|
RE: enostarševska družina, CSD.... 10.9.2008 19:39:55
|
|
|
|
M_mojca
|
Ok ok ok, postavla sem vprašanje, zdej pa linčate vse po vrsti, tud tiste ki sploh ne vejo da tale forum obstaja. Če bi sklepala po vsem tem, sem neznansko lena, neodgovorna, goljufivka in še kaj drugega....Halo!? Sej sem samo vprašanje postavla!! IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Jaz pa ne razumem zakaj delate otroke, če nimate za preživetje. Ali pa se vam ne ljubi delati, zato naj vam država preživlja otroke.Slabo mi je ko berem vsak dan na RR, kje bi se dalo čimveč od države iztržit in kako bi državo okoli prinesle.A vas res ni nič sram? Zame so taki ljudje milo rečeno PACKI, da ne bom uporabila grše besede.Pa še tale znak, ki ga nikoli ne uporabljam Otroci se bodo pa od takšnih staršev naučili, da je najbolje čimmanj delati, pa ukrasti tam kjer se da. Draga kind lady, s packi ozmerjaj ljudi ki jih poznaš in jim to povej v obraz! si morda pomislila, da vsi brezposelni nismo leni, packi in ne vem kaj še vse po tvojih besedah? Lepo te prosim, si se kdaj učila manir? Le kaj po tem takem otrok odnese od takšnega starša - če se že gremo zmerjanja vse povprek!?? Po tvojih besedah sodeč naj bi ob novici, da sem noseča naredila splav, ker sem pač takrat bila absolventka, zdaj pa statusa nisem podaljšala in sem brezposelna, pa čeprav bi ga lahko! A bi bila takrat kej več vredna? Bi morda mogla ob tej novici hitro pustit fax in letet delat v neko proizvodnjo, le da bi delala in da si morda kak sosed nebi mislu da sem lena, brez kančka odgovornosti in da bi bila poštena delavka, noseča za trakom, ampak delala bi pa le!?? Ob taki logiki nekaterih naj še jaz dodam: Pa tudi jaz sicer ne uporabljam tega znakca Če sem brezposelna, to ne pomeni, da sem en navaden gnoj in da sem opustila namene, ki jih imam s faxom - nasprotno, pospešeno delam na tem da bom kmalu diplomirala. Mene osebno prav nič ne briga kaj počne sosed ali pa katera koli od vas, če državo okol obračate al pa ne, mi je prav vseeno. Še vedno pa velja, da če sam za svojo rit ne poskrbiš, ne bo NIHČE!! Žalostno, toda resnično. Marsikatera mama ali pa družina ne dobi dovolj za osnovno preživetje, a da so v takšnem položaju, niso krive same! marsikje je za tovrstno situacijo kriva tudi država, ki zapira podjetja, meče ljudi na cesto, potem jim pa pobere še tisto malo, kar bi botrovalo k lažjemu preživetju! No, a je država tudi čisto poštena?? Poleg tega pa tudi jaz poznam družine, kjer so pred hišo parkirani trije novi avtomobili, vozički so vredni 600€ ali več, otroci so oblečeni po zadnji modi, prav tako starši, hiša opremljena tako da te kap, a vendar je en od staršev brezposelen, drug pa v službi in zdej naj meni kdo pove od kje jim denar za vse to in kako jim lahko socialna odmeri toliko pomoči?? O ja, poznam takšne primere, a mi je prav vseeno. Naj če hočejo. To je njihova odločitev. Potem so tu še cigani! A je že kdo videl kakšno cigansko naselje in dejansko pozna njihovo "problematiko"?? Kdo se bo njim obesil na pete, ker tako izkoriščajo državo? NIHČE! Ker se jim ne upajo! Pred CSD se pripelje z novim mercedezom, otroci, ki so oblečeni bolje kot si marsikatera družina lahko privošči, hiše imajo take, da bi se še jaz brez pomisleka vselila v katero od njih, dovoze in potke imajo asfaltrane, komunale, elektrike ter podobnih prispevkov ne rabijo plačevat, PA VENDAR DOBIJO VSE KAR HOČEJO! Tu lahko rečem: za kozlat! Pa drugače ne obsojam vseh po vrsti.
|