|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 II. del
7.10.2008 22:13:46   
Isabellabina
Ej Katka--naš tamauček je že približno 14 dni imel izbočen predel dlesni in tudi če si pogledal na dlesen se vidi bela lisa in to so zobki.Ja pa včeraj zvečer in pa danes imel kar tako čudno krvavo dlesen in sploh ni pustu prijet prejle je pa možek mazal z gelom in je on opazil da sta pa že zunaj.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
7.10.2008 22:14:14   
clericv6
Katka- si me pa nasmejala!

Mogoče pa res ne boš vedela, ker nekateri sploh nimajo nobenih težav. Če pa ju bo bolelo, pa verjemi, da boš vedela. Lahko se dvigne tudi telesna temperatura, ampak ponavadi so samo bolj sitni in jokcajo in se pustijo nosit. In ja- zobki so pa ostri ko user posted image , tako da pazi... Aja, pa dlesni so bolj napete in otečene predno zob pogleda ven.

Neposredna povezava do sporočila: 1877
7.10.2008 22:15:16   
katka28
Tudi midva z mozem sva prejsnjic v pikapolonici gledala avtosedeze, pa so mel akcijo ampak je moj rekel bova se malo pacakala, pa je akcija sla...se dobro, da za dvojcke nudijo 10% popust in vsaj nekaj prihranimo. Sva pa gledala avtosedez od 0 naprej tako, da je lahko obrnjen naprej ali nazaj. Me prav zanima kako bosta fanta pogledala, ko bosta naenkrat lahko obrnjena naprej...se jima bo pred ocmi zavrtel cisto nov svet, pa se mama si ne bo lamala hrbta, ko nam bo dudica padla ven....

Kar se pa spanja in lupinic tice, nasa dva tudi ko zaspita ju vzamem ven iz sedeza in na sreco ju to ne prebudi oz. odpreta ucke ampak jih se isti trenutek zapreta nazaj, ker otrok + lupinica je meni malenkost pretezko user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1878
7.10.2008 22:18:06   
Isabellabina
Ja to je pa res Clericv6--jaz za ostale 4 bejbije nikoli nisem vedla da bodo že zobki spodnji prišli ven ker nikol niso bili sitni ,enostavno so se pojavili .Je bla pa druga pesem ko so rinli vn zgornji zobi ,tam so pa trpeli z mano vred,je blo od vročine ,driske tečkanja...jao jaz se samo bojim kako bo jernej prestajal zgornje zobe ,če so ga pa že tile tako matrali

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
7.10.2008 22:19:39   
clericv6
Big mamma: a zgornji zobki so hujši?!?!?user posted image  Uboga Kiara, se mi že zdaj smili...

Neposredna povezava do sporočila: 1880
7.10.2008 22:21:14   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: clericv6
In ja- zobki so pa ostri ko user posted image , tako da pazi... Aja, pa dlesni so bolj napete in otečene predno zob pogleda ven.

mah to sem ze pri kuzkih navajena. Je pa res, da se nikoli nisem prevec zavzela kako je to zgledalo pri njih. Glede na to, da smo povsod bolj v zaostanku je mozno, da bomo tudi tu. Emapak ju imam malo na sumu, da se nekaj dogaja, ker danes mi je anze skoraj roko pojedel. Bomo videli kaj bo iz tega, gel imam pripravljen, da bom mazala, ce bo treba...

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
7.10.2008 22:23:37   
Isabellabina
Ja vsaj pri nas so bili vsi bogi.Je bla pa ena razlika in to da so ponavadi prišli po dva ali tri zobi naenkrat ,kmal zatem pa še en in so bili kar štirje zgorni zobki zunaj.bom šla pogledat kdaj so dobivali podočnike ker so tud zoprni.

