toksoplazmoza (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> toksoplazmoza (19.9.2008 13:28:13)

Na tem forumu sem opazila, da veliko pišete o okužbi s tokso, vendar skoraj 80% uporabnic navaja mačje iztrebke. Mene pa zanima nekaj drugega...če je kateri kaj znano, ali je imela kakšno izkušnjo.
V 1/3 nosečnosti je bil test za tokso negativen. Sedaj sem v 16t. Ker sem morala pred parimi dnevi delati na njivi, sem prišla tudi seveda v stik z zemljo. Po končanem delu sem si seveda roke umila z milom. Zanima me, če se je možno tako tudi okužiti, glede na to, da navajate samo mačje iztrebke, pršut, tatarski biftek, neoprana zelenjava...?
Bila bi zelo vesela kakšnega odgovora ali mnenja. LP

sazi -> RE: toksoplazmoza (19.9.2008 13:33:31)

neoprana zelenjava...?

S toksoplazmoso se lahko okužiš tudi, če ješ slabo oprano zelenjavo - torej če je na njej še okužena zemlja. Tako da tudi, če delaš na vrtu, moraš biti previdna in si po vsakem delu temeljito očistiti roke - mislim pa, da se s samim delom in umazanimi rokami ne moreš okužiti - razen, če zadevo preneseš v usta.

Volga -> RE: toksoplazmoza (19.9.2008 13:33:38)

Vse je možno.

Lorencia -> RE: toksoplazmoza (19.9.2008 13:51:04)

Res je, da je vse možno - ampak, potem nosečnica skoraj nič ne bi smela delati.
Dejansko more imeti nosečnica izjemno nesrečo, da se okuži ravno v nosečnosti, če se v vseh letih svojega življenja ni.

Tako, da kar se odgovora tiče - možnost vedno obstaja, ampak je večja verjetnost da se nisi okužila kot pa da si se.
Potrebno je paziti, da umazne roke ne pridejo v stik z usti. Pa vso srečo in čim manj se zdaj sekirat.

Nina00 -> RE: toksoplazmoza (19.9.2008 13:54:31)

Če si negativna na tokso, boš imela vsaj še dva testa na tokso v času nosečnosti. Za primer, da se okužiš, da se začne pravočasno zdravit.l

moyca -> RE: toksoplazmoza (19.9.2008 15:32:34)

tako kot so ti že ostale povedale: ko delaš na vrtu pazi, da potem umiješ roke in se pač ne dotikaš obraza...jaz sem tudi negativna za toxo. Naslednjič imam že 3. pregled za toxo, dva sta bila prej negativna. Drugače pa kadar delam na vrtu dam gor rokavice in pazim, da se ne dotikam obraza, pa je. Zelenjavo&sadje je pa tko al tko dobro oprat preden jo poješ, tudi če nisi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Lahko fašeš kakšno drisko, hepatitis A... 

Stran: [1]