HuAnita -> Življenje in smrt.... (18.9.2008 10:57:36)
|
Življenje in smrt - preplet dveh tako usodnih dogodkov, ki nam krojijo vsakdan, nas naredijo vesele ali neizmerno žalostne. Pred 2 dnevoma sem postala teta!!! Prvič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Nekaj metrov stran, v sosednji stavbi od porodnišnice, pa mi umira oma. Ženska, ki je rodila mojo mamo in še 2 hčerki, ženska, ki je s pridnostjo spravila skupaj velik grunt, na katerem med drugim zdaj raste tudi naša hiška, ženska, ki nas je razvajala, z nami hodila na sprehode na ribnik, prebolela 2 operaciji dojk (rak) in številna osebna razočaranja, se vedno pobrala, ženska, ki je zaradi uradne delovne dobe le nekaj let zadnje desetletje dobivala cca 100 evrov pokojnine, pa je ob skrbi za družino uspela prihraniti nekaj tisoč evrov - da bo dovolj za pogreb in sedmino, kot se je rada pošalila, ženska, ki si je ob smrti mojega brata zraven njegovega kupila svoj grob, ženska, ki je kljub neznosnim bolečinam skrbela še za le delno pokretnega moža, ženska, s katero sva se še prejšnji teden razumno pogovarjali, zdaj pa že nekaj dni, vsa neprepoznavna in nema leži v bolnišnici. Ženska, ki si ni več posobna, da jo spoznam, moram prebrati njeno ime na bolnišničnem listu, ženska, ki me ne sliši več, ko jo pokličem: oma.... Oma, želim ti čimlažje slovo od nas. Pa brata mi pozdravi, tam... drugje...
|
|
|
|