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
7.10.2008 22:23:42   
katka28
ampak tile nasi bebeki so pa res bogi, al jih zdravniki neki pikajo (cepljenje, jemanje krvi), al jih zobki matrajo ali rabijo cartanje...skos nekaj trpijo..ali je res potrebna taksna priprava, da bodo lahko vstopili v ta svet

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
7.10.2008 22:25:28   
katka28
So pa prav hecni, ko dobijo zobke 2spodaj in 2 zgoraj...so kot zajcki user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
7.10.2008 22:25:55   
katka28
BM: se en post in zvezdica je tvoja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
7.10.2008 22:29:06   
Isabellabina
Evo sem privlekla albume vn in skoraj vsi so dobili podočnike pri 9-10 mesecih malo po letu pa so rinli košniki in so bili zunaj tja do 18 meseca,jakob pa je vse štiri košnike dobil v tem zadnjem letu in ima vse zobke samo ga niso nič kaj preveč matrali tako kot tud ostale ne,samo pri podočnikih sta punčki imeli vročino.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
7.10.2008 22:30:18   
Isabellabina
Je moj dragi rekel ženka jernej ma pa aparatek za karte šipat ,pa sem rekla a dej ne heci seuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1887
7.10.2008 22:30:48   
Isabellabina
EEEEEE bravo jstuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1888
7.10.2008 22:33:15   
katka28
Pa bom spet malo pametna user posted image user posted image (da ne bo katera resno mislila)

ODPRAVLJANJE DROBNIH TEŽAV IN NAJPOGOSTEJŠIH BOLEZENSKIH ZNAKOV
Večinoma potekajo dnevi z dojenčkom po ustaljenem ritmu, vendar lahko starše presenetijo drobne težave, in takrat jih dojenček še toliko bolj potrebuje.

Tabela 1: Možne težave pri dojenčku in ukrepi za nego.

Možne težave     Pojav     Ukrepi in nasveti
Temenca     • debele rumenkaste in luskaste obloge v lasišču     • uporaba mandljevega olja
• če postaja predel vse bolj rdeč in se luske širijo tudi po obrazu, svetujemo obisk pri pediatru

Akne na obrazu oziroma kožni izpuščaji     • neenakomerno razsejane rožnate rdeče papule
• rdeč, srbeč predel kože
• izpuščaji     • osnovna nega z umivanjem
• ob izredno izraziti obliki, širjenju izpuščajev, pojavu lusk ali mehurjev in/ali povišane telesne temperature svetujemo obisk pri pediatru

Soor     • bele obloge na ustni sluznici
• v razširjeni obliki tudi pordela luskasta koža z belimi lisami v pleničnem predelu     • uporaba lokalnega antimikotika
• odsvetovano uživanje sladkih napitkov
• ob hujših razširjenih oblikah, če dojenčka ovira pri hranjenju ali se razvije plenični izpuščaj, svetujemo obisk pri pediatru

Plenični izpuščaj     • pordela, rožnata koža v predelu spolovila in zadnjice, ki postane suha in luskasta
• v resnejših oblikah se pojavijo izpuščaji, mehurčki, razjede     • pogosto previjanje
• umivanje s prekuhano vodo
• dobro sušenje prizadete kože
• uporaba intenzivnejših zaščitno negovalnih izdelkov (praške paste, ribje mazilo)
• ob pojavu mehurčkov, razjed ali lusk z belo zgornjo plastjo svetujemo obisk pri pediatru

Krči     • ob določenem delu dneva neustavljiv jok in krčenje nogic navzgor oziroma izmenično iztegovanje     • ustrezna prehrana doječe matere
• redno podiranje kupčkov
• masaža
• otroški čaj (janež, komarček, kumina) proti napenjanju
• lahko tudi kuminin sirup ali v hujših primerih SAB Simplex suspenzija

Izraščanje zob     • boleče otekle dlesni     • masaža dlesni z ustreznimi geli in kapljicami z lokalnim anestetikom
• ohlajena grizala
• ob hudih bolečinah lajšanje s paracetamolnimi svečkami

Povišana telesna temperatura     • temperatura nad 38,5˚C     • zniževanje s paracetamolom v obliki svečk ali kasneje sirupa
• hlajenje z obkladki
• če se v 48 urah ne normalizira, svetujemo obisk pri pediatru

