Gina
|
Ursae: Da je JJ fajn zvozil predsedovanje res ni nekaj ohoho strašnega, saj se je to menda pričakovalo. A kakšen še kdaj ni ok zvozil predsedovanja? Kar se tiče pokrajin, če bi res hotel, bi lahko naredil kaj več kot je. Ne rečem, en mali korakec je morda celo bil, ampak v glavnem tam, kjer so bili njegovi ljudje v parlamentu. Ampak a ni bilo že prej tako, da če si imel pokrajinskega predstavnika v parlamentu in to v vladajoči stranki, da je pokrajina marsikaj profitirala? Razdor rdeči, beli! Halo? Pa on je ravno ves čas visel samo na starih predpotopnih rečeh, kako še niso rešene, pa kako so bili ta beli bogi po vojni, pa take reči.... pogreval je stare župce in težil z rečmi, ki se meni ne zdijo pomembne, ker so pase, minile, adijo, čau čau in hvala bogu da so. Jaz pač ne živim za preteklost niti ne mislim in JJ je bil pravzaprav tisti, ki je obujal več ali manj samo to čist preveč časa, namesto da bi se posvečal problemom recimo v zdravstvu. saj ne rečem,d a niso bili ta beli bogi, pa da so bili partizani alfa in omega stvarstva, ker niso bili, oboji so bili krvavi pod kožo, ampak a veš kaj, viset na tem je pa neumno. Pa da nauš mislila, v moji družini so bili oboji, tako da malo poznam situacijo iz obeh zornih kotov tudi od ljudi, ki so te reči živeli, glih tako so partizani svoje lastne ljudi....amapk a je to važno, saj je več kot 60 let mimo?! Davčnih obremenitev niso zmanjšali, čudežno smo imeli vsi za doplačat davek, kar je nemogoče, če bi ostala davčna stopnja enaka, kot so jo čez leto prikazovali. Zakaj so jo povišali kar naenkrat pred obračunom davka za preteklo leto? Manjše obremenitve so zgolj za tiste, z zelo visokimi plačami (tudi to je razslojevanje), poleg tega imam 3 otroke, pa za nobenega zastonj nič. Zame je to dajanje denarja tebi na račun mene in to mi je krivica. Zanič uredba. Zastonj malice? Ajd, ok, če bodo res (samo zaradi tega šole dobijo toliko manj in z zamudo izplačane obveznosti iz mšš.-ja, kje je torej profit?). Zastonj učbeniki? Ma daj no, toliko kot plačamo za šolstvo, je en pljunek v morje, če ne plačamo 5 knjig, 17 del. zvezkov pa moramo. To je utvara, ni neka resna sprememba. Že prej smo plačevali bore malo za knjige, menda tri jurje sit na leto. Boj proti gosp. kriminalu? Kaj so pa dosegli v resnici? Vse tiho je bilo v glavnem na koncu. zvišanje gosp. rasti? Kaj ti to pomaga, če imamo inflacijo tako veliko, da ljudje živet ne morejo? Kaj so naredili za ustavitev inlfacije? Nič. ker jih ne briga. Proračunski presežek? Od kod so pa vzeli? Za zdravstvo niso imeli, šparali smo z zdravili, nismo jih dobili, čakalne vrste so predolge, na pregled ne prideš pravočasno, vendar denarja tja niso vtaknili, šole smo ostale brez npr. potrebnih kuhij, katerim inšpekcija grozi z zaprtjem, nismo dobili telovadnic, otroci telovadijo zunaj, nismo dobili nič, sodni zaostanki so še kar ubitačni, sodstvo niso tretirali kot vejo oblasti, kar odpikali so jih.... Ja, če so notarske storitve vse, kar je uspešnega naredila naša vlada, je to zelo hudo. Vse reči, ki jih omenjaš, so male reči. Pomembne so ostale nerešenene. Kaj so naredili za malega človeka? Kaj so naredili za penzioniste? Kam so dajali ves denar? Zakaj so ga napačno razporejali, zakaj niso kontrolirali izvajalcev, zakaj se je denar izgubljal od njih do končnega potrošnika ali produkta, zakaj organizacija ne štimala, tukaj je denar šel v luft, namesto da bi ga prazporedili kaj vem za kaj, za ekološke projekte, ogrevanja na bio način, za ukinitev e-jev iz hrane, kaj vem kaj še vse... (da ne govorim, da so sprejeli zakon, ki dovoljuje gensko spremenjena semena, a se sploh zavedaš, kaj