jazpatipamidva -> a sem mogoče lenuh? (19.9.2008 22:49:51)
|
Pozdravljene/-i malo sem brskal po tem forumu, pa sem se odločil, da postavim vprašanje... Naj opišem situacijo: Z ženo sva skupaj že dobrih 10 let in imava dve super krasni deklici. S skoraj nobeno stvarjo nimava težav, ki se jih ne bi dalo rešiti. Zadnjih 6 mesecev pa jo je začelo motiti, da jaz ne hodim v službo, ampak delam doma. Da ne bo pomote, jaz perem, likam, kuhava vedno skupaj, kopava otroke skupaj ali pa jaz sam. Pri hranjenju in dajanju spat pa je žena glavna. Opravljam honorarno delo, ki je precej dobro (vendar iz meseca v mesec različno) plačano (od 500 do 3000 €), saj imam povprečje zadnjih 3 mesec okrog 1700 €. Nezgodno zavarovanje imam urejeno, zdaj pa razmišljam še o naložbenem varčevanju za primer, če bi se meni (ne daj bože[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) kaj zgodilo. Žena pa zahteva, da si poiščem redno službo, kjer bo več kot 1/3 plače šla državi... In zato se skoraj vsak teden enkrat skregava. No, danes pa sem slišal izjavo njene mame, da sem lenuh in kdaj da si bom našel službo... Pa sem bil danes kar tiho, vendar ne bom dolgo. Glede na to, da dobro zaslužim, jaz vztrajam na tem, da ne grem v redno delovno razmerje, saj bo (po mojem mnenju) pokojnina, ki jo bo zagotavljala država ob moji upokojitvi znašala kvečjemu 100-200 €... Zakaj bi torej zdaj plačeval takšne vsote državi, če pa mi tega ne bo mogla vračati? In ne, po mojem nisem lenuh... ali pa se motim? Hvala, ker me poslušate...
|
|
|
|