|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toksoplazmoza
19.9.2008 13:28:13   
Anonimen
Na tem forumu sem opazila, da veliko pišete o okužbi s tokso, vendar skoraj 80% uporabnic navaja mačje iztrebke. Mene pa zanima nekaj drugega...če je kateri kaj znano, ali je imela kakšno izkušnjo.
V 1/3 nosečnosti je bil test za tokso negativen. Sedaj sem v 16t. Ker sem morala pred parimi dnevi delati na njivi, sem prišla tudi seveda v stik z zemljo. Po končanem delu sem si seveda roke umila z milom. Zanima me, če se je možno tako tudi okužiti, glede na to, da navajate samo mačje iztrebke, pršut, tatarski biftek, neoprana zelenjava...?
Bila bi zelo vesela kakšnega odgovora ali mnenja. LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toksoplazmoza
19.9.2008 13:33:31   
sazi
neoprana zelenjava...?

S toksoplazmoso se lahko okužiš tudi, če ješ slabo oprano zelenjavo - torej če je na njej še okužena zemlja. Tako da tudi, če delaš na vrtu, moraš biti previdna in si po vsakem delu temeljito očistiti roke - mislim pa, da se s samim delom in umazanimi rokami ne moreš okužiti - razen, če zadevo preneseš v usta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2008 13:33:38   
Volga
Vse je možno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2008 13:51:04   
Lorencia
Res je, da je vse možno - ampak, potem nosečnica skoraj nič ne bi smela delati.
Dejansko more imeti nosečnica izjemno nesrečo, da se okuži ravno v nosečnosti, če se v vseh letih svojega življenja ni.

Tako, da kar se odgovora tiče - možnost vedno obstaja, ampak je večja verjetnost da se nisi okužila kot pa da si se.
Potrebno je paziti, da umazne roke ne pridejo v stik z usti. Pa vso srečo in čim manj se zdaj sekirat.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2008 13:54:31   
Nina00
Če si negativna na tokso, boš imela vsaj še dva testa na tokso v času nosečnosti. Za primer, da se okužiš, da se začne pravočasno zdravit.l

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2008 15:32:34   
moyca
tako kot so ti že ostale povedale: ko delaš na vrtu pazi, da potem umiješ roke in se pač ne dotikaš obraza...jaz sem tudi negativna za toxo. Naslednjič imam že 3. pregled za toxo, dva sta bila prej negativna. Drugače pa kadar delam na vrtu dam gor rokavice in pazim, da se ne dotikam obraza, pa je. Zelenjavo&sadje je pa tko al tko dobro oprat preden jo poješ, tudi če nisiuser posted image . Lahko fašeš kakšno drisko, hepatitis A... 

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?