2ursae
|
da še mal porecesiram , na Čvekanju v tri dni je ena ful fajn in slikovito opisala naš današnji stil življenja: IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ Hja, kaj naj rečem. Ni ravno rožnato. Pa sva oba v dejavnosti, kjer se nama zelo poznajo tile časi 'panike'. Česa nas je strah? Najbolj tega, da je v najinem okolišu na prodaj dnevno vsaj tri do štiri stanovanja več, in jim cena počasi pada. In to dela panika - folk kot nor prodaja stanovanja, kot nor prodaja delnice, točke sklada, življenjska zavarovanja. Iz bank dvigujejo prihranke. Pa če čisto realno pogledamo sliko zadnjih parih let: - ljudje brez problema dobijo kreditne kartice. pa to ne samo eno - odpreš povprečno denarnico slovenca, pa so not Visa, MC, Diners, Karanta, pa še kakšne kartice v kombinaciji Merkur Diners itd. Če si samo malo pogledamo limit na ter karticah - nekje v povprečju plače Recimo mesečno zaslužiš 850€, limita na kreditni imaš pa 700€ -> pa še to se odločiš, da obročno odplačuješ tja nekje do konca leta, se pravi 12mesecev recimo. Pika kartica je dandanes tako standard, še boljša je tista zlata, brez limita, da se mal 'pošponaš' pred frendom. - druga meni ne razumljiva zadeva je ta, da so banke meni nič, tebi nič, delile tele limite na osebnih računih kot kekse, če pa imaš zlat račun imaš avtomatsko 2000€ limita - wauuu, kajne, a ni to super. Ene fajn počitnice al pa nova sedežna za šenk. Od tega plačujejo mesečno 40 € obresti, pa se noben ne vpraša, da je to v 3letih 2000€ en dva tri skup nabranih. - pa smo pri kreditih -> a potrebujete kredit za šolske stvari (absurd!!!!!)? Ni problema! Za počitnice? Ni problema! Za nova vhodna vrata ali pa za nakup računalnika? Brez problema! V vsaki banki našteješ **** različnih hitrih kreditov, kjer niti potrdila delodajalca ne potrebuješ. Pač nekje 3mesece si gledal na to, da si lepo posloval na računu s pozitivno nulo, pa kamot greš na Sešele za 5000€, sej banka da. - tudi trikrat preveliki avtomobili niso problem. vsak povprečen slovenc, ki zasluži vsaj 600€ mesečno mora imeti Passata. Pri 800€ na mesec se pogovarjamo o Audijih, pri 1000€ mesečno imajo pa doma novega terenca. Pa saj ni problema, vzamimo lizing, pa vsak mesec po malo, v 7,8letih mamo pa odplačanega Registracija? Saj se da na obroke? Teh 50€ mesečno bom še zmogel. Gume? Koliko? 800€? Koliko je to na mesec? 75€? e, pa dajmo! To je zame problem, pa ne samo slovenski problem, svetovni problem. Ljudje so zadolženi pri bankah, banke so zadolžene, zavarovalnice bodo pojedle nizke premije in prevelike škode, nafte ni neomejeno, vsak dan pridelamo na tone in tone smeti (da ne omenjam tega, kako mi je slabo, ko ljudje drejo na pokopališča z najdražjimi ikebanami, prej pa celo leto nikogar blizu!!!! - trpela bo pa spet zemljica polna plastičnih odpadkov, ki jih fino zakopljejo )... PA ne me čudno gledat, mene ni strah recesije, mene je strah nove svetovne vojne. Ljudje po svetu nimajo več kaj za jest, mi pa vsak dan dobesedno mečemo denar skozi okno.