|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: premajhen plod viden na morfologiji
17.9.2008 8:46:55   
Balonchy
sabi - morfologije še nisem imela, jo imam komaj drugi teden (imam pa PDP 5 dni pred tabo. Morda si imela kak dan prezgodaj morfo!?)...
Ampak vseeno upam, da ti lahko samo z eno user posted image mal polepšam dan! Mislim, da G velikokrat vse sorte rečejo oz. povejo na pol, potem smo pa itak tolk zbegani, da.... Verjetno je tvoj user posted image  mal manjši, ker si kasnej zanosila ali imela poznejšo O. Nič se ne sekiraj! Kot so ti izkušene punce že napisale so njim v nosečnosti izmerili vse sorte...pa je z njihovimi štručkami vse Bp.

Zdaj se nam pa le pridruži pri februarčicah 2009, da bomo še tam kako rekli.
Link: FEBRUAR2009

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.9.2008 8:47:49   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: sabi

Naj bi bila danes v 20tednu in 5dni, ona pa je izrčunala 19 teden in 5 dni.

Aja, še to: 20.teden (djavseti teden) pomeni vse od 19tednov in 0 dni (19t 0/7) pa do 19 tednov in 7 dni (19t 7/7).

Končno smo trije:)

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.9.2008 8:53:18   
5ra_28
tako da ti je pravilno izračunala!

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.9.2008 9:01:57   
Lorencia
če ti morda ne bo jasno , če rečeš -

sem v 20 tednu in 5 dni....pomeni, da si noseča 19 tednov in 5 dni

če rečeš,

noseča sem 19 tednov in 5 dni...pomeni, da si noseča 19 tednov in 5 dni

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.9.2008 8:47:25   
5ra_28
Pozdravljena,

Dopolnila ti bom le še mojo izkušnjo z morfologijo, kar se tiče meritev, kot sem ti obljubila. Odebeljen tisk spodaj so moje meritve, da jih lažje primerjaš s tvojimi, ki sem ji kopirala iz tvojega posta.

IZVIRNO SPOROČILO: sabi

Naj bi bila danes v 20tednu in 5dni, ona pa je izrčunala 19 teden in 5 dni.  Glede tega sem ti že komentirala, upam, da si prebrala, da 20.teden (dvajseti teden) pomeni 19 tednov in nekaj dni. Torej na dan tvojega pregleda točno 19t in 5 dni. Torej če primerjava z mojo morfologijo, sem jo imela še celo teden kasneje, pri 20 tednih in 2 dneh (20t 2/7) - torej v 21.tednu, da ti bo lažje.
Podatki ploda pa so:
HC(obseg glavice) 173,  moj malček je imel: 162,7 (kar po rasti UZ ustreza 19 tednom in 0/7 - to mi napiše zraven vedno)
Ac(obseg trebščka) 145 ,                              :137,8 (      -II-                           19 tednom in 1/7)   
Fl(obseg hrbtenice 32,6,                               : 31,4 (      -II-                           19 tednom in 5/7)
Teža pa naj bi bila 312g.                              : 291,0 gramov

Torej že na prvi pogled ti je razvidno, da je  rast mojega otroka za en teden zaostajala za starostjo tednov po M. Meni ni nikoli kaj rekla, da bi bilo kaj narobe, saj so odstopanja normalna. Nikoli se tudi nisem niti za minutko obremenjevala, zakaj je manjši kot pa bi 'moral' bit. Ker sem ti napisala, da so bila odstopanja že od začetka, pa mi je vseeno pustila PDP po zadnji M. Saj podzavestno tudi zaradi tega pričakujem rojstvo kak teden po mojem PDP.
Plus tega si ti imela morfologijo cel teden prej, kot jaz, ti pri 19t 5/7, jaz pa pri 20t 2/7. To je razlika 7 dni - en teden! Torej če bi bilo vse po pravilih, bi morale biti moje meritve večje, ker je bil moj otrok takrat en teden starejši. Ampak ni vse po pravilih.
Glede NOTCH..., tudi mene je zanimalo kaj bi to pomenilo in sem brskala le po medicinskih slovarjih na internetu (tako slovenskih in angleških), pa sem zasledila le, da je to pojav v medicini in bla bla.. Strokovnega mnenja pa ti ne morem dajat, ker ne bi bilo pravično, ker nisem doktor. Svetujem pa ti, da na vsakem pregledu, ko zaslediš kakršnokoli malenkost, ki ti ni jasna, jo sproti vprašaj! Ona je tam, da tebi svetuje. Če bi bila ti doktor, bi si UZ lahko naredila sama doma. Jaz vem da bi jo definitivno takoj ob zapisu te besede povprašala, kaj to pomeni in kakšne so dejansko nevarnosti. Zato ti jaz ne morem pametovat, da se je v podanju mnenja zmotila. Kar se tiče mer, lahko ona res kaj sumi, a se mi zdi nepotrebno tako prestrašit nosečnico! Če pa ima ta NOTCH karkoli veze z rastjo (kar je povsem možno - pa ne da bi te strašila), bi pa na tvojem mestu poklicala sestro, kjer si delala Morf., ji razložila, da ti je napisala, da ima otrok NOTCH in da si pozabila vprašat kaj je to. Druga varianta pa je spet forum Dr. Pušenjaka, to pa spet traja dan ali dva, pa itak je že 2 dni od tvoje morf. minilo in s tem dva dni tvojega sekiranja.

Pokliči tvojo G in povprašaj, pa javiš lahko kaj ti je rekla.

Če še boš rabila kakršenkoli odgovor ali mnenje, ali pa kar tako čvek user posted image , kar piši, jaz sem na bolniški in imam čaaassssuser posted image .

Lepo bodi in upam, da bo vse ok.

lp, petra

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.9.2008 8:48:31   
5ra_28
********* ti.... punce pardon...to sem hotela poslat na ZS, pa sem se očitno zmotila, ker sem šla nekaj sem brat.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?