Prehlad     • izcedek iz nosu, kašelj     • redno spiranje nosne sluznico s fiziološko raztopino in praznjenje sekreta z aspiratorjem
• kašelj blažimo z ustreznimi svečkami ali sirupom iz lekarne• ob pojavu oteženega dihanja, hropenja ali povišane telesne temperature odpeljemo dojenčka k pediatru

Prebavne motnje     • Bruhanje, driska - tekoče blato     • nadaljevanje s pogostejšim dojenjem ali dodajanje prilagojene hrane z elektoliti
• po 6. mesecu dodajanje zadostne količine tekočine (po žličkah): šipkov ali borovničev čaj sladkan z glukozo, po potrebi rehidracijski praški
• če dojenček zavrača tekočino in se driska v 6 urah ne umiri, svetujemo obisk pri pediatru

Soor (Candidosis neonatalis) Najpogostejši vzrok za spremembe na koži in ustni sluznici v prvih desetih dneh po rojstvu je soor. To je glivična okužba s Candido albicans, ki se na novorojenčka prenese v porodnišnici oziroma se lahko prenese že v materinem porodnem kanalu. Ustna sluznica in ustnice so pogosto pokriti z belimi oblogami, ki se samo s čisto gazo ne dajo odstraniti. Potrebna je uporaba lokalnega antimikotika (Daktarin oralni gel). V primeru, da se glivično obolenje razširi na zadnjico in genitalije, kjer se pojavi pordela luskasta koža z belo zgornjo plastjo, je potreben obiskati pediatra, ki oceni resnost okužbe in predpiše ustrezni antimikotik. Sočasno se morajo otroci s soorom izogibati sladkim napitkom, ki pospešujejo rast glivic.

Prvi zobki Pri izraščanju prvih zobkov so lahko boleče in otekle dlesni prava nadloga. V omenjenem obdobju lahko starši dojenčku masirajo dlesni s čistim prstom in gelom ali kapljicami za lajšanje bolečin in mehčanje dlesni, ki vsebujejo lokalni anestetik, da dlesen omrtvi. Ti izdelki so primerni po tretjem mesecu starosti. Dojenčku bodo prijala tudi razna ohlajena grizala.

Ob prodiranju, predvsem zadnjih mlečnih zob, se lahko pojavi tudi povišana telesna temperatura in driska. Hujše bolečine in povišano telesno temperaturo lahko lajšamo s paracetamol svečkami. V primeru driske moramo poskrbeti, da dojenček zaužije dovolj tekočine, po potrebi pa mu ponudimo tudi prilagojeno hrano z elektroliti proti dehidraciji. Če je driska huda in otrok odklanja tekočino, se svetuje obisk pri pediatru.

Prehlad Med vsemi boleznimi, ki jih pri dojenčkih poznamo, so bolezni dihal najpogostejše. Nos dojenčka je relativno majhen in nosni kanali so dokaj ozki, zato jih že blag prehlad hitro zamaši. Ker dojenčki še ne znajo dihati skozi usta, jim izcedek iz nosu predstavlja hude težave. Staršem moramo zato nosek redno spirati s fiziološko raztopino in prazniti sekret z aspiratorjem. Z rednim čiščenjem noska preprečimo, da se povzročitelji vnetja (virusi, bakterije) iz nosne votline prenesejo v votlino srednjega ušesa. Eustachijeva cev, ki povezuje nosno votlino s srednjim ušesom, je pri dojenčkih izredno kratka in široka in hitro lahko pride do vnetja še srednjega ušesa.

V primeru pojava kašlja in katarja lahko blažimo kašelj pri dojenčku z ustreznimi svečkami, ki vsebujejo eterična olja. Le-ta delujejo lokalno v dihalnih poteh, pospešujejo izločanje bronhialne sluzi, redčijo gost in vlečljiv izloček zgornjih dihal ter tako olajšajo izločanje katarja. V kasnejših mesecih, ko se dojenček že zna odkašljati, lahko uporabimo sirupov za izkašljevanje, najbolje zeliščnih.

