Anonimen
|
Baguška, ne govorim o tem, da se spedenaš v nulo, sploh ne. In to, da se za vsako poroko porabi cel kup denarja, mi tui ni jasno, dovolj so ene črne hlače, dve lepši majčki, eni sandalčki in je to to. Pa za moškega črne hlače, črne čevlje in ena majčka, pulover, srajčka, brez kravate. Pa tudi jaz sem si omenjenega želela na poroki zaradi njega samega. Saj nenazadnje, če ni važno, kako na poroki zgledaš, zakaj se potem neveste bašejo v sicer lepe, a skrajno neudobne poročne obleke? Zakaj ne kar poroka kar v trenirki. Pa zakaj se vrtijo poročne koračnice in skušajo matičarji in župniki ustvariti občutek slavnosti? In zakaj so vsi poslovneži oblečeni v reklce s kravato? Pa vsi imajo vizitke? To je izraz resnosti. Govorim o sami poroki, ne o žuru potem. Ne o tem, da so vsi lepi in zunanjem videzu, temevč samem dejanju, času, ki ga namenijo slovesnosti. Ali če ti drugače povem: meni je hecno, če se obiski preobujejo v copate in pri nas običajno hodijo s čevlji po stanovanju. Ampak ko grem drugam na obiske, se na željo gostitelja sezujem, ker gre za njegov dom, njegov čas in za moje izkazovanje spoštovanja njemu, njegovim željam in navadam (v tem primeru času, ki ga je namenil pospravljanju), pa če je meni še tako neprijetno in čudno. In če grem na poslovni sestanek, se oblečem v kostim in visoke pete, pa če tega še tako ne maram in sem najraje v kavbojkah, si nalakiram nohte, četudi mi ob vonju laka obrača želodec, ampak gre se za spoštovanje do poslovnega partnerja in časa, ki mi ga je naklonil. On bi se ta čas komot ukvarjal s kakšnim drugim poslom, a si je vzel čas zame, ker verjame, da imava možnosti za skupno sodelovanje - torej se ne morem tam prikazat v trenirki, kot da gre za eno kavico mimogrede. Tako kot vse ljudi vikam ne pa kar tikam po prvem srečanju ipd.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 10.9.2008 15:38:19 >
|