yania
|
Meni pa je nuhalna svetlina eno veliko pričakovanje....sploh ne razmišljam kaj bo narobe...ampak samo to, da bom videla malčka, kako brca, dela prevale in seveda dobila najlepšo slikico v celi nosečnosti...potem kasneje je plodek že velik in ni UZ tako lepa... No, je pa res, da sem bila malo v strahu vseeno, kaj če in če....no, samo pozitivno je treba misliti -...ne se obremenjevat s tem... Glede tistih, ki pravite, da niste šle prav zaradi tega, če bi vam povedale da je kaj narobe...jaz pa pravim takole,..sicer čisto moje osebno mnenje: NS je pregled, ki ni 100%....to je res, samo v današnjem času, ko ti res omogočijo, da pregledajo plodek tako zgodaj in ti povejo če kaj ni uredu, te seveda dajo naprej na kontrole in npr.potrdijo da je s plodom nekaj hudo narobe...ja punce moje...če je napaka v hrbtenički, ali pa odpoveduje srček al kaj jaz vem, nerazviti organi...ja po mojem ti že povedo, kaj se naredi v takšnem primeru. Kolegica je imela NS na kateri so ji povedali da je luknjica v srčku in da se hrbtenični kanal ni zaprl (mislim da je bilo tako...ne me držat čisto za besedo)....skratka da s tem plodkom ni vse ok..obratno, da je hudo narobe in nima nekih možnosti za življenje,,,,no ona se je odločila za splav (seveda)...po nekaj mesecih je zanosila in ima zdaj že 2 deklici, obe zdravi.... Jaz pravim tako, hvalabogu za takšne preglede, da ti znajo povedati...ne vem pa res, kako bi se odločila, če bi bil izvid dvomljiv....jah, težke teme... Jaz sem naročena čez dober teden še na THT (trojni hormonski test) ko ti vzamejo kri...to naj bi bilo skoraj 100% če se ne motim...mi je rekla G.če sem šla na NS naj grem pa še na to...in v 1. nosečnosti tudi... Tebi pupca pa samo to, da se ne sekiraj....vse si želimo zdrave pikice in vse dobro...verjamem da bo vse ok....
|