Gina
|
Fotr, jaz bolj malo cajtnge berem, pa še manj tv poslušam, vendar je resnica - kadarkoli pa sem kaj brala, poslušala, nikdar besede čez sds, vedno pa so mediji pisali laži, ki jih je sds govoril. Kako vem, da je to res, da ni to izmišliotina, kako to,d a jaz to verjamem (saj ni res, ne da verjamem, vem, ker sem doživljala in včasih bi kar iz kože skočila, ko sem poslušala težke laži)? Ker verjamem tistim konkretnim, ki jih osebno poznam, ki so osebno govorili z ljudmi iz ministrstva, kako je bilo na pogajanjih. Ker sem doživljala na lastni koži laži, izrečene o šolstvu in to v praksi. Ker sem na lastni koži doživljala sistem čez trupla, ko je bil zavod za šolstvo lutka v rokah ministrstva, pa je moral reči speljat konpletno mimo stroke... Ker sem sama morala prokleto ogromno prošenj za objavo napisat na razne časopise, da sem spravila v javnost kaj se dogaja v šolstvu. Objavil mi je pa res reči zgolj in edino Dnevnik, ki je bil eden redkih nepristranskih časnikov. In ja, moje pismo o dogajanjih v šolstvu je obkrožilo domove, pa ne zaradi medijev kot takih, ampak zaradi ljudi, ki so mi verjeli, da se nepravilnosti dogajajo in so eno od takih pisem poslali po internetu naprej in naprej in naprej... Ljudje niso tolk neumni, kot jih ocenjuješ. Aja, v šolstvu so reči tudi speljali skozi absolutno brez soglasja stroke. Z vsemi rečmi je bilo tako. In ja, doživljala sem to na sebi, zato vem, da je bilo tako, ne domišljam si. POleg tega je neumno govorit, da si novinarji zmišljujejo, da jih vlada cenzurira. Če jih ne bi cenzurirali, ne bi imeli vzroka to pripovedovat oz. se pritoževat nad tem. Je pa jasno, da novinarji niso tolk neumni, da teh reči ne bi spravili v eter, če se nepravilnosti dogajajo, kaj pa je mislil jj, da jih bo tolk strah kot kake otročke, pa bodo tiho, ko je vendar naloga novinarjev sporočanje, informiranje, so novinarji že po naravi tako narejeni, poleg tega - ljudje se ne bojijo več niti nekoga, ki jih ustrahuje s tem, da ljudi odstavlja iz položajev. Kar se tiče obdavčitve, sama delam v javni upravi, kot si uspel razbrati, pa nam ni mogel nihče nič odvzeti, ker so reči čisto jasne, kako gredo. Noben direktor ni mogel tega stlačit v svoj žep. Davki so manjši samo za ljudi, ki zelo dobro zaslužijo. Tako da moraš ti imeti krepko čez 1000eurov plače, da se ti je poznalo. Za tiste z manjšimi plačami, so davki še vedno obupno visoki. Če delam tudi kot zamorc, če naredim še ne vem koliko dobrega, izrednega in kaj vem kakšnega, ali pa če delam čisto zanič, imam plačo enako, odvisna pa ni od mojega dela, ampak od papirja, ki ga imam o zaključeni fakulteti. Kar se tiče lds in zares sem že povedala, da se strinjam s tabo. Niso nič kaj ekstra dobrega naredili v svojem mandatu. Morda bi dala glas kresalovi, ker ne govori glih neumnosti, pa je kar pametna ženska..., če bi ustanovila svojo stranko, tako pa res ne. No, pa ker niso ne prejšnji ne zdajšnji dobro delali, bi jaz čisto koga novega imela, sicer raje bolj levo usmerjenega, pa kot je dejala ankica, če bi bila kakšna malo bolj desna stranka z dobrim programom, bi tudi njo čisto komot volila. Vidiš, nismo vsi, ki nismo za janšo taki, da bi zagovarjali politiko prejšnje vlade. Jasno lahko vidim, kje vse so ga polomili. In glih tako sem kritizirala lds takrat. Mislila sem, da ni možno sploh dobiti koga slabšega. Ravno iz tega razloga me je jj še toliko bolj razočaral, ker se je točno to zgodilo.
|