MTFP -> RE: kako bi ve reagirale (22.9.2008 15:26:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: hmm... Jaz bi ga zagotovo obdržala. Se mi zdi, da z hrčkom ni tako zelo veliko dela kot npr. z psom. Saj počistiš kletko. In to je v glavnem to. In če bi mi ga moj otrok prinesel domov, bi se mi zdelo, da ga pa le želi imeti doma in ga crkljati. Tako da bi 10000% ostal pri hiši. Jaz sicer nimam hrčka imam pa morskega prašička. Dela je pa več kot ga je bilo s psom. Pravijo da so to nezahtevne živalice pa ni res. Kletko pokakajo vsak dan na polno. Jaz mu kar sproti čistim, ker urin po cca. 3 dneh postane alergen. Poleg tega je mrva po celem stanovanju. (prej so bile dlake, sedaj mrva).Ampak to je najmanj. Poleg tega mu je treba redno krempeljške striči, pregledovati zobke, ker če mu preveč zrastejo ne more jesti in ga je nujno treba takoj peljati k veterinarju, da mu jih skrajša. Dan ali dva odlašanja je za te male žverce usoden. Poleg tega lahko z mrvo dobi razne notranje ali zunanje zajedalce, občutljive imajo dihalne poti, in je treba paziti da ni na prepihu, prevročem ali mrzlem, pod nobenim pogojem ne sme pasti na tla, ker ima zelo krhke kosti...itd... res je kar veliko skrbi. Ne vem če ste pripravljeni poskrbeti zanj kot je treba, in ga po potrebi peljati k veterinarju potem bi ga jaz obdržala, v kolikor pa za to nimate časa, denarja itd pa nikakor ne. Aja za take živalke je obvezen veterinar za eksotične živali nikakor ne klasičen! Je pač živo bitje in je treba zanj poskrbeti kot za vsako živo bitje. Hrček ima pa v primerjavi z morskim prašičkem tudi zelo kratko življensko dobo. (nekje 2-3 leta). Priporočam, da si skupaj preberete kako spletno stran ali forum namenjen hrčkom potem pa se boste skupaj odločili, ko boste bolje spoznali njihove dobre in tdi slabe lasnosti.
|
|
|
|