5ra_28
|
Ne se sekirat! Da te potolažim... Ko sem imela prvi ultrazvok, kjer ti potrdi nosečnost in razliko med PDP po zadnji M in dejanski veliksoti ploda, mi je takoj rekla, da je razlika en teden. Torej da ti bo lažje razumeti. Po zadnji M imam PDP 6.12.2008, po UZ pa okrog 12./14.12.2008. Pa mi je rekla: eh, bova kar pustili tako! Čisto na vsakem pregledu (pa mi na vsakem pregledu dela UZ!!!!, ne sam srček posluša), mi dejanska velikost ploda zaostaja po tedni od M za en teden! Po vseh merah: obseg trebuščka, glavice, FL. Nikoli mi ni noben, niti na NS, niti moja G rekla, da bi bilo kaj narobe! Saj ne more bebica rast hitreje, kot pa normalno od takrat, ko je bila spočeta! Saj nisem zanosila na dan zadnje M, ampak teden dni kasneje. Ko mi je delala M, je rekla vse ok, pa je spet rast bila za en teden različna (v zaostanku), pa mi ni nikoli dala občutka skrbi! Morfologijo sem delala še enkrat kasneje, v 27.tednu v porodnišnici, pa mi tam doktorca reče, da je precej velik . Čeprav po podatkih spet na izvidu piše, da kvečjemu 'zaostaja', en pa prehiteva. Glede na to, da pa sva imeli M ob približno istem terminu (jaz v 20t 2/7), pa sem imela vse tri mere manjše kot tvoja bebica, pa je bilo vse ok. Glede PDP po zadnji M, si lahko izračunaš tukaj: http://www.mama.si/razno/datumporoda.htm. Moraš pa vedet, da so ti podatki iz UZ le približni, saj jih računa računalnik, glede na označitve na ekranu, ki jih naredi G. Probaj ti z miško označit na UZ obseg glavice, pa se lahk zmotiš samo za milimeter, pa bo takoj en eteden ali dva razlike izračunal računalnik. Kaj pa pomeni NOTCH , pa ne vem. Mogoče je zaradi tega ti zaostanek rasti napovedala, zaradi mer ti ne bi smela. Če te zanimajo mere iz moje Morf., ali kaj drugega, pa piši na ZS.