala od bolečinuser posted image ),

Bolečine v križu:
  • ko stojite se potrudite, da bo vaša drža čim bolj pravilna
  • sedite na stolih z naslonjalom za hrbet, kolena naj bodo višje od kolkov
  • spite na boku in na čvrsti žimnici, med nogama in pod trebuhom imejte blazine, da boste podprli hrbet
  • pravilno dvigujte bremena
  • pri nošenju vrečk naj bo teža razporejena enakomerno
  • nosite čevlje z nizko peto
  • na boleča mesta polagajte vroče obkldke; tudi masaža je lahko učinkovita.

(odgovor članu lorelai28)
Neposredna povezava do sporočila: 377
13.10.2008 22:40:50   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie*

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Jutri imam pregled

Držim pestke, da bo vse okuser posted image ....user posted image user posted image

....mene pa čaka v sredo....

Stiskamo pestke na rokah in nogah. user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 378
13.10.2008 22:46:36   
Mala_princeska
No,

jaz sem nazaj s službene poti. Sama vožnja,....
Pa še študij se mi je začel danes.

Zdaj pa počasi spat, ker vidim da že pridno počivate in prav je tako.

user posted image

Nočko....

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 379
14.10.2008 7:26:39   
natasa28
Pozdravljene, tudi jaz javljam da mi je včeraj CB končno pokazal + user posted image ter potem takem spadam med junijkeuser posted image , Zadnja M je bila 14.9. (ampak  je takrat bila na 25  dni prejšnja po abrazji pa na 30 dni) Tako da mi en sistem za računanje PDP reče rok 18.6.2009, drugi pa 20.6.2009, kaj pa bo ginekologinja rekla pa bomo še vidli, se moram še najprej naročit, bom verjetno kar danes poklicala za datum, ampak verjetno tako ne bo prej kot v začetku novembra.
Znakov razen slabosti še ni kaj dosti, no ja malo boleče prsi.
Me pa je v soboto že malo panika grabla , partner je imel dva dni prej neko trebušno virozo-driska , bruhanje in zgleda da sem jo še jaz tudi dobila,tako da sem soboto preživela na školjki (bruhala 5x) ampak v nedeljo je že bilo boljše, tako da danes sem že kot nova.
je pa malo problem ko si noseč ali slutiš da bi naj bil, saj ne veš niti kakšno zdravilo lahko vzameš in kaj, na vseh piše po posvetovanju z farmacevtom ali zdravnikom?
Zdaj pa pridno čakat, da teh prvih 12 kritičnih tednov mine.
Sporočim, ko dobim datum pregleda.
Lp. Nataša

< Sporočilo je popravil natasa28 -- 14.10.2008 7:28:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 380
14.10.2008 7:56:36   
princ_princeska
user posted image čestitke za plusek.in upam, da si že vredu glede te viroze in da je minilo...

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 381
14.10.2008 8:09:54   
Anonimen
Čestitke tudi od mene....pa lepo in mirno nosečnost.user posted image user posted image user posted image
Meni pa danes ni več tako zelo slabo in tudi vrti se mi ne več toliko,sem si včeraj kupila magnesol in kalcij in zgleda,da mi je že dalo malo energije,pa saj jo rabim .user posted image user posted image

Lep dan,anonimna5

(odgovor članu princ_princeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 382
14.10.2008 9:01:18   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: natasa28
Pozdravljene, tudi jaz javljam da mi je včeraj CB končno pokazal + user posted image ter potem takem spadam med junijkeuser posted image ,

Čestitam za plusekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 383
14.10.2008 9:02:30   
*alina*

Jutri imam pregled.
Ali boste držale pesti zame in za mojo pikico?

Seveda DRŽIMO PESTI!!!! Sporoči kako je šlo...

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 384
14.10.2008 9:36:42   
Anonimen
Hej!

No jest sem mela včeraj prvi pregled in mi je rekla da mal mali za sredino 7 tedna user posted image  zdej pa ne vem ... naj se sekiram zarad tega ali ne?

naslednji pregled mam čez 14 dni pa bomo vidli, al se razvija naprej al ne. Sem kar malo žalostna.

