|
RE: enostarševska družina, CSD.... 10.9.2008 21:31:00
|
|
|
|
M_mojca
|
Mič II, ne ploskat mi ni treba, vsak ki ima pa slab dan, si pa tudi ne rabi olajšat duše ker sem postavila vprašanje. Se pa strinjam s tem, da se najbolj "splača" bit zdrav oz. je najbolje če si zdrav, imaš zdravega otroka, ljubečo družino, vse ostalo pa se potem "poštima". BAMBINA, v SSKJ se uporablja beseda cigan in ne rom. In ne mešam sosedov pa mercedezov ipd, ampak sem rekla da imajo tudi cigani mercedeze, pa jim vseeno država da več, kot so upravičeni. Poleg tega pa ne tarnam, da sem revica in se ne smilim sami sebi. Bi se morala? In po čem to sklepaš? Kot smo že razčistili, samohranilka po nobenem zakonu ne morem bit! Kar me je zanimalo, sem izvedela in še enkrat napisala v prvem postu na tej (drugi) strani. Mislim da moreš še enkrat prebrat; če znaš kritizirat, malo bolj podrobno preberi. Pa če še nisi opazila, sem rabila informacijo, kaj je kaj, da sem si razčistila pojme kaj je eno in kaj je drugo in kaj dejansko bomo potem - BERI: izvenzakonska skupnost. Kar se pa tiče državnega nadzora, bi bilo res super, če bi se okrepil, tudi na drugih področjih (davki ali dohodnina, kjer ljudje na polno goljufajo, zavarovalnice, ipd.) - morda se tu najdeš tudi ti, a na take "malenkosti" nisi nikoli pomislila, ne le na področju prejemkov pri CSD. Sicer pa če bi živeli v pošteni državi, bi tudi ljudje imeli višje plače, standard, bolje organizirano zdravstvo in podobno. Tudi država v prvi vrsti poskrbi za svoje interese, kar je žalostno. Država smo ljudje, ne pa politika. Če pa že tako razmišljaš, da se najbolj splača oropati banko, pa le izvoli! Doll, ne gre za to, ali je napad, ali ne. Bodimo fer in se ne obsojajmo, saj se ne poznamo med sabo. Tudi jaz tebe ne, ker te po nobeni logiki ne morem - te ne poznam. In tudi ni v mojem interesu. kind lady, strinjam se, da si samohranilke zaslužijo kar dobijo! Zaslužijo si celo več, kot dobijo! Vsekakor morajo zelo dobro organizirati in razporediti vsak evro, da jim ostane za stvari življenskega pomena dovolj! Vem, napisala si svoje mnenje. Ni pa bilo fer, da si napisala, da smo brezposelni leni. To mi ni bilo všeč. Nisem lena in rada delam! Vsako delo je delo in poskusila sem že marsikaj. Delala sem do zadnjega dneva preko študenta, dokler sem imela status in lahko bi goljufala in delala še naprej na črno, a nisem, ker vem kakšne so kazni - pa ne le za delo na črno.
|