Anonimen -> RE: kako bi ve reagirale (21.9.2008 13:27:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina A ste družinski prijatelji s temi sosedi? A ste se že prej kaj menili o tem v družini? A je otrok sosede fehtal za hrčka? Ma ne vem, zelo odvisno od spleta dejavnikov. V vsakem primeru pa bi otroku takoj in jasno razložila, da te reči ne gredo čist glih tako simpl, da je žival ena velika odgovornost in da se je ne nosi k hiši kot en avtomobilček. Uf, ne malo, veliko bi se pomenila o tem. Jaz bi najbrž hrčka vrnila, zgolj zato, ker to da prinese žival kar domov ni način, na katerega se te reči počno - to je izsiljevanje, tega pa ne maram. Če bi se za kakšno žival vendarle odločili, jo lahko dobite naknadno, kasneje in tako žival, kot jo vi želite. Mi imamo sicer psa, mačka in zajca doma, ampak je vsak od drugega skrb. In moji otroci skrbijo za svoje živali 100%, se pravi jaz ne menjam kletke, niti hrane, ne nič - razen kadar so odsotni od doma ali kadar se mi glih zlušta in mam cajt. A si sposobna preložit skrb za žival na otroka, al si preveč "dobra duša", pa boš na koncu vse počela ti namesto njega? V tem primeru vrni hrčka brezpogojno. Se strinjam. Pa sosedu bi tud povedala svoje. Če noče imet mladičev naj drugače poskrbi za to, ne pa da jih tala sosedovim otrokom. Uf[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
|
|
|
|