Drugač pa čestitke vsem novim za user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

anonimna (PDP 04.06.2009)

(odgovor članu *alina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 385
14.10.2008 9:45:00   
Janci F
bomo vidli, al se razvija naprej al ne. Sem kar malo žalostna.

Ali se je srček mogoče že videl, oziroma slišal?

Hvala vsem, ki držite pesti za naju s pikico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 386
14.10.2008 9:53:28   
*kinnie*
janci F: sem se spomnila....eni pravijo, da lasje ful izpadajo, če imaš kakšen delikaten zob,....

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 387
14.10.2008 9:56:15   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: natasa28

Pozdravljene, tudi jaz javljam da mi je včeraj CB končno pokazal + user posted image ter potem takem spadam med junijkeuser posted image ,

Čestitam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 388
14.10.2008 10:34:22   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hej!

No jest sem mela včeraj prvi pregled in mi je rekla da mal mali za sredino 7 tedna user posted image  zdej pa ne vem ... naj se sekiram zarad tega ali ne?

naslednji pregled mam čez 14 dni pa bomo vidli, al se razvija naprej al ne. Sem kar malo žalostna.

user posted image user posted image user posted image Težko je biti pameten, ampak misli pozitivno!!! Sem že dostikrat slišala, da so G po nepotrebnem prestrašili pacientke. Ti je kaj dodatno obrazložila? Ponavad je ravno to problem, ker nekaj na pol bleknejo, mi se pa doma sekiramo. V glavnem ne bit žalostna, vse držimo pesti zate in tvojo pikico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 389
14.10.2008 10:52:59   
Anonimen
Hmmm ja nekaj je utripalo, je pa komentiralo zlo tko no... "no tle utripa" .... pol si pa ti razlagi kaj utripa user posted image .... pa sej veste da če prva nosečnost si čist paničen pa nič ne veš kaj vidiš in kaj naj bi videl ... no sej bomo vidli čez 14 dni

upam da ste druge OK in v veselem pričakovanju

(odgovor članu *alina*)
  Neposredna povezava do sporočila: 390
14.10.2008 11:00:20   
tadejluka
Hej!

Danes delam popoldne, pa mam končno mal časa za pisat.
Še vedno zelo utrujena, pa kar ne morem da nebi pospravljala doma, pa še cel vikend sem delala v službi... komej čakam ta vikend da bo mal počitka.

No ker sem iz stroke lahko povem,da se nosečnost šteje od 1. dne zad. menstruacije:
iz tega sledi, da smo noseče torej cca 2 tedna več kot je star naš pikec v trebuščku

Čestitke vsem novimuser posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 391
14.10.2008 11:18:14   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: *alina*

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hej!

user posted image user posted image user posted image Težko je biti pameten, ampak misli pozitivno!!! Sem že dostikrat slišala, da so G po nepotrebnem prestrašili pacientke. Ti je kaj dodatno obrazložila? Ponavad je ravno to problem, ker nekaj na pol bleknejo, mi se pa doma sekiramo. V glavnem ne bit žalostna, vse držimo pesti zate in tvojo pikico.

To se pa popolnoma strinjam.....včasih kaj bleknejo, da se potem me tako sekiramo....
jaz tudi mislim, da bo vse ok user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 392
14.10.2008 11:49:24   
bačko
Dan!
No danes sem lepo sama.Mož je Žano peljal v varstvo k tašči in sem lepo malo pospravila doma.Vmes malo šla bruhat.Danes je malo bolje.
Za vse nove nosečke pa iskrene čestitke.
Anonimen ne se preveč obremenjevati ker je res da včasih kar nekaj bleknejo te zdravniki.Počakaj lepo do drugega pregleda pa boš potem videla kaj bo.Tudi meni je prvi prvi nosečnosti na prvem pregledu kar nekaj govorila oziroma sem bolj malo zvedela glede mojega otroka ampak me je samo spraševal če jem folno kislino in če bom šla na NS.Potem sem ginekologinjo kmalu zamenjala.
Jaz tudi komaj čakam na pregled.Sploh nikamo dnevi ne grejo.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
14.10.2008 12:40:46   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie*

Ali kakšno peče zgaga?

