Mandek -> RE: Ali varčujete? (8.9.2008 23:18:20)
|
Eno leto bomo brez moje plače, zato bo malo težje, vendar ne nemogoče. Mesečno privarčujeva nekaj malega, vendar porabiva za stvari, ki bi drugače terjale obročno odplačevanje in za prijetne uživaške in dopustniške dni. Sva imela v namenu kupiti stanovanje in se zakreditirati, vendar je bilo to izrecno samo v času, ko sem se uvajala za redno zaposlitev in sta bili na vidiku dve solidni plači (2500 do 3000 uer skupaj). Ko sem zanosila, me je po glavi udarilo, da moram najprej diplomirati in nato iskati službo v mojem spektru, akr pa tista obljubljena še zdaleč ni bila. Tako sva se odločila, da se za nedoločen čas vseliva skupaj z njegovo mamo v ogromno stanovanje in si ga prirediva, da nama bo lepo. Ampak tudi to terja svoj strošek, zato nekaj veliko ne uspeva privarčevati, ker sva trenutno na eni plači (kar me ubija), ko pa se zaposlim, bova začela dajati na stran tisto mojo plačo in se v parih letih lotila nakupa zemlje in gradnje hiše. Drugače pa si plačujeva dodatna zavarovanja z varčevanjem, za bebo pa bova odprla poseben račun, na katerega bova dajala okrog 50 eur mesečno. Ko bova presodila, da je čas, da se denar podari ali uporabi (za študij), nam bo prišel prav.
|
|
|
|