RE: Ali varčujete? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

rose -> RE: Ali varčujete? (10.2.2009 13:41:48)

Punci imata neko varčevanje, s tem da za eno plačuje tašča, za drugo pa midva.

Ja, jaz bi z veseljem dajala še kaj na stran, če bi imela!!!!!! Tako pa komaj za položnice nakrpamo. Pa varčujemo vsepovsod, na vsakem koraku. Kar se pa dopusta tiče, me pa že sedaj pošteno skrbi, a bosta punci vidli kaj morja letos!

haloze -> RE: Ali varčujete? (20.2.2009 7:35:28)

Nimam s čem.

Poka -> RE: Ali varčujete? (20.2.2009 14:21:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Da varčujeva, ker se nama zdi to edino pametno. Moje mnenje je, da bi vsak moral varčevati, kajti nikoli ne veš v kaj te bo življnje prisililo? Zakaj bi čez 10 let jemala kredit in plačevala obresti, če bom pa lahko dvignila svoje prihranke, za katere zdaj oni meni plačujejo obresti?? in če imam za kredit, imam za varčevanje.
trenutno skupaj varčujeva 200 eur mesečno na varčevalni polici. Punce razmislite o tem, da obstaja velika verjetnost, da bomo svojim otrokom čez deset ali več let morale plačevati faks. ne bi si mogla ošrostiti, da nebi imela denarja za otrokov študij/šolanje samo zato ker prej nisem hotela varčevati in sem si raje malo več privoščila. In z dragim nimava velikih plač, jaz imam takšno za razjokat, on povprečno.

Čisto tako razmišljam tudi sama. Sem šla že čez vsa obdobja, ko sva imela dohodkov tudi vsaj 3000 EUR na mesec, pa tudi ko nihče ni imel nič. Oba se pa trudiva, da bi izboljšala svoj položaj. In trenutno smo odprli firmo in zidava in ker je to faza investicij, res ne prišparava nič. Ampak se sreča oba strinjava, da je potrebno postavit ene dobre temelje firmi in si nihče ne bo izplačeval ne vem kakšnih plač. Jaz sem pa rekla, da bom varčevala tudi zase, ker hočem imet vsaj 10 000 EUR rezerve. Vedno - naj se karkoli zgodi... Tudi če še naprej živim čist povprečno. Bolje kot enkrat luksuz pol pa npr. otroku ne moreš plačat faksa...

Ker najbolj grdo, kar se je zgodilo, je to, da je moja mama izjavila, da nima za karte za maturantski ples za mojega brata in da ne bo šla... BTW vozi BMW, imata dve hiši in novo kuhinjo Nolte, še pes je vreden več kot vse kar mam jst pohištva v stanovanju... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdaj ko gre na faks, pa tako ne vem kaj bo...

Lenck -> RE: Ali varčujete? (24.2.2009 16:50:35)

Dokler sem imela dohodke, sem varčevala. Je prekleto prav prišlo.
Sedaj nimam dohodkov, torej nimam od česa varčevati. Tudi fant ne, ker plačo pač porabimo...

Dajeva pa namensko na stran denar za stroške. Recimo, ker je treba enkrat letno kupit olje, dava vsak mesev neko vsoto v kuverto, ker naenkrat bi šla pač več kot cela plača. In ker bom imela poleti registracijo avta, bom morala zdaj dajati na stran od tega, kar mi od "kredita", ko sem mu posodila svoje prihranke, vsak mesec po malem vrača fant. Na tak način varčujem - ne na banki, v kuverti... olje bo treba namreč kmalu naročiti...

uwaga -> RE: Ali varčujete? (24.2.2009 17:04:35)

Bi rada pa nimam s čim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

natalia -> RE: Ali varčujete? (25.2.2009 12:03:08)

ne varčujem, ker mi nič ne ostane, še v minus gremo vsak mesec....

lananai -> RE: Ali varčujete? (25.2.2009 12:09:07)

Varčujem - za hiško enkrat nekoč. Ko bo še moj imel svojo plačo, bo še bolje.

Anonimen -> RE: Ali varčujete? (25.2.2009 18:35:27)

Varčujem, čeprav sem študentka.

marjetica23 -> RE: Ali varčujete? (26.2.2009 18:47:52)

IZVIRNO SPOROČILO: haloze

Nimam s čem.

enako

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]