jazpatipamidva -> RE: a sem mogoče lenuh? (20.9.2008 21:40:37)
|
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sem vedel, da bo slej ko prej prišlo do tega vprašanja... Najprej, žena mi nikoli ni rekla, da sem lenuh... to je bila tašča, pa še tega ni rekla meni direktno ampak svoji hčeri... Odgovor: najprej je doma zajtrk, ki ga družno pripravimo. Vrtec je oddaljen 10 km, kjer ostanem s taveliko približno 15 minut v igralnici, saj sem ji obljubil, da bom vedno imel čas, da ostanem z njo. Torej pridem domov med 8:30 in 9:00 uro. Potem sledi zabava s tamalo (ima skoraj 9 mesecev), kjer sva večinoma udeležena oba (ne vem od kje ideja, da mora ženska skrbet za otroka, če je v porodniški[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Največkrat potem sledi odhod na kavico in v trgovino/-e, torej smo doma okrog 12:00, 12:30. Pripravljanje kosila najprej za tamalo (bučke, korenček, riž, včasih kakšna juhica...), potem za tavelike (mamo, ata, tastarejšo). Ura je ničkolikokrat 14:00, ko je treba po tavelko v vrtec. Ona seveda še ne gre takoj domov, ker se bo še malo s prijatelji igrala, pa je ura 15:00, ko prideva domov. Kosilo in pospravljanje po kosilu pomeni 16:00 uro kot bi mignil... Igranje s tavelko in tamalo noter in/ali zunaj zahteva dva človeka... pa je ura 18:00, ko je na vrsti priprava večerje, pojemo in pospravimo, pa je ura 19:30, ko se tamala kopa. Mama daje tamalo spat, jaz umijem taveliko. Potem gledava še malo risanko in tavelika gre z mamo spat. Pa je ura 21:00. Kdaj likam in perem? Med 21:00 in 02:00 uro, ko nimam veliko dela. pranje in likanje 3 ure tedensko? en pralni stroj na dan, včasih tudi dva... je še zelo blatno okrog hiše... Odnašanje smeti ti vzame 3 minute dnevno, pomije na gnoj 8 minut, sesanje je vsak tretji dan (odkar se plazimo vsak drugi) in vzame 1 uro, brisanje prahu in umivanje kopalnice 1-2 tedensko po 2 uri, največkrat v soboto in nedeljo. Pomivanje oken 4 ure mesečno. To so vse opravila, ki se delajo btw in ne vzamejo veliko časa, če si narediš načrt in si učinkovit. Lahko tudi hodim 1 uro s krpo v roki in brišem 17x eno in isto omaro... In ne, ne smatram jih za "zadolžitve", ampak so to enostavno stvari, ki jih je potrebno storiti...
|
|
|
|