V primeru povišane telesne temperatura (nad 38,5 ˚C) je potrebno dojenčku zniževati temperaturo s paracetamolom v obliki svečk ali kasneje sirupa, ga hladiti z obkladki in če se temperatura v 48 urah ne normalizira obiskati pediatra. Pediatra obiščemo tudi ob pojavu oteženega dihanja in/ali hropenja.

vir:http://www.obalne-lekarne.si/nasveti-farmacevta

< Sporočilo je popravil katka28 -- 7.10.2008 22:36:01 >

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
7.10.2008 22:36:35   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Jeeee, bravo Big mamma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Neposredna povezava do sporočila: 1890
7.10.2008 22:39:02   
Isabellabina
Ma zdej pa moram it me možek malo priganja---a nebi šla raj spat in si odpočila pol pa jamraš da nč ne spiš----ja sej ma prov ,sam kaj pa če je tko težko it dol z rr-ja!!!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
7.10.2008 22:39:05   
katka28

zdaj pa naslednja postaja 1000-ka user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1892
7.10.2008 22:39:38   
katka28

Ma zdej pa moram it me možek malo priganja---a nebi šla raj spat in si odpočila pol pa jamraš da nč ne spiš----ja sej ma prov ,sam kaj pa če je tko težko it dol z rr-ja!!!

Lahko noc in mirno spanje

Neposredna povezava do sporočila: 1893
7.10.2008 22:40:24   
Isabellabina
Ja tisočka drug let en tak čas ,če bom user posted image user posted image user posted image pisala kot sem sedaj

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
7.10.2008 22:42:40   
katka28

Ja tisočka drug let en tak čas ,če bom user posted image user posted image user posted image pisala kot sem sedaj

ah bo pa prej, ker zdaj smo postale bolj cvekaste. Ampak res bolj ko se poznamo lazje se med seboj pogovarjamo...Me prav zanima kaj bo, ko bodo otroci v vrtcih in me v sluzbah..ali bomo se vedno povezane in ali bomo imele se vedno srecanja.....kod ve bom raje pustila casu cas

Neposredna povezava do sporočila: 1895
7.10.2008 22:44:11   
Isabellabina
Ja hudirja katka men bo sigurn dolgčas drugo leto ko boste ve v službi.Jaz sem ostala domauser posted image user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
7.10.2008 22:45:10   
katka28

Ja hudirja katka men bo sigurn dolgčas drugo leto ko boste ve v službi.Jaz sem ostala domauser posted image user posted image

jaz ti bom se nekaj casa delala druzbo tako, da brez skrbi. Drugace si bomo pa se kaksno strucko omislili pa bom sigurno doma user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1897
7.10.2008 22:47:22   
Isabellabina
Ja zdej pa res grem

Lahko noč in predvsem mirno noč(prosim Bog usliši me....amen!)

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
7.10.2008 22:48:27   
katka28
Nic punce zgleda, da ste vse v mizulah ali pa pred tv ekranom ali pa se cartate z mozeki...pa grem se jaz v posteljico. Jutri nes caka zgodnje vstajanje...
Lahko noc pa eno bolho za pomoc....upam, da bo noc minila mirno, mirno in se enkrat mirno...

AMEN!!

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
7.10.2008 23:08:58   
Jo@n
Čer!
Big mama, čestitke za zvezdico!!! Pa Misi za user posted image  tretji zobek.

Srečka, hura za junaško Izo ki je prenesla grde tete ki so jo špikale. Upam, da modrica ne bo bolela.user posted image

Ostalo sem le na hitro preletela in ementaler je naredil svoje...

Pri nas je vse mirno, klima že greje user posted image , Jakob spi, je pa  včeraj ali danes pridelal drugo enko user posted image . K sreči brez spremljevalnih efektov. Je pa danes zelo malo spal čez dan (30+20 minutk) pa upam, da bo noter prinesel ponoči.

Hranjenje v stolčku bo pri nas še počakalo, saj Jakob še ne sedi samostojno. Trenutno ga hranim kar v ležalniku, bo pa po koncu uporabe potreben čiščenja user posted image .

Toliko od mene, šibam pred tv na grenivko, se beremo ju3.

Nočko!

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Generacija Beta je prispela
Leto 2025 označuje začetek nove generacije. Preprosto povedano, generacija Beta zajema tiste, ki se bodo rodili med leto...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?