In tudi Donat ne pomaga. user posted image

Kakšen predlog?

Mene je pekla v prejšnji nosečnosti.....ampak dosti kasneje...meni je Donat pomagal....pazi pa pri mleku, ki najprej baje pomaga, samo dolgoročno je pa slabše....vsaj tako se spomnim, da sem takrat brala....

Iz knjige: "Vse o nosečnosti in porodu":

• jejte več majhnih obrokov
  • po obrokih vzemite sredstvo proti kislini - vedno preverite ali je za nosečnice
  • ko vas peče zgaga, žvečite suhe piškote
  • izogibajte se začinjeni in mastni hrani
  • ne jejte pred spanjem - zgaga navadno začne peči, ko ležete
  • poskusite zaspati z dvignjenim zglavjem - uporabite več blazin
  • če postane pekoč občutek v želodcu nevzdržen, se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom o zdravilih, ki so primerne za nosečnice

za zgago NIČ ne pomaga.....preizkušeno. Sem umirala, da zadnjega dne. Oziroma še 2 dni po porodu.user posted image Edino kar je malo ublažilo je bil Donat pa Radenska...tega sem na hektolitre spila user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

Neposredna povezava do sporočila: 394
14.10.2008 12:43:26   
amaya
user posted image user posted image user posted image
vsem novim user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 395
14.10.2008 12:45:45   
amaya
Janci in Mucica: kako je šlo????

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 396
14.10.2008 13:14:58   
lorelai28
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: lorelai28

mene pa nekaj zanima...kako si naj pomagam pri bolečniha v križu...trajajo nonstop, in so precej hude (popoldne, proti večeru najhujše, tako da ne morem nič...skratka, boli tako da bi lahko samo jokala od bolečinuser posted image ),

Bolečine v križu:
  • ko stojite se potrudite, da bo vaša drža čim bolj pravilna
  • sedite na stolih z naslonjalom za hrbet, kolena naj bodo višje od kolkov
  • spite na boku in na čvrsti žimnici, med nogama in pod trebuhom imejte blazine, da boste podprli hrbet
  • pravilno dvigujte bremena
  • pri nošenju vrečk naj bo teža razporejena enakomerno
  • nosite čevlje z nizko peto
  • na boleča mesta polagajte vroče obkldke; tudi masaža je lahko učinkovita.

hvala:)

sem si kupila termofor danes, in je super!! na faksu bom pa mogla nekako potrpet (neudobni leseni mrzli stoli)...

ko berem vaše izkušnje s prvimi pregledi, sem zdaj kar vesela da sem kasneje naročena, ko se bo dejansko kaj videlo...user posted image

zdaj pa delat za faks...user posted image

lep sončen dan želim vsemuser posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 397
14.10.2008 13:19:28   
natasa28
Tudi nisem mogla bolj dolgo kot do danes vzdržat, da se nebi naročila na pregled, ampak groza naročila me je šele čez cel mesec 14.11. že vidim kako bo dolg. mi je pa naročila, če opazim kar koli sumljivega takoj se prit pokazat. No ja če bomo pridno pisale po forumu in druga drugo bodrile bo verjetno ta čas do tistih varnih12 tednov hitro minil.
Hvala vsem za čestitke, sicer pa to je nekaj res lepega ko nosečke lahko drugim nosečkam čestitajo, juhej.
je pa čisto res kar je že malo prej bilo napisano, ginekologi-nje velikokrat res strašijo potem pa je vse ok.
Tako da včasih ni najbolj pametno panike zganjat, ampak lahko je deliti nasvete, vem da bi jo jaz tudi.
Si pišemo in se bodrimo
lep sonček

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 398
14.10.2008 13:45:55   
Anonimen
Če je utrip,potem otročku srček bije in to da je manjši lahko pomeni,da si zanosila kasneje kot si mislila,tako da nič panike.
Kar pogumno in ne daj se.Le poslušaj starega mačka!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
lp,anonimna 5

(odgovor članu natasa28)
  Neposredna povezava do sporočila: 399
14.10.2008 14:19:52   
Anonimen
Hvala punce za spodbudne besede user posted image user posted image user posted image
res ste super

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?