to pomeni???!!, katastrofa) Cerkev kaj ima z jj-jem? Cerkev je ves čas stala za vladajočimi strankami. Njen vpliv je segel tudi v politiko. Sama spoštujem krščansko cerkev, vendar se mi to ne zdi prav. Malo si sicer pomešala pojme, povezala napisane reči po svoje, ampak nič zato. Razslojevanje je tista beseda, ki mi najprej pride na misel ob vladi JJ. A se ti zavedaš, da so npr. v javni upravi vsi tisti, ki so imeli že zdaj majhne plače, zdaj pristali še na slabšem, da imajo ta hip take travme, da hodijo na bolniško, ker si ne morejo kaj pomagat, ker jim gre plača dol! oni pa živet ne morejo s tem. JJ je tudi vse sprejemal brez konsenza, brez sodelovanja s sindikati in preko trupel. To mi je druga asociacija ob janši - preko trupel. 7 sindikatov od 15. jih je bilo proti (javna uprava), pa so vse sprejeli. Samo v šolstvu je čez 50000 ljudi zaposlenih od 150000 v javni upravi, pa so vse povozili. Lagali so, to je tretja asociacija. Trdili so, da so se menili oz uskladili!! s sindikati. Če je to, da prideš, bereš svoje in greš, ne poslušaš nikogaršnje menjenje, nič sklepanja komprimisov in prilagajanja, upoštevanja uskladitev s sindikati, potem sem jaz papež. Aha, hotela sem povedat, kar se razslojevanja tiče, da so višje kot greš v javni upravi, tem boljše plače. Najnižjim plačam so veliko odvzeli, postavili so jih še na manj upoštevan položaj (skupina j). Če to ni razslojevanje, pa nič ne rečem. Potem so hoteli dati privatnim šolam boljše možnosti za delovanje. Mnooooooogo boljše. Se pravi, da bi človek, ki bi imel veliko denarja lahko dal otroka v privat šolo z odličnimi pogoji, če pa nisi bogataš, pa se šlepaj na zastonj javni šoli s strahotno slabimi pogoji. A ni to razslojevanje? POtem so hoteli še bolj natrpati učne načrte, oz so jih, tako da bodo samo najbolj piflarski uspeli delat malo bolje, zapomnil si pa tako ne bo nihče več nič - a ni to razslojevanje - čim prej ugotovit, karei otrok je "čudežen" v tem, d aima foto memory, da bo ustvarjal čim več produkta za bodoče kapitaliste, da si bo nagrabil čim več denarja, ostali niso važni. Pač se ne bodo naučili še prav čisto nič, ker v novem sistemu to itak ni več mogoče.... razslojevanje, totalno. Tudi v zdravstvu je mnogo razslojevanja, pa ne bi zdaj še na druga področja šla, menda si dojela razslojevanje. Samo problem je v tem, da je jj-jevcem to všeč, doopade se jim, evo, meni pa ne. Pa mi ni tako hudo, dane bi mogla otrokom privoščit privet šole, še celo moj otrok ima foto memory ali da si ne bi mogla privoščiti zasebne klinike, samo nisem take sorte. Gabi se mi tak sistem, ki dela berače na cestah. Fuj. Kar se tiče krščanov, motiš se, tudi sama grem kdaj v cerkev in zelo rada jih imam, tiste pristne, iz srca verne ljudi, tisto čisto vero. Zelo so mi fajn. Pa vendar imam tudi partizane rada, se mi zdi, da so vendarle naredili eno dobro delo, kljub temu, da so mi pobili sorodnike, pa kljub temu, da pobojev tudi jaz ne maram. Napačno me dojemaš. Vse ima svoje pluse in minuse. Oboje. Meni se pač že tako zdi, da je treba gledat z razumom na vse te reči, da je treba pretehtat, kaj smo od tega takrat imeli in če mene vprašaš, kot otroci smo se mi čist fajn imeli, kljub socializmu. Niti enega nesrečnega otroka se ne spomnim. Aja.... Niti nisem za lds niti za zares. Oni so me že razočarali, saj bi bila res trapasta, da bi jim še enkrat zaupala vodstvo. Vendar me je jj razočaral še bolj. nobenega od teh nisem volila. Ha, ha, pa niti pahorja ne, ker se mi zdi da je malo tako, kot veter zapiha. Kaj pa vem, morda se pa motim, upam da bo v redu, vsak mi je v redu, dokler mi ne dokaže nasprotnega. dajmo mu čas.
|