KIRA
|
seven to pa poznam. moja dedek in babica sta se vedno šminkala pred sosedi, kako da imata porihtano hišo, pa vrt.... zunaj je bilo vse tipi topi - za sosede. notri pa en velik fuj, vse plesnivo, zatohlo in umazano (po mojem umazano), ker jaz pač ne maram prahu in pajčevin. ker je zunaj moralo lepo bit, da ne bojo sosedje kaj govorili. baš me briga če boj ona vrtu rože in če ga vse sosede okopavajo. jaz ga ne bom. sva se z možem že zmenila, da leti vso ščavje ven, da bova imela trato. na delu vrta sva jo že lani posejala in ciprese posadila, del pa še čaka. ampak ciprese spet niso bile dobre, ker so ble tiste navadne, kot so pač za ograje. babica, ki je najprej obljubila da nama zraven da, ampak naju je izučilo že pri oknih za bajto - pa ni nič zraven dala, je pa zato na veliko štenkala, da bi ona kupila tiste okrasne, na špic, kot imajo eni ŽBLJ sosedi tam naprej. da se bo lahko šminkala. ja , pa naj jih kupi. zakaj jih pa ni??? midva jih nisva, ker so več ko 3 x dražje ble, kot te navadne in nimava zdaj še za šminkanje. mogočle ko zaddaneva na lotu. sicer pa so tu okrog vsi sosedje taki, obrekujejo in zganjajo radovednost. ko smo drevje podirali je soseda prek ceste prišla firbec past, zakaj da smeo sedaj vse podrli, pa par vejk je še prosla, ker je blo glih za veliko noč. pa smo ji dali. pa eni drugi sosedi je babica rekla, da bomo naredili plot, pol je pa tista jamrala: ja, pol se pa več ne bomo vidli!! vsaj vidli je več ne bomo, ker vedno stoji in gleda k nam na dvorišče in prisluškuje, kaj se dogaja. sedaj pa lahko prisluškuje za plotom, ko ga bova uspela postavit! aja - pa večina teh sosedov je tudi v penziji. maldi za take bedarije nimajo časa, ker hodijo v službe, pa en drek jih briga, če ima kdo pokošeno travo ali ne